Jana (56): Jsem o 30 let starší než partner. Klape nám to

www.pixabay.com
|
16. 05. 2019
|
Nedávno nám do redakce dorazil e-mail jedné z našich věrných čtenářek. Psala nám Jana, která se svěřila s netradiční životní zkušeností. To, co berou ostatní jako zvrácené nebo minimálně divné, to je pro ni s manželem normální.

Abyste byli v obraze – Jana zanedlouho oslaví sedmapadesáté narozeniny. Na tom by pochopitelně nebylo nic zvláštního, pokud by nežila s manželem, který je o třicet let mladší než ona. Ano, Markovi je čerstvých třicet tři. Dle Janiných slov to ale ani jednomu z manželů nevadí. Okolí se ale na ně dívá skrze prsty. Více o svém maličko netradičním vztahu už „poví“ sama Jana.

Chlap je borec, ženská úchylná

„Když si chlap nabrnkne ženskou o třicet let mladší, okolí ho považuje za borce, kance a kabrňáka. Když je to ale naopak, ženská je v tom lepším případě chudinka, choré mysli, v tom horším pak úchylná. A to není zdaleka všechno. Během našeho tříletého vztahu jsem o sobě slyšela první poslední. Pokud bych nadávkám a urážkám věnovala pozornost, asi bych skončila v ordinaci psychiatra. Člověk se ale musí obrnit a nedat na zlé jazyky.

Asi má prachy

Co mě možná zamrzelo nejvíce, byla omylem vyposlechnutá debata tchyně a švagrové. Bavily se o tom, že jejich syn a zároveň bratr semnou jistojistě bude jenom kvůli penězům. Prý musím mít na kontě miliony. Jinak by prý s „takovou starou škatulí“ nebyl.

Marek se mnou ale rozhodně není ze zištných důvodů. Po rozvodu totiž musím platit manželovy dluhy a do toho alimenty na obě dcery, které zůstaly u tatínka. Děti jsme měli pozdě. Bývalý manžel o nich léta nechtěl ani slyšet. Do dnes ale nelituji, že jsme se pro ně i v poměrně pokročilém věku rozhodli. Ale to je zase jiná písnička.

Jak jsem k němu přišla

Možná se ptáte, jak se ženská jako já, která by se podle ostatních měla pomalu začít těšit na zasloužený důchod a užívat si vnoučat, dostane k muži, který je o třicet let mladší. Marek si vlastníma rukama vybudoval úspěšnou firmu, která dobře prosperovala, a dařilo se jí také v mezinárodních vodách. Já jsem se naopak dobře orientovala v účetnictví. A tak jsme to dali dohromady. Nejprve tedy jenom pracovně.


pexels-photo-716411.jpeg

Starší žena po boku mladšího muže vždycky vzbudí rozruch.
Mladý muž a starší žena, to je kombinace, kterou společnost přijímá s nevolí. Když má ale starší muž mladší ženu, je to "normální".

První noc v cizím bytě

Postupem času jsme zjistili, že máme společné mnohem víc, než jen starosti o firmu. Slovo dalo slovo a po několikaměsíční známosti jsme skončili na skleničce. Z jedné skleničky byly dvě lahve. Tu noc jsem strávila u něj. A naprosto jeho kouzlu propadla. Měla jsem za sebou bolestivý rozvod, on rozchod se snoubenkou, která ho pár měsíců před svatbou podvedla s jeho nejlepším kamarádem. Měli jsme si toho tolik co říct. Jedna romantická noc se postupně překlenula do neméně romantického vztahu.

Vzdát se ho nehodlám. Ani kvůli věku

Nedávno jsme oslavili tříleté výročí našeho vztahu, který je pro mé okolí naprosto nepochopitelný. Kromě dvou nejbližších kamarádek mě odsoudili vlastně všichni. Nejen jeho rodina, ale i mí rodiče a sestry, s nimiž jsem měla celý život úžasný vztah. Prý budu svého rozhodnutí litovat, měla jsem zůstat s dcerami a bývalým manželem.

Jsem bláznivá stará ženská, která si vydržuje zajíčka. I přes názory okolí a pravděpodobně také vašich čtenářek se Marka v žádném případě nehodlám vzdát. Jen čas ukáže, zda k nám bude osud milosrdný, či nikoli,“ končí své vyprávění Jana.

Co si o vztahu Jany a Marka myslíš ty? Má podle tebe takový vztah budoucnost? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články