Gastropeklo pokračuje. Takhle jsme si „čvachtali“ v létě

www.bigstockphoto.com
|
10. 10. 2019
|
Trojobal, eidam „třicítka“, vegeta, junior a bujón – to je základní výbava každé vařilky, která chce „manžu“ překecat na večerní tuleníčko s jediným cílem. Vařilka se touží stát těhulkou. Jakými skvosty nás tahle individua trávila během léta?

Karé s pomerančovo-jablkovou omáčkou a knedlíkem

Karé – tedy vepřovou pečeni najdeš mezi kýtou a plecí. Paradoxně se jedná o velmi kvalitní kus masa. Proč paradoxně? Protože tenhle čuník umřel v případě následující vařilky úplně zbytečně. Zprznit kus masa (hele, kde vlastně je to maso na fotce?) pomerančovo-jablkovou šlichtou a kupovaným knedlíkem, si zaslouží pěkných pár facek.

kare_knedliky_pomerancovo_jablkova_omacka.jpg


Facebook

Tak trochu (ne)normální „segedýn“

Co na tom, že už samotný název téhle patlanice obsahuje do očí bijící hrubku. Pokud zbožňuješ tuhle klasiku, které odolá jen málokdo, věř, že i něco tak jednoduchého dokážou místní vařilky zprznit. Na první pohled to vypadá jako obsah žaludku „manži“, který už vařilkovský „segedýn“ jednou požil. No ale v kurzu je přece recyklace, takže nakonec, proč ne?

segedyn.jpg


Facebook

Dort pro broučka

Tenhle příspěvek má prostě všechno! Prdelku, „by jsme“, broučka, medvídka i srdíčka. No jen řekni, dokázala bys mu odolat? My v redakci teda rozhodně. Věříme, že obdarovaný s vařilkou jistě do smrti setrvá. Do její smrti, samozřejmě.

dort.jpg


Facebook

Dýňová polívečka pro lovískovaného manžílka

Upřímně uznáváme, že nás tenhle příspěvek nezaujal kvůli blafu na talíři, ale svému originálnímu popisku. Členové společnosti odporu proti zdrobnělinám chytají hysterické záchvaty, rvou si vlasy z hlavy, chlupy z podpaží a omdlévají při dočtení každého řádku. Doufáme, že byl večer pro koblížka náležitě žhavej!

dynova_polivecka.jpg


Facebook

„Svíčková“

Věř, nebo ne, ale tenhle příspěvek měl vážně popisek „svíčková“. Šlichta blíže neidentifikovatelné chuti (u které máme podezření na kyselost způsobenou přemírou hnusu jménem „halali“) se perfektně vyjímá ve společnosti pravého „turka“, který je pro mnoho Čechů jediným skutečným synonymem pro opravdovou kávu.

svickova.jpg


Facebook

Kuskus se zeleninou, mozzarellou a tlačenkou

Chceš jíst zdravě? Dej si kuskus! Chybí ti tam nějaká ta bílkovina, přidej mozzarellu. Nezapomeň ani na tuky a doplň o avokádo. A masožravcům samozřejmě nemůžeš odepřít pořádnou flákotu zalitou v odvaru ze šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Aneb jak snadno a po česku zprasit pokrm, který rázem získá devět milionů osm set devadesát šest tisíc tři sta dvacet dva kalorií.

kuskus.jpg


Facebook

Polévka s tatarkou a majolkou

Tak tohle je naprostý strop nevkusu a hnusu. Jako my vás, milé maminky chápeme, chutě v těhotenství jsou zrádné a nevyzpytatelné. Svým způsobem chápeme taky alkoholiky, kteří hledají ve tři ráno něco pořádného k snědku v prázdné lednici. Fakt je ale potřeba tyhle blafy fotit a chlubit se s nimi na internetu? Za nás je tohle „velký špatný“.

polevka_s_tatarkou.jpg


Facebook

Banánová omáčka pro sladký život

Oukej, dobře, bez mučení přiznáváme, že jsme před desítkami let považovaly za vrchol tuzemské gastronomie plátek masa s broskví a sýrem. Dělat si doma ale banánovou omáčku je vážně přes čáru. Řekla by nám autorka tohohle nechutného výtvoru jediný důvod PROČ?

bananova_omacka.jpg


Facebook

Hrachová panenka Chucky

Houby smajlík, ale panenka Chucky se na nás směje z téhle fotografie. Pokud by tě zajímalo, jaký pokrm majitelka příspěvku ozvláštnila svým malířským uměním, pak doplníme, že šlo o hrachovou kaši. S hranolkama. Tatarkou. A uzeninou, která vedle masa ani neležela. Důležité ale v konečném důsledku je jenom to, jestli pokrm vykouzlil úsměv na tváři mimískovi nebo chudákovi manžovi.

hrachova_kase.jpg


Facebook

Friťáková laskomina s překvapením

Per to do mě, ať je po mně,“ jistě si říkal příťa vařilky, která mu naservírovala tenhle vrchol moderní gastronomie. Kromě instantní rakoviny nechybí na talíři ani příloha v podobě čerstvě vypadnutého vlasu. Zdravíme trichofobiky a přejeme dobroučkou!

fritakova_laskomina.jpg


Facebook

„Svíčková“ podruhé

A pro velký úspěch (a hromadu komentářů na téma „svíčková“ v diskuzi) přidáváme další skvost tuzemských kuchyní. Tentokrát se vařilka nechala inspirovat slavným mistrem kuchařem Láďou Hruškou a jeho nesmrtelnými kuřecími kůžičkami. Je libo „kůžičkovou svíčkovou“? Tak ať chutná!

svickova_z_kurecich_kuzicek.jpg


Facebook

Hovězí polévka s čokoládovým pudingem a piškoty

Na závěr jsme si nechaly jednu „óbr“ mňamku, nad kterou si jistě začvachtají všichni manžové i mimísci. Pro každého tam je totiž něco. Pánové jistě ocení hovězí vývar z pravé a nefalšované kostky a děti pak přítomnost čokoládového pudingu a piškotů.

Vařilka byla zřejmě chytrá horákyně. Během jednoho pokrmu totiž připravila jak polévku, tak dezert. S hlavním chodem se ale (bohužel) nepochlubila.

hovezi_polevka_s_pudingem.jpg


Facebook

Co říkáš na výtvory českých vařilek? Pozřela bys něco z výše uvedeného? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články