TOP 10: Luxusní cukrárny v Ostravě, kde si můžeš pořádně zahřešit

www.bigstockphoto.com
|
01. 07. 2019
|
Ostrava – to není jen areál Dolních Vítkovic, proslulá Stodolní ulice anebo uhelné doly. Kromě množství výtečných restaurací a poctivých kaváren nabízí také řadu lahodných cukráren. Vybrali jsme pro tebe deset nejlepších, které musíš navštívit.

Cukrárna U Zámku

Jak už název téhle cukrárny napovídá, jedná se o podnik, který najdeš nedaleko oblíbené restaurace Zámek Zábřeh. Cukrárna se nachází v budově bývalého obchodního řetězce Delvita, přímo u tramvajové zastávky Karpatská. Kromě výtečných zákusků a dobré kávy si tady můžeš pochutnat na vínech vyhlášených značek.

  • Dobrá dopravní dostupnost
  • Příjemné prostředí a obsluha
  • Facebook

cukrarna_u_zamku.jpg


Facebook cukrárny

OLLIES

Pobočky vyhlášené cukrárny Ollies jsou v Ostravě rovnou dvě. Jednu z nich najdeš v části Vítkovice, nedaleko vítkovické nemocnice, druhou pak v Porubě. V cukrárně si můžeš pochutnat na vyhlášených dortech a zákuscích, dát si dobrou kávu, a pokud ti něco ze sortimentu Ollies opravdu zachutná, můžeš si vybraný zákusek nebo dort objednat třeba na rodinnou oslavu.

ollies.jpg


Ollies

Cukrárna U Babičky

Cukrárny U Babičky jsou v Ostravě rovnou dvě. Jednu najdeš v části Moravská Ostrava, druhou opět v Porubě na Hlavní třídě. Cukrárny byly dle slov majitelů vybudovány na počest nejlepší babičky na světě. Jde o jisté poděkování a vyjádření úcty. Prodávané dorty a zákusky jsou bez chemických a konzervačních látek. Pochutnat si tady můžeš na větrníku, laskonce, ale i domácím závinu.

cukrarna_u_babicky.jpg


Cukrárna U Babičky

Cukrárna Parizz

Originální a stylová kavárna a cukrárna Parizz  v Ostravě Hrabůvce láká na dorty, zákusky a dezerty, vyráběné z čerstvých a vysoce kvalitních surovin, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě a přání. K zákusku můžete popíjet lahodnou kávu, čerstvé koktejly, vína, míchané alkoholické i nealkoholické nápoje, kvalitní čerstvé čaje a dětem (i dospělým) tady udělají taky zmrzlinové poháry.

cukrarna_parizz.jpg


Cukrárna Parizz

Cukrárna Maria

Cukrárnu Maria najdeš na ulici Poštovní, v samotném centru Ostravy. Díky své poloze je oblíbeným cílem studentů Ostravské univerzity a Vysoké školy Báňské. Návštěvníci si tady pochvalují zejména bohatý výběr lahodných zákusků, stejně jako výtečné dorty připravené na objednávku. Cukrárnu charakterizuje příjemné a klidné prostředí, stejně jako ochotný personál.

  • Výborné zákusky
  • Bohatý výběr
  • Facebook

cukrarna_maria.jpg


Facebook cukrárny

Cukrárna Kolbaba

Tuhle cukrárnu najdeš nedaleko Divadla loutek v centru Ostravy. Příjemné a útulné prostředí doslova vybízí k tomu pochutnat si na skvělém zákusku anebo domácím dortíku. Kromě příjemného posezení si můžeš v cukrárně (anebo na oficiálních webových stránkách) objednat také dort k nejrůznějším příležitostem.

  • Zajímavé prostředí
  • Přímo v centru Ostravy
  • Facebook

cukrarna_kolbaba.jpg


Facebook cukrárny

Prokopovy dorty

Prokopovy dorty patří k tomu nejlepšímu, co může Ostrava nabídnout. Luxusní dorty a zákusky vyzkoušíš přímo v maličké cukrárně. Jejich bohatou nabídku ale najdeš taky na webu. Samotná kavárna v části Ostrava-Výškovice je otevřena od pátku, do neděle. Od osmi (v pátek od 12) do 19 hodin.

prokopovy_dorty.jpg


Prokopovy dorty

Sladký časy

Tuhle „buchtárnu“, jak ji sami majitelé s láskou nazývají, najdeš v Moravské Ostravě, konkrétně tedy v Kampus Palace. Veškeré dobroty si tady sami připravují podle tradičních receptur. Ze sladkých pochoutek můžeš ochutnat moučníky, dorty, cheesecake, buchty, bábovky, záviny, bublaniny, koláče, medovník, makronky i sušenky. Nabídka cukrárny je ovšem doplněna také o celou řadu slaných pochoutek a nápojů.

sladky_casy.jpg


Sladký časy

Ilvero

Italská restaurace a cukrárna Ilvero je situována v Ostravě Porubě, na Hlavní třídě, v prostorách bývalého občerstvení Labužník. Pokud si chceš dát opravdu kvalitní dort nebo zákusek ze špičkových surovin nebo nejlepší zmrzlinu víš, kam zamířit. Zmrzlina je v Ilveru vyráběna dle receptur a surovin starých italských cukrářů.

ilvero.jpg


Ilvero

Sladké království by Trisha

Roztomilé cupcakes a makronky se staly hitem poslední doby. Dosud jsme je mohli vídat většinou jen na piknicích v amerických filmech, na instagramu anebo v rukách celebrit. Jednou z prvních vlaštovek, které zvěstovaly příchod kvalitních, domácích a neokoukaných cupcaků a makronků do Ostravy, byla Trisha neboli Patricie Franková. Koncept její cukrárny je jednoduchý – každý den připravuje čerstvé cupcakes a makronky z domácích surovin. V její cukrárně si můžeš pochutnat na klasických, ale i bezlepkových nebo veganských variantách.

sladke_kralovstvi_by_trisha.jpg


Sladké království by Trisha

Znáš v Ostravě další cukrárnu, která není na našem seznamu? Dej nám o ní vědět do diskuze pod článkem.

Související články