Jak vybrat správný šampón, aby vlasy jen zářily

bigstockphoto.com
|
17. 09. 2020
|
Doby, kdy si lidi máchali vlasy ve studené vodě a v krajním případě je spoře namydlili tuhým mýdlem, jsou naštěstí pryč. Na trhu je celá řada šampónů pro všechny typy vlasů. Pokud nevíš, jak si správně vybrat, jsi tu dobře.

Právě proto, že máme na výběr z tolika možností, často netušíme, který z dostupných šampónů je pro naše vlasy nejlepší. Pokud stále hledáš a nenacházíš, můžeš si o tom promluvit třeba se svojí kadeřnicí nebo zajdi na trichologické vyšetření, kde se o svých vlasech dozvíš první poslední.

Na co se při výběru šampónu zaměřit

Až budeš zase stát u regálu v obchodě nebo budeš lovit v e-shopu s kosmetikou, mysli na následující:

  • Jaký máš typ vlasů? Jsou mastné, nebo suché a lámavé?
  • Máš potíže se splihlými vlasy? Nekupuj si produkty typu 2v1. Zbytečně je zatížíš a neprospěješ jim.
  • Na značce ani tak moc nezáleží. Levnější šampón, který ale bude kvalitní, nemusí být horší jen proto, že jeho značka (zatím) nemá zvučné jméno.
  • Nemusíš používat jen přípravky jedné značky. Klidně měj šampón od jedné a kondicionér od druhé, nemusí to být na škodu. Přípravky jedné značky se ale můžou často doplňovat, takže na tom možná něco bude.
  • Potřebuješ něco speciálního? Pokud tě například trápí lupy nebo vypadávání vlasů, chce to extra péči. Pak je na místě vyzkoušet šampón po šampónu a zjistit, který ti sedne.
  • Speciální šampón patří taky na barvené vlasy. Ten obyčejný totiž bude barvu rychle vymývat, ty budeš nucená si vlasy barvit častěji a to jim příliš neprospěje.

Známe super babské rady, jak konečně zatočit s lupy!

bigstock-shampoo-with-special-deep-clea-363723961.jpg

Mytí vlasů je důležité. Ještě důležitější je správný šampón.
bigstockphoto.com
Šampónů je dneska tolik, že můžeme mít s výběrem opravdu problém.

Dívej se na složení

Jestliže máš nejrůznější alergie a citlivou pokožku, určitě by ses měla před pořízením šampónu podívat na etiketu se složením. Může se stát, že v šampónu bude nejen alergen, ale i další látky, které by se do vlasové kosmetiky neměly vůbec dostat. Potíže můžou způsobit třeba některé silikony a parabeny, které tě sice při prvním použití výsledkem naprosto ohromí, ale později to bude bída.

Mrkni na návod

Jasně, umýt si šampónem vlasy zvládne i malé dítě. Jenže někdy to může být zapeklitější. Zatímco některé šampóny můžeš smýt hned po aplikaci a vmasírování, jiné potřebují chvilku, aby mohly působit.

Máš svůj oblíbený šampón, nebo jsi nenašla ten, který by ti dokonale vyhovoval? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články