11 nejšílenějších beauty instagramových trendů

www.bigstockphoto.com
|
13. 09. 2018
|
Sleduješ nějakou beauty blogerku na Youtube nebo Instagramu? Pak si možná čas od času klepeš na čelo, co všechno je schopná tahle „kráska“ vymyslet. Zaplétání chloupků z podpaží, holení obočí nebo jeho úprava do tvaru rybího ocasu?

A to je jenom začátek! Připravily jsme pro tebe bláznivý přehled nejšílenějších beauty trendů, nad kterými budeš nevěřícně valit oči. Pohodlně se usaď, naše krasojízda právě začíná.

Nehty, kam se podíváš

Kde jsou ty časy, kdy ženy prahly po gelových nehtech a neexistovala prakticky žádná, kterou by tyhle moderní výdobytky „nezdobily“. Dnešní trendy velí jasně – gelu už odzvonilo! Alespoň v jeho klasické podobě. Dneska jsou „in“ spirálové nehty, nehty ve tvaru pánského přirození, drápy, do kterých jsou zagelovány sušené květiny, ba dokonce mrtví živočichové, nebo nehty s chloupky na koncích. Hnus? A to je teprve začátek.

spiralky.jpg


Youtube.com

Duhová mánie

Jednorožci vládnou světu. Maličko infantilní? Rozhodně! Blogerky ale tuhle mánii milují. Na hlavách si vytváří šíleně pestrobarevné koňské ohony, obličej si zdobí pestrobarevnými barvami s flitry a na čele pochopitelně nesmí chybět třpytivý roh jednorožce. Velice praktické, uznáváme. Můžou ho používat třeba místo vidličky při nedělním obědě u babičky.

jednorozec.jpg


Youtube.com

Rybí ocas a vyholené obočí

Holení obočí bylo „in“ už za našich mladých let. Teď se ale dostává opět do kurzu. Milují to celebrity, ale i beauty blogerky. Jak vypadá takové vyholené obočí po pár dnech, to si netroufáme ani domýšlet.

A u obočí ještě chvíli zůstaneme. Slyšeli jste o „fish tailu“? Ne? Pak doplníme, že jde o speciální podobu obočí, které má připomínat rybí ocásek. V tomhle případě si blogerky obočí neholí, ale maskují korektorem a dokreslují rozeklanou část.

fishtail.jpg

Frida by se stydět nemusela

Také další „trend“ bude patřit již zmíněnému obočí (člověk by nevěřil, kolik pitomostí lze s pár chloupky vymyslet). Tzv. halo obočí mělo pravděpodobně na ženském čele symbolizovat svatozář. A nutno podotknout, že vypadalo opravdu šíleně.

Řetízky na očích

Že už jsou klasické stíny tak trochu passé? A co takhle vyzkoušet místo nich třpytivé řetízky? S novým hitem přišel světoznámý make-up artista James Molloy. Jakým způsobem řetízky na oči lepí, to jsme víc nezjišťovali. Do práce se ale příliš nehodí.

Není všechno zlato…

Že tě nudí klasická tvářenka? A co takhle ji vyměnit za tvářenku žlutou? Že jsi nic takového v drogériích nesehnala? Nevadí, skvěle poslouží žluté stíny. A když říkáme žluté, tak tím opravdu myslíme žluté. Instagram se v poslední době plní šílenými fotkami, kde dámy ztrácí soudnost. Na druhou stranu se zlatými flitry má i tahle šílenost něco do sebe.

Flitrové masky

S klasickou maskou, napatlanou na obličej, příliš slávy nezískáš. Když se ale obtiskneš v nádobce se třpytivými flitry, „lajky“ budou naskakovat jeden za druhým. Kromě toho, že maska vypadá pár minut dobře, žádný jiný efekt nemá. Chceš si tenhle trend vyzkoušet na vlastní kůži? Vřele nedoporučujeme. Ale jak myslíš. Ostatně, ty si na nás vzpomeneš, jakmile budeš tuhle nádheru sundávat z obličeje.

flitrova_maska.jpg


Youtube.com

Třpytivé tělo

Ano, uznáváme, že na party je trocha flitrů „in“. Ozdobit si jimi ale klín nebo dokonce pozadí? Vážně úlet. Zvlášť když po cestě flitry trousíš stejně jako Jeníček s Mařenkou drobečky chleba.

trpytive_telo.jpg


Youtube.com

Rozteklé rty

Když už si nanášíme rtěnku, snažíme se, aby nepřesahovala přirozenou konturu rtů. Nebo si s její pomocí dopomůžeme k plnějšímu úsměvu. Vlnité rty by ale asi nenapadlo namalovat nikoho z nás. I tohle je ale jeden z „insta“ trendů, který nějakou dobu vážně frčel.

Ochlupení v nose

Na tohle „proč?“ asi neexistuje logická odpověď. Prostě jen proto. Obří chlupy řinoucí se z nosních dírek zaplavují Instagram. A my máme tak nějak po chuti na oběd.

chlupy_v_nose.jpg


Youtube.com

Zapletené podpaží

A u chloupků ještě chvíli zůstaneme. Ačkoli drtivá většina z nás nežádoucí chloupky odstraňuje, existují i ty, které jsou na ně patřičně hrdé. Ochlupení v podpaží si naopak nechávají prodlužovat a pak jej zaplétají do dlouhých copů. Ble!

Narazila jsi na nějaký beauty úlet? Poděl se o něj v diskuzi pod článkem.

Související články