TOP 5: nejlepší kavárny v Liberci, které si získají tvé srdce

www.bigstockphoto.com
|
08. 06. 2019
|
Až někdy zabloudíš do severočeského pokladu, Liberce, odpočiň si třeba po výletu na Ještěd v některé z místních kaváren. Praha to sice není, ale výběr je tu i tak pestrý. A určitě se ti tu bude líbit. Tak pojďme na to!

Ještěd, krásné centrum města s úchvatnou radnicí, na kterou je radost pohledět, ale i spousta pěkných obchůdků i několik nákupních center. Přehrada, univerzita, vysokoškolské koleje… Liberec je nádherné město, ze kterého je to jen kousek do přírody. Dobře, tak k těm kavárnám.

Kavárna Bez konceptu

Tahle kavárna se v Liberci vyskytuje hned dvakrát. Jedna je „Husovce“, druhá přímo v univerzitním komplexu opodál. Čerstvě pražená káva a domácí dezerty, to je jen začátek. Příjemné posezení, které si na nic nehraje, jen chce příchozím dopřát trochu klidu, si tě určitě podmaní. Když tě přepadne hlad, dáš si tu třeba i panini nebo tu nabízejí vynikající snídaně. Takové lívanečky nebo vejce Benedikt…

Web: http://www.bezkonceptu.cz/

bez_konceptu.png

Mikyna Coffee & Food Point

Na 5. květnu, tedy co by kamenem dohodil od „Šalďáku“, najdeš pěknou a světlou kavárnu s příjemnou obsluhou. Kromě vynikající kávy si tu můžeš dát snídaňové i obědové menu, domácí dezerty a quiche nebo třeba sendvič z žitného chleba. Návštěvou Mikyny, která se hodně prezentuje jako vegetariánské bistro, určitě neprohloupíš a budeš na ni ráda vzpomínat.

Web: https://mikynapoint.cz/

Kafe Kytka

Tady se budeš cítit hodně dobře. Oproti kavárnám, které se urputně nabudit dojem, že jsou cool, si tahle na nic nehraje. Najdeš ji na Sokolovském náměstí naproti kostelu a kromě kávy si tu můžeš dát i skvělé víno a pozor – domů si odsud můžeš odnést krásnou řezanou květinu! Hosté si často pochvalují skvělou a nápomocnou obsluhu a co se jídla týče, žádným výběrem snad ani nemůžeš udělat chybu. Zkus to!

Web: https://bit.ly/2QDHCwV

kafe_kytka.jpg

Sweet City

Na Ruprechtické najdeš kavárnu s názvem Sweet City a piš si, že to není jen prázdné vychloubání. Moderní prostředí, milá obsluha a káva, které jen tak něco nemůže konkurovat, to je to, co potřebuješ. Navíc mají otevřeno i v neděli, což je super zpráva pro všechny víkendové výletníky lačnící po kofeinu a lahodných dortech.

Web: https://www.facebook.com/sweetcityliberec/

sweet_city.png

FofrKafe

FofrKafe, to je malá a pěkná kavárnička v centru Liberce, jen pár desítek kroků od radnice. Právě na ni budeš mít krásný výhled, když se usadíš venku. FofrKafe nabízí vynikající kávu, dávají si tu velmi záležet na kvalitě zákusků a polední menu taky rozhodně není k zahození. Personál ti se vším ohledně výběru čehokoli poradí a ještě se u toho usmívá.

Web: https://www.facebook.com/fofrkafe/

fofrkafe.png


Facebook.com

Věříme, že se za chvíli vzpamatuješ a dilema, kam si na kávu v Liberci zajít, hravě rozlouskneš. Ať už se rozhodneš jakkoli, užij si to!

Tagy: 
Související články