Je libo přídavek? Takhle vaří české maminy – 2. díl

www.bigstockphoto.com
|
13. 04. 2018
|
Učený z nebe nespadl – to je fakt, který tady všichni respektujeme. Pokud ale někdo záměrně a systematicky tráví ostatní členy rodiny nepoživatelnými blafy, odmítáme tomu přihlížet. První díl gastropekla vám prý nestačil. Tak tady máte nášup.

Ale pozor, my vás varovaly! Servírujeme další desítku blafů, na kterých si pošušňávají české maminky, jejich mimísci i manžové s vyoperovaným žlučníkem a těsně nad hrobem, kteří si přejí jedno – skoncovat s experimentální kuchyní manželky, partnerky nebo přítelkyně a v klidu a pokoji zemřít.

Blaf č. 1: „Úžasné“ palačinky v trojobalu

Trojobalem můžete dneska zapatlat prakticky cokoli – od českého národního jídla smažáku přes žvýkačku až po tatranku. Taková palačinka v trojobalu tak dneska už nikoho neohromí. Nebo ano?

1_palacinky_v_trojobalu.jpg

Palačinky v trojobalu jsou názornou ukázkou toho, jak se dá dobré jídlo zkazit.
internet

Blaf č. 2: Zeleninové lečo z worcestrové a sójové omáčky

Bez sójovky, worcesteru, vegety a maggi by to prý v českých domácnostech nešlo. Tak tady máte jednu lahůdku v podobě leča složeného ze žampionů, salátové okurky, rajčete, worcesteru a sójovky. Jak sama autorka dodává: „Lečo je výborné při dietě nebo pro vegetariány. DOPORUČUJI!“. A my zase doporučujeme pořádně velký kbelík k posteli. I když ono se to s tou dietou nevylučuje, že ano. Aspoň ušetříte za projímadla.

2leco.jpg

Tohle lečo můžete použít i jako projímadlo.
internet

Blaf č. 3: Arabelčiny rohlíky z předešlého dne

Kdyby tohle nebohá Arabela viděla, přesně víme, k čemu by použila kouzelný prsten. Pootočila by jím a s radostí by se propadla do západního Německa. Ona taková „óbr mňamka“ prostě není pro každého. Jak sama autorka píše – k výrobě tohohle gastropekla, z něhož budeš mimochodem těžit i několik dnů poté na záchodové míse, stačí pouze rohlíky z předešlého dne, plátek anglické slaniny a grilovací koření.

3arabelciny_rohliky.jpg

Kdyby tohle Arabela viděla...
internet

Blaf č. 4: Rychlotousty s taveňákem

Nebylo té strouhanky dost? Ne, nebylo! Takže tady je přídavek. Když jsme v jednom předchozím odstavci zmiňovaly vegetu, maggi a sójovku, zapomněly jsme na krále české kuchyně. Není jím nikdo jiný než maminkami a mimísky zbožňovaný „taveňák“. Tahle skrytá nálož soli, aditiv a tavicích přísad je neopomenutelnou součástí receptu na „rychlotousty se sýrem a rajčátky“. Tadááá, tady máš výsledek. Není zač. Mimochodem – v redakci si klademe otázku, jestli to modré nahoře je pokus o kreaci v podobě modře obarveného kyanidu nebo je to prachobyčejný mák (což by nás mimochodem dost zklamalo).

4rychlotousty_s_tavenakem.jpg

...aneb Jak otrávit vlastní rodinu.
internet

Blaf č. 5: Rohlíkový špíz

Tak a tady máte rohlíkový špíz, jak jinak než v trojobalu. „Manža“ dorazil strhaný jak borůvka a namísto teplé večeře ho na talíři čeká vtip v podobě rohlíkového špízu v trojobalu. Abychom ale autorce nekřivdily – útěchou mu budiž, že se ho snaží odměnit v podobě klobásy, která je důmyslně ukrytá uvnitř strouhanko-mouko-vajíčkového kabátku. Budiž mu tedy země lehká (pro méně chápající – ne tomu kabátku, ale „manžovi“).

5rohlikovy_spiz.jpg

Trojobal nesmí chybět. Ani v kombinaci s rohlíkem.
internet

Blaf č. 6: Manželův pekáč

Nic proti, ale jestli takhle vypadá manželův pekáč, nechceme vidět pekáč od manželky. Dobrou chuť, pokud právě obědváte.

6manzeluv_pekac.jpg

Nemusíme mít všechno. Vážně ne.
internet

Blaf č. 7: Sladké rohlíky

Manža“ se po rohlíkovém toastu dožaduje sladkého dezertu? Ten má ale odvahu. České kuchařinky v tom však nevidí žádný zásadní problém. Zbylé rohlíky, které nestihly zprznit postupem výše uvedeným, jednoduše nakrájí na kolečka, namočí do mléka, osmaží a posypou je cukrem a skořicí. Tomuhle mňamkóznímu dezertu jednoduše nelze odolat. Pokud by to „manža“ přece jen zkusil, čeká ho večerní tuleníčko se snažilkou, která udělá všechno pro to, aby „dostala spermijky do svatyňky“ (ano, fakt je to to, co si myslíš).

7sladke_rohliky.jpg

Sladké rohlíky? Podle některých vařilek bezva dezert.
internet

Blaf č. 8: Smažená bramborová kaše

Ne, nedáme si pokoj a nedáme. Ale to ne my, to ona – konkrétně tedy nějaká kreativní duše, která se pro jistotu schovává pod přezdívkou. Je to ale dívka spořivá a vynalézavá. Zbyla ti bramborová kaše a je ti líto ji vyhodit? Stačí jí smíchat s vegetou, vajíčkem a juniorem, obalit ve strouhance a (tušíš správně) osmažit na oleji.

8smazena_bramborova_kase.jpg

Pro dobrou bramborovou kaši bychom v redakci vraždily. Ale tohle?
internet

Blaf č. 9: Knedlíky z mikrovlnky

Obecně proti jídlu připravovanému v mikrovlnce nic nemáme. Tohle je ovšem unikát hodný nějaké ceny za umělecký přínos lidstvu. Kreativitě se meze nekladou a takový rohlík à la poklice jistě nadělá mnoho radosti.

9knedlik_z_mikrovlnky.jpg

Vynálezce mikrovlnky se určitě obrací v hrobě.
internet

Blaf č. 10: Rychlá dobrota

A abychom tě už více nezdržovaly, na závěr připojíme opravdovou rychlovku (to aby byl zbyl čas na večerní tuleníčko). Takže poprosím fanfáry, konfety a rychlá dobrota je tady. Stačí vlastně jenom rozkrájet starý chleba na krajíce, namazat je máslem, posypat špetkou vegety a gastronomický zázrak, před nímž klečí i sám Zdeneček Pohlreichů je tady. Jak píše autorka: „…pak už jen mňami hami“. Takže mňami hami vespolek a co nejméně střevních kolik a vyoperovaných žlučníků.

10rychla_dobrota.jpg

Rychlá možná. Ale dobrota?
internet

Tak co ty na to? Chybí v článku něco? Napiš nám to do diskuze hned po ním! 

Související články