5 věcí, které nás na Praze štvou při návštěvě mámy

bigstockphoto.com
|
02. 03. 2021
|
Všechny holky nepokřtěné Vltavou to známe. Jednou za rok si do našeho pronajatého bytečku pozveme na víkend z venkova (rozuměj Strakonice, Šumperk či Brno) mamku, a i když Prahu milujeme, tak nás během oněch dvou dnů vytočí hned několik věcí k nepříčetnosti. Které to jsou?

Kustodky gestapačky

Vezmeš mamku na návštěvu malého Berlína, slavného letenského artdistrictu, a hned po vstupu do Národní galerie se vám na paty pověsí „kustodka gestapačka.“ Specificky český jev, kdy kustodi hrají na návštěvníky galerie přesilovku a ani na chvíli ho nespustí z očí, dovedly pražské galerie k dokonalosti. Během návštěvy si připadáte, jak při návštěvě kriminálu, Sephory či Billy.

Segway teroristi

Chceš se pochlubit výhledem na Prahu a při výstupu na Petřín vás třikrát téměř srazí teroristi na nejhloupějším vozítku všech dob.

bigstock-tourist-group-having-guided-se-94606994.jpg

Moderní vozítko se často setkává s nelibostí chodců.
bigstockphoto.com
Kdo proboha TOHLE vymyslel?

Cyklofašisti

Téměř stejně odpudivá, a přitom mnohem rozšířenější odrůda segway teroristů. Nemůžete téměř projít vltavskou náplavkou, aby vás nějaký pakůň s upnutým trikem nesrazil svou hipster závodkou.

Metro atleti

Vlastně je to dobrý nápad. V metru stojí lidé na jezdících schodech po pravé straně, takže pokud spěcháte (nebo se nemůžete dívat na toho tlustého cyklofašistu v upnutých elasťácích před sebou), můžete po levé straně podél davu vyběhnout. Tvoje mamka o tom ale neví a stoje vlevo si vyslechne nejednu poznámku. Popravdě, chováte se vůči jiným matkám stejně.

bigstock-panorama-of-prague-56842910.jpg

Česká metropole je poklad.
bigstockphoto.com
Praha je boží, ale ruku na srdce - jsou věci, které nás na ní dokážou pěkně vytočit!

Umělci z reklamek

Narazíš na ně téměř na každém pražském rohu. Jeho skutečná profese je jouda z reklamky, ale podle facebooku pracuje jako umělecký fotograf, básník či scénograf a na každého, kdo nenosí na hlavě účes  á la „Kim Čong Il“, se dívají jak na Eržu ze salaše. Je to vtipné. Pokud se to netýká tvojí rodiny.

Co na Praze vytáčí tebe? Dej nám o tom vědět v diskuzi pod článkem!

Související články