Jak na domácí pedikúru? Jednoduché triky udělají s tvýma nohama zázraky

Bigstockphoto
|
14. 05. 2021
|
Chceš mít krásné nohy, ale pedikérka na tebe zrovna nemá čas? Zvládneš to i sama a nepotřebuješ k tomu nic extra. Domácí pedikúra není složitá.

Je jedno, jestli nezvládneš nakombinovat potřebný test s tím, jak má pedikérka čas, nebo jestli je v salónu po uvolnění tak narváno, že máš dojem, že by ses volného termínu nedožila. Prostě se na to vrhni doma. Pokud nemáš na nohou závažnější defekty a plísně, půjde to.

Začni koupelí

Nejdřív si nech nožky pěkně odmočit – aspoň 15-20 minut, ideál je asi 30 minut. Do teplé vody přidej trošku octa (případně citrónové šťávy) a jedlé sody a můžeš pracovat i s dezinfekčními přípravky. Díky citrónu a jedlé sodě pokožka na nohou pěkně změkne a zesvětlá.

Pryč se ztvrdlou kůží

Ztvrdlá kůže k životě prostě patří, i když hezká není. Na ni musíš povolat pemzu nebo cokoli podobného. Od věci není ani speciální žiletka (ale buď s ní opatrná!) nebo bruska na baterie, jestli se ti chce zainvestovat do krásy. V tom případě ale nohy neodmáčej. Pro tu nejjemnější práci pak můžeš vytasit ještě pilníček.

bigstock-close-up-of-woman-soaking-her-415324804.jpg

Pedikúra doma je taky možná cesta.
Bigstockphoto
Nohy nech pořádně odmočit. Změklé kůže se budeš líp zbavovat.

Čas na oplach a peeling

Jakmile odstraníš přebytečnou kůži, nohy si opláchni nebo znovu namoč do lavoru. Klidně je můžeš vzít ještě peelingem, budou pak ještě jemnější. Pak nohy vysuš a namaž krémem na nohy (nebo čímkoli, co se ti osvědčilo – nám třeba obyčejný mastný krém, nic zvláštního).

Na řadu přichází krása

Jestli máš už zastřižené a správně vytvarované nehty, můžeš se pustit do té hezčí práce – do lakování. S barevným lakem nohy nádherně ožijí a ty z nich budeš mít báječný pocit.

Domácí pedikúru zvládne každý, jen je potřeba postupovat opatrně. Staráš se o svoje nohy sama, nebo si ráda dojdeš k profesionálům? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články