Pravidla pro milenecký vztah, která není radno porušovat

Bigstockphoto
Komerční článek
|
09. 12. 2021
|
Našla sis kocourka pro nezávazný milenecký vztah, protože věrnost až za hrob a sdílení společných zájmů ti nic neříká? Nebo ti prostě nic jiného nezbývá, protože ses rozhodla stát se aspoň milenkou zadaného muže?

Pak nejspíš pátráš po tom, jak se v takovém vztahu chovat, aby nedošlo k nedorozumění nebo citovému karambolu. Musíme tedy hned v začátku upozornit, že my ženy to máme v tomhle ohledu poměrně těžké – na rozdíl od mužů totiž nedokážeme ve většině případů oddělit sex a fyzické potěšení od citů.

Nezamilovat se a neplánovat

Nezamilovat se. To může být těžké, ale opravdu by se to nemělo stát. Pak totiž hrozí ten avizovaný karambol, který může být ve výsledku velmi bolestivý. Jakmile si s kocourkem užiješ pěkný večer, neměj s ním slitování, neplánuj další setkání a už vůbec ho nezvi na vernisáž svých fotek nebo se nevnucuj na jeho oslavu narozenin. Spojuje vás jenom sex. Jakmile začnete něco sdílet, bude možná scházet jen krůček k tomu, aby se to všechno zvrtlo.

Zároveň s ním neplánuj nic do budoucna. Pokud souhlasil s mileneckým vztahem, nedělej si iluze, že se to „jednou určitě změní“. Pokud jsi do něj už od začátku zamilovaná, radši vezmi nohy na ramena. Některé páry se do sebe po prožitém sexu skutečně zamilují, ale je to opravdu zanedbatelná menšina.

K tomu patří i netlačit ho k případnému rozvodu. Když se zamiluješ a začneš do něj hustit, že s tebou by mu bylo líp, buď si jistá, že ho ztratíš. Tady vřele doporučujeme k přečtení náš starší článek, ve kterém varujeme před udržováním vztahu se ženáči.

bigstock-desire-and-temptation-115763771.jpg

Hlavně se nezamilovat a neplánovat.
Bigstockphoto
Milenecký vztah se snadno může zvrtnout. Pak rychle zdrhej!

Domluvte se na komunikaci

Zvlášť pokud je ženatý nebo sdílí domácnost s dlouhodobou partnerkou (a případně dětmi), byste se měli domluvit, kdy mu můžeš napsat. Zásadně bys mu neměla volat. Možná tě má v telefonu uloženou jako Karla z práce, ale když manželka nebo partnerka uvidí 3x týdně na displeji jeho telefonu Karla, pojme podezření dřív, než řekneš „nevěra“. A pozor, asi 30 % záletů je odhaleno vinou zpráv!

Cti jeho i svoje soukromí

Nejste partneři. Nemusíte si o sobě nic říkat. V ideálním případě byste ani neměli. A ideálně byste se měli scházet na neutrální půdě – ne u tebe, ne u něj. Ani u tebe a u něj v práci. Zvlášť pokud i ty někoho máš! A nikomu o něm nevyprávěj. Zároveň se ho na jeho soukromí vůbec neptej. Jeho drahá polovička a děti jsou pro tebe zapovězené téma. Ve tvém zájmu – rozhodně nechceš slyšet, že Katka vaří tu nejlepší svíčkovou pod sluncem, ale orálek moc nezvládá (a proto si ten záletník našel tebe).

Žádná překvapení!

Zatímco u stabilních dlouhodobých vztahů jsou překvapení víc než vítána, u těch mileneckých je to další tabu, na které bys neměla zapomínat. Nestavuj se pro něj v práci (co kdyby to napadlo i manželku?) ani cokoli jiného. A už vůbec na něj nečekej před dveřmi jeho (a jejího) domu nebo bytu.

Nikdy se neptej jeho okolí, čím bys mu mohla udělat radost, i kdybys stokrát chtěla. Pravda by se hned vyjevila a tvůj nabíječ by s tebou nejspíš hodně rychle skoncoval. Pamatuj si, že jde nejen o kvalitní sex, který si chcete společně užít. Pokud mu za každou cenu chceš něco darovat, mysli i na sebe a vyzkoušejte erotické hračky pro vás obaZapomeneš na další klábosení a kvalitní sex si s ním fakt užiješ.

Co si myslíš o mileneckých vztazích? A jde podvádět člověka, kterého milujeme?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články