Zeťové na zabití: děsivé příběhy našich čtenářek

Pixabay
|
30. 08. 2021
|
Tchyně jsou vděčným a věčně propíraným tématem a předmětem mnoha skutečných i internetových diskuzí. Co nám na nich nejčastěji vadí? To, že strkají nos do záležitostí, do kterých jim nic není, nebo se snaží dvojici nenávratně rozdělit.

Ovšem nelze všechny tchyně házet do jednoho pytle. Existují milující maminky, na které nedáme dopustit. Velmi podobná situace je také na bitevním poli snach. Také ty dokážou svému okolí nepěkně zavařit. A když už jsme propraly snachy, nesmíme vynechat ani zetě. O tom, že ani s nimi to není žádný med, nás přesvědčily čtenářky, které se rozhodly podělit o neveselé historky.

Příživník a sukničkář

S Luďkem se dcera seznámila těsně po škole. Nebyl příliš pohledný a inteligence taky zrovna dvakrát nepobral. Přesto ho však moje dcera urputně zbožňovala a vzhlížela k němu. Už od začátku jejich vztahu mi ale byl Luděk děsně nesympatický a něco mi na něm hrozně vadilo. Nedokázala jsem ale pojmenovat, co to bylo. U příležitosti prvního výročí Luděk požádal dceru o ruku a ta souhlasila. Svatba byla pouze se svědky. Luděk totiž nepracoval a bydlel s dcerou v podnájmu. Ta ho živila, šatila a platila veškeré výlohy v naději, že se po svatbě všechno změní. Nezměnilo se vůbec nic. Luděk i nadále seděl doma, hrál hry na PC a chatoval na seznamkách, kde si údajně založil několik profilů. Dcera vztah ukončila ve chvíli, kdy našla svého milého v posteli se zcela cizí dívkou ze seznamky.“ Dagmar, 52 let, Příbram.

Gambler a zloděj

Richard byl vždycky usměvavé sluníčko. Dokázal rozdávat dobrou náladu širokému okolí. Mou dceru miloval, a když mohl, snesl jí modré z nebe. Měl však jednu zásadní „vadu na kráse“ – hrál automaty. Dlouho nám trvalo, než jsme na to přišli. Divné nám začalo být to, když během několika dnů pořídil domácí kino, nový laptop a chytrý mobilní telefon. Z platu zedníka tohle všechno přece koupit nemohl. Pravda nakonec vyšla najevo po třech letech společného soužití. Richard hrál automaty a za vyhrané peníze pořizoval věci do domácnosti, které se z ní ovšem začaly záhy ztrácet. Nakonec to dopadlo tak, že bral dceři z peněženky peníze na jídlo a pomalu zařízení bytu rozprodával. Jednoho dne jim u dveří zaklepal exekutor. Manželství bylo u konce, Richard je nyní na léčení a my pomáháme dceři splácet dluhy, které on za doby společného manželství nasekal.“ Laděna, 46 let, Opava.

divorce-619195_1280.jpg

Rozvod je mnohdy to nejlepší, co může žena udělat.
Pixabay
S některými typy mužů se prostě žít nedá.

Násilník a psychopat

„Adam byl okouzlující! Vtipný, věčně usměvavý sympaťák s neuvěřitelným smyslem pro humor, mé dceři (a po pravdě i mně) naprosto učaroval. Nedivila jsem se tedy, když mi dcera přišla ukázat zásnubní prsten. Po svatbě se však všechno změnilo. Stýkali jsme se čím dál méně. Na denním pořádku byly nekonečné výmluvy i vypnuté telefony. Až po čase jsem zjistila, že Adam mou dceru týrá. Nejdříve psychicky – odstřihl jí od rodiny i přátel – a poté přišly na řadu facky a pěsti. S manželem a policií jsme přijeli doslova za pět dvanáct. Adam dostal pět let natvrdo a dcera se z traumatu léčí na psychiatrii. Asi nikdy si nepřestanu vyčítat, že jsem nezakročila dřív.“ Johana, 60 let, Pardubice.

Jaké vztahy máš se zeti ty? Doufáme, že mnohem lepší. Každopádně nám dej vědět do diskuze pod článek.

Související články