Co (ne)dělat na první schůzce, aby nebyla i poslední

Bigstockphoto
|
05. 10. 2023
|
Třepeš se na první rande se svým vyvoleným, ale zároveň jsi z toho všeho pochopitelně nervní jak čuník před porážkou? Poradíme ti, co bys rozhodně neměla dělat před schůzkou ani během ní. Jen tak budeš mít šanci, že se s tebou Pan Božský sejde znovu.

Jestli můžeme doporučit to nejzásadnější, tak buď sama sebou. Hra na nějaké lepší a dokonalé já by ti stejně dlouho nevydržela. Takže na co předstírat, že jsi někdo jiný, ať už jde o zájmy, projev nebo oblečení? Má to tvůj objev odhalit dřív, nebo později? To snad radši dřív.

Víš, s kým mluvíš?

Než se vydáme na první schůzku, obvykle si o dotyčném chceme něco zjistit. Aspoň nějaký základ, něco, z čeho si můžeme udělat nějaký první obrázek. Má vejšku, nebo sotva dokončil učňák? Je svobodný, nebo už třikrát rozvedený?

Nepleť si to ale s hlubinnou prací FBI a nesnaž se najít za každou cenu spoustu informací. A už vůbec tyhle informace nepoužívej sama – tvůj protějšek prostě nesmí vědět, že ses na něj informovala, ať už u známých, nebo na netu. Až ti začne vyprávět o loňské dovolené ve Španělsku, nech ho mluvit a poslouchej, jako bys všechny ty zážitky neviděla na jeho Facebooku a Instagramu.

Přijď včas, ale nestepuj tam 15 minut předem

Že se na hvězdu musí čekat? No to jistě, pro něj ale zatím nejspíš hvězda nejsi, tak se snaž přijít včas, není to zas tak složité. Zároveň ale nechoď příliš brzy, abys nevypadala nedočkavě až lačně.

Buď tady a teď

Kdepak, žádný telefon na stůl. Leda pokud je tvoje maminka vážně nemocná a mohla by tě potřebovat. Jinak ho nech v kabelce a ideálně vypni zvuk. Jsi na schůzce, na které se máš někomu věnovat. Působit vytíženě není tak in, jak si možná myslíš. Aby se chlápek nezačal bát, že na něj stejně nebudeš mít čas, když ani na první schůzce nedáš telefon z ruky, vyřizuješ pracovní hovory a ještě lajkuješ kamarádce na „sockách“ mimino.

bigstock-young-couple-drinking-coffee-t-256776397.jpg

Na první schůzku si vyberte neutrální místo.
Bigstockphoto
Oblékni se střídmě a namaluj se decentně. Nemusíš hned poutat pozornost bujným poprsím ve výstřihu větším, než by bylo potřeba.

Povídej i poslouchej

Jestli muži něco nesnášejí, tak ubrebentěné drbny, které nezavřou pusu a které na nikom a ničem nenechají ani nitku suchou. Povídej o sobě a ptej se na něj. Mluvte o tom, co vás baví, jak rádi trávíte čas, přidejte i něco o práci, pokud je pro vás důležitá. Dávej mu ale prostor, ať nemá pocit, že se mu snažíš vykecat díru do hlavy.

A o čem určitě nemluvit? Vynech své „ex“, hlavně když se je budeš snažit znemožnit. Nemluv o tom, co tě na nich nejvíc iritovalo, protože tím hned stavíš muže, který sedí naproti tobě, do role dalšího svého partnera. Brzdi ale, jste na první schůzce. Fakt se to nehodí. A tím spíš nevytahuj svoje tikající biologické hodiny. Všeho do času. To, že diskutovat při téhle příležitosti o náboženství nebo politice není nejlepší nápad, asi nemusíme dlouze rozepisovat.

Neber si nikoho na pomoc

Nasadit ke stolu do druhého rohu restaurace nebo kavárny kamarádku nebo ségru, to není úplně nejšťastnější nápad. Pokud nejsi kovaná v sebeovládání a neovládáš dokonale řeč těla, dřív nebo později by ses prozradila. A jemu by to opravdu nebylo příjemné. Kdyby se náhodou někdo známý přihnal zcela nečekaně k tvému stolu, aby tě pozdravil, neprodlužuj hovor s ním a svůj protějšek představ třeba jako známého.

Hlavně se s ním nefoť!

Nevaž se na něj hned, protože se ti líbí. Nemusí to být oboustranné, jen ti to zatím nedal najevo, protože možná neví, jak na to, aby tě nezranil. Vyhni se radši situacím, které by vás spojovaly do budoucna, jako třeba společné selfíčko kdekoli na netu.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články