Rumělka nebo pivoňka? Upřímná typologie alkokoček

Shutterstock
|
03. 12. 2023
|
Česko je národem alkomilovníků alkokoček. Proč zrovna tyhle výrazy? Piják nebo alkoholik v nás totiž evokoval mírně pejorativní pojmenování. Na dvojce bílého nebo frťánkovi domácí slivovičky přece není nic špatného.

Máme pro tebe první upřímnou typologii a charakteristiku příležitostných i pravidelných konzumentů nejoblíbenějších druhů alkoholu. Pohodlně se usaď, nalij si něčeho dobrého a zjisti, kdo je to Rumělka, Pivoňka nebo slečna Nevinná.

Pivoňka

Poznávací znaky: Pivoňku poznáš podle pokročilého stádia těhotenství, o němž svědčí velikost jejího pupíku, věčně ucházejícího plynového potrubí a typického chmelového parfému. Mimochodem jeho složení si vyžádaly i ty největší ikony parfumérského průmyslu. Samozřejmostí jsou nepřehlédnutelné bicepsy tvrdé jako kámen, jenž působí na této jinak poměrně křehké dívence (ztvrdlá játra nepočítejme) trošku jako pěst na oko. Tréninkový plán Pivoňky sestává z neutuchajícího zvedání plných půllitrů piva.

Čím ji zaručeně rozveselíš: Sázkou na jistotu je lahvinka (nebo radši celá přepravka) zlatavého moku (rozuměj – tekutého chleba národa našeho). Na značce nezáleží – většinou jde stejně o obyčejné „euroshity“ z granulátu.

shutterstock_642663586.jpg

Pivo je tekutý chléb. Už jen těmi kaloriemi ho dokáže hravě nahradit.
Shutterstock
Pivní pupek? Nic elegantnějšího si na svém těle pivoňka neumí představit.

Rumělka

Poznávací znaky: Typický ruměnec ve tvářích a na špičkách nosu doplňují popraskané žilky v očním okolí. Její nejmilejší sladkostí jsou rumové pralinky nebo jejich vánoční obdoba v podobě rumových kuliček. Nejoblíbenější hláškou Rumělky zůstává: Pitím rumu před desátou je ze mě pirátka, ne alkoholička. Takže bacha na ni. S touhle obávanou ženštinou si není radno zahrávat. Teda pokud nejsi majitelem bernardýna s pořádně velkým soudkem.

Čím ji zaručeně rozveselíš: Rumové pralinky nebo vlastnoručně připravené rumové kuličky jsou sázkou na jistotu. Nemáš čas na pečení? Nezoufej! Rumělka nepohrdne ani čokoládovými figurkami, kterým stačí odkousnout hlavy a naplnit je oblíbeným mokem. Když jí do vánočního balíčku přidáš ještě plachetkový tuzemák nebo bernardýna cvičeného na vyhledávání plných soudků, bude blahem bez sebe.

Slečna Nevinná

Poznávací znaky: Tahle kočička jednoduše nedokáže říct vínu NE. Perfektně ovládá všechny sommelierské pojmy a výrazy a po ovonění a ochutnání bezpečně pozná, zda jde o víno červené nebo bílé. Aby se ve svém přesvědčení utvrdila, obvykle si nechá otevřít víc než jednu lahev. Další lahve zvládá otvírat bez asistence ostatních.

Protože si uvědomuje tlak ekologických aktivistů a zhoršující se podmínky životního prostředí, zodpovědně třídí odpad, který v její domácnosti sestává z prázdných lahví od vína a hliníkových vršků, za které dostává ve sběrně nemalé částky.

shutterstock_385836130.jpg

Pravidelná konzumace vína je prý zdravá, ale nic se nemá přehánět.
Shutterstock
Víno je lék. Aspoň tyhle "nevinné" ženy to prohlašují.

Čím ji zaručeně rozveselíš: Jejím snem je domácí vinotéka, do které hravě uskladní týdenní zásobu vína (cca 65 lahví). Bohužel zatím narazila jenom na vinotéky s maximální kapacitou 64 sedmiček. Co bude dělat během neděle, kdy dopije poslední lahev, to zatím netuší a přidělává jí to další vrásku na její alkoholem vysušené pleti. Pokud jí pomůžeš problém vyřešit, zahrne tě nehynoucí láskou a sbírkou korkových zátek, za kterou si vysloužila zápis do Guinessovy knihy rekordů.  

Autorský článek

Tagy: 
Související články