Povánoční gastropeklo: Takhle to vypadalo u našich vařilek

bigstockphoto.com
|
21. 01. 2021
|
Vánoční svátky jsou už tradičně spojené s dobrým jídlem a pitím. Ne všude bys ale výtvory snaživých vařilek ochutnala. Někde by ses možná nechytla ani kliky.

„Salát je salát“

Bez mučení přiznáváme, že jakmile jsme v redakci uviděli tuhle fotku, pekelně se nám navalilo. Salát v přihrádce na zeleninu totiž překonal i jednu z našich nejhorších nočních můr (bramborový salát míchaný ve vaně). Doufáme, že paní nepracuje v restauraci, s jídlem, s lidmi, nedej bože se zvířaty! Protože tohle už je vážně moc a i hygiena by na to byla krátká.

1salat_je_salat.jpg


FB

Cukroví z mikrovlnky

Oukej, jasně, chápeme, že někdy je momentální (byť sebevíc hloupý) nápad prostě rychlejší než mozek. Na druhou stranu doufáme, že tenhle pokus zůstal u pokusu, a ne že jím dotyčná krmila půlku rodiny. Vypadá to totiž hnusně, určitě to bude hnusně „vonět“ a nedej bože taky chutnat.

2cukrovi_mikrovlnka.jpg


FB

To jsou ty dobrý, připálený

Vzpomínáš si na hlášku z české komedie Slunce, seno, kdy Vendy s Gábinkou a Jaruš domlouvaly „byznys“ u doktora Káji, který před ně postavil talíř s právě upečenými buchtami? A Jaruš prohlásila: „Jé, to jsou ty výborný připálený!” Tak přesně tahle scéna se nám v hlavě vyrojila po tom, co jsme spatřili výtvor téhle „pečulky“ (uznáváme, že vyměnit písmenko „e“ za „i by bylo asi na místě). Bohužel musíme konstatovat, že spálené linecké je v tomhle případě vzhledem k pravopisu a gramatice asi ten nejmenší problém.

3to_dobry_pripaleny.jpg


FB

Bliju, bliješ, blijeme

Pozor, tohle je vážně pochutina jen pro silné povahy a ocelové žaludky. Pokud tě během Vánoc nebo oslav Silvestra trápila nevolnost způsobená zvýšenou konzumací alkoholu, věř, že po zhlédnutí téhle fotografie, ze sebe dodatečně vydávíš veškerý zbytkáč, žaludeční šťávy, žlučník i metry střev. Tahle příprava „jídla“ by měla být trestná.

4_salat_ve_drezu.jpg


FB

Zbytky salátu

Pokud jsi bramborového salátu nachystala dvě vany, pravděpodobně jsi po svátcích řešila, jak naložit se zbytky. Tahle vařilka se s tím nepárala. Prostě k salátu uvařila tři „dietní párečky“, které neviděly maso ani z vlaku a celou tuhle parádičku „zakápla“ kečupem. No, takže dobroučkou…

5zbytky_salatu.jpg


FB

Salát pizza

Že ananas na pizzu nepatří? Tak teď mluv! Úplně slyšíme tu reklamu od jednoho nejmenovaného fast foodu: „Jste přežraní salátem? Nechte si dovézt naši křupavou pizzu!“ Jako nezlob se na nás, ale po tomhle by zákonitě chcípnul i Deadpool ve dvojdomku s Chuckem Norrisem.

6pizzasalat.jpg


FB

Zapečený salát

Sorry, ale my si prostě s těmi saláty nedáme pokoj. Vlastně ani nemůžeme. Sociální sítě a internet jsou totiž plné návodů na to, jak si odrovnat žlučník, přijít o slinivku nebo spáchat sebevraždu v krutých křečích a bolestech. Tadáááá, seznam se! Tohle je totiž zapečený bramborový salát. S majonézou. Týden starý. Co už ho v původní podobě nežral ani pes.

7zapeceny_salat.jpg


FB

Buchta z vánočního cukroví

Veškerý nákup, příprava, piplání s těstem, vykrajování, zdobení a další zbytečnosti přišly po vánocích vniveč. Autorka tohohle „receptu“ totiž přišla s „úžasným“ nápadem. Jednoduše veškeré cukroví splácala dohromady, pomlela, přidala „trochu“ cukru (protože cukroví je samo o sobě málo sladké, že jo?), vejce a zaplácala to krémem. Žlučník bije na poplach a snaží se od nás utéct už jenom při představě toho, jak tahle „buchta“ asi chutná.

8buchta_z_vanocniho_cukrovi.jpg

Rybičková polévka

Ani písmenko proti poctivé rybí polévce, ale aby někdo nahradil kvalitní suroviny sardinkovou konzervou? Fajn, po tomhle výtvoru jsme asi už viděli všechno. Teď půjdeme chcípnout do křoví nebo najít litr vodky, abychom na tuhle hrůzu jednou pro vždy zapomněli.

9_rybi_sardinkova_polevka.jpg


FB

Čočková polévka

Co by to bylo za první leden bez poctivé čočkové polívky? A když říkáme poctivé, myslíme tím fakt poctivé. Protože tohle má do zmíněné setsakra daleko. Jak může někdo, krucinál, zprznit něco tak jednoduchého, jako je obyčejná čočkovka? Proč ty odporné těstoviny a proč ten týden starý „jakopárek“? Dejte to laskavě pryč, nám se z toho dělá mdlo!

10cockova_polevka.jpg


FB

„Podařilo“ se ti jídlo, na které jsi vážně nebyla pyšná? Poděl se o vtipnou historku v diskuzi pod článkem!

Související články