Ikonické módní kousky, které ti v šatníku nezestárnou

Bigstock.com
|
06. 10. 2016
|
V dnešní záplavě módy celého světa je těžké si představit, že jsou kousky, které přečkají všechny módní tsunami. Tohle oblečení navíc oplývá velkou kouzelnou mocí - ať už si je oblečeš ty, tvoje máma nebo babička, bude všechny vypadat stejně dobře. Přečti si, které nadčasové kousky by ti neměly chybět ve skříni!

Malé černé

Historie malých černých šatů sahá až k naší oblíbené Coco Chanel, podepsal se na nich i Christian Dior. Není divu, že si tenhle malý zázrak zamilovaly ženy na celém světě, když na něm pracovali jedni z největších módních géniů historie. V čem spočívá jejich výjimečnost? Přes den přes ně přehodíš blejzr jakokoli barvy a večer ho vyměníš za výrazný náhrdelník. V obou případech budou malé černé vypadat skvěle a dobře plnit funkci.

 

Trenčkot

Jedna z mnoha maličkostí, které jsme si vypůjčily od mužů - ale na nás vypadají mnohem lépe. Trenčkot původně sloužil vojákům v první světové válce. Měl být lehký a odolat počasí. Podařilo se mu navíc nevídané - odolat módním přeháňkám. My ho dnes nosíme mnohem kratší, v mnoha barevných variantách, ale sluší stále stejně.

 

Pruhované tričko

Další klenot z módní pokladnice, za který vděčíme nesmrtelné Coco. To, v čem dřív brázdili námořníci moře, nám dnes sluší v mnoha variantách. Hodí se ka kalhotám, sukním a obzvlášť sluší s krátkými modrými kraťásky a červenou rtěnkou. Můžeš ho vzít na piknik i do kanceláře. Prostě spolehlivý módní parťák.

 

Lichotivé modré džíny

S džínami na sobě si už dávno nepřipadáme jako kovbojky. A od té doby, co si k nim Carrie v Sexu ve městě obula manolky, povýšily do opravdové módy. Trik je jen jeden: vybrat si ten správný střih. Dlouhým nohám sluší skinny jeans, chlapeckým postavám boyfriendy, ovdvážlivcům mrkváče. Pokud si nejsi jistá, nic nezkazíš s tím nejklasičtějším tvarem - volnějšími nohavicemi.

 

#jeansnheels @nails_with_jade

Fotka zveřejněná uživatelem Grate1 (@grate1jeans),

 

Bílá košile

Pánové, nezlobte se, ale tohle si taky zabíráme. S touhle klasikou jde totiž vytvořit spoustu variant. Zastrčená do kalhot vypadá důstojně, zastrčená napůl jen jedním šosem dodává hravost, uvázaná do uzlu na pupíku zase sexy faktor. K sukním, ke kalhotům, skvěle vypadá také přes šaty. Ale vůbec nejraději máme klasickou bílou košili našeho miláčka, do které ráno vklouzneme ke společné snídani…

 

Vista por las calles de NY la gran #CarolinaHerrera luciendo su #WhiteShirt encuentra la tuya en #CH @houseofherrera de @altavista147

Fotka zveřejněná uživatelem Altavista 147. (@altavista147),

 

Výrazný náhrdelník

Je to jednoduché - upoutá pozornost a nezkazí žádnou legraci. Vylepší každé šaty, ukáže tvůj vkus a můžeš si díky němu pohrát se svým módním vzkazem. Chceš být dračice? Elegantní dáma? Geek? Stačí si vybrat. Ne vždy je ale jasné, jak s ním naložit, aby nás nepřeválcoval. Pokud se nebojíš střídat vzory a máš ráda veselou módu, prostě ho zakomponuj do běžného outfitu, můžeš ho zapnout přes košili nebo šátek. Máš-li radši minimalistické vyjádření, prostě se obleč monochromaticky - nejlépe do černé.

 

Oldie but goldie. This #statement piece is my all-time #fav! Other favs today on the blog #linkinbio

Fotka zveřejněná uživatelem Lisa & Nora (@foundbyheart),

 

Tyhle klasické kousky jde různě kombinovat a vytvářet kombinace, které neomrzí. Dáme ruku do ohně, že ani po dvaceti letech ti na fotkách nebude outfit připadat směšný a přežitý. Pokud ho navíc namixuješ s červenou rtěnkou a černými linkami, máš vyhráno. A je jedno, jestli je Ti 25 nebo 65. Tyhle ikonické kousky budou fungovat vždy. Zařadila bys do seznamu ještě něco dalšího? Dej nám vědět na Facebooku nebo Instagramu

Související články