Horoskop na rok 2022 – 1. díl: Berani zbohatnou, Rakům hrozí totální vyčerpání

Bigstockphoto
|
05. 12. 2021
|
Další rok je za námi. Ani u tebe dost možná nebyl moc veselý a bezstarostný, věříme ale, že mohlo být u hůř. Pojď se s námi podívat na to, co tě čeká v dalších měsících.

Tentokrát máme předpověď pro Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny. Nezoufej, že na tebe nedošlo. Ostatní znamení se najdou v 2. dílu horoskopu, slibujeme!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

U Beranů se bude rok 2022 točit kolem sourozenců a příbuzných. Konečně vyřešíte třeba i staré spory, udobříte se. Pokud máte dobrý vztah, ještě ho posílíte – možná totiž bude potřeba, abyste chvíli pořádně táhli za jeden provaz. Dalším tématem pro Berany na rok 2022 je komunikace, cestování a úřady. Ne vždycky půjde všechno hladce, žádný zásadní zádrhel, který by se nedal s trochou trpělivosti vyřešit, nejspíš nepřijde.

Práce a kariéra

Čím víc se do toho opřeš, tím spíš se posuneš kupředu. A že to bude pořádný postup! Chce to jen trpělivost, cílevědomost a hlavně pokoru. Výhody získané nečestným způsobem by ti dlouho radost nedělaly. Příležitostí získat lepší místo nebo začít podnikat budeš mít dost, tak chyť šanci za pačesy a začni dělat, co tě baví.

Finance

Jakmile se k tobě začnou peníze hrnout (a to začnou!), neztrať hlavu a nezačni je hned bezhlavě utrácet. Byla by to škoda, můžeš s nimi totiž udělat spoustu radosti nejen sobě, ale i ostatním. Hlavně se ale může stát, že je budeš časem potřebovat na něco opravdu důležitého. Pak by ses sama před sebou styděla za to, že jsi je neudržela u sebe.

Láska a rodina

Partnerské vztahy, v nichž hraje jednu ze dvou rolí Beran, jsou v roce 2022 předurčeny k úspěchu. Ne že by všichni tokali a dorozumívali se romantickými gesty, budeš ale dobře vědět, že se na svůj protějšek můžeš kdykoli absolutně spolehnout. To je k nezaplacení!

Pro single Berany vypadá nejlíp květen, kdy to může pěkně zajiskřit (a u jiskření to rozhodně neskončí), v srpnu, kdy se ti budou zapalovat lýtka, a těsně před Vánocemi. Koukej se kolem sebe a ono to přijde!

Zdraví

Nemusíš se bát, rok 2022 nejspíš nepřinese nic, co by tě mohlo nadobro skolit a odeslat na delší dobu mezi nemocné. Musíš na sebe ale dávat pozor při sportu a taky myslet na to, co jíš a piješ. Přemíra alkoholu nebo spousty nezdravého jídla jsou totiž jistou jízdenkou do pekel, ať už jsi v současnosti zdravá, nebo ne.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si plují na vlnách stereotypu už nějaký ten rok, ten následující ale bude jedna velká změna. Je úplně jedno, kdo jsi, kolik vyděláváš, jestli máš vztah a jsi nebo nejsi zdravá. Zvraty se budou konat a bude období, kdy si budeš přát, aby to všechno už skončilo a tvůj život byl zase nuda. Taky to přijde, jen budeš muset zabojovat.

Práce a kariéra

Hned zkraje roku může přijít nabídka, která tě úplně rozhodí. Lepší odměna za práci, možnost kariérního postupu, ale… Vidina tvrdé dřiny tě bude pořádně odrazovat. Nedej se, překonej lenost, překroč hranici komfortu a uvidíš, že za rok už budeš někde úplně jinde! Změny, o kterých se ti nesnilo, k tobě už přicházejí. Zvýšení prestiže ale nebude bez dřiny, na to pamatuj.

Finance

Býkům do života vstoupí nečekaný výdaj. Pro ty, kteří nešetřili na horší časy, to bude tvrdá životní lekce, zadlužit se totiž můžeš na dlouhé roky, jen abys zachránila svůj životní standard. Do září ale uhasíš aspoň ty nejhorší požáry a můžeš si vzít aspoň krátkou dovolenou, aby sis vydechla.

Láska a rodina

Zemětřesení tě čeká i v oblasti vztahů, hlavně těch v rodině – ve tvé i v rodině tvého protějšku. Hned druhá polovina ledna ti dá zabrat, pak se ti notně uleví, ale možná tomu bude předcházet nepěkná hádka. Pokud máš mezi příbuznými někoho silně toxického, neboj se se s ním nestýkat. Je to pro tvoje dobro.

Po celý rok se budeš moct spolehnout na svého kocourka a na kamarádky. V nejhorší chvíli tě vyslechne a dobře ti poradí ta, od které bys to čekala nejmíň. Pozor si dej jen na možné intriky bývalé přítelkyně nebo manželky, která se bude vehementně snažit, aby se k ní tvůj miláček vrátil, nebo aspoň aby nebyl s tebou.

Zdraví

Býci můžou být nesví, hlavně co se týče psychické (ne)pohody. Když budeš mít pocit, že už svou situaci nezvládáš, nestyď se vyhledat odbornou pomoc a zkusit třeba online terapii! Na nic nemusíš zůstávat sama. Jiné zdravotní potíže očekávat nemusíš, jen si vzpomeň na to, že existuje něco jako psychosomatika a že těžkosti na duši se můžou projevit i na těle.

bigstock-beautiful-woman-walking-in-nat-354464072.jpg

Hvězdy už mají ohledně roku 2022 jasno!
Bigstockphoto
Zatímco některá znamení se budou mít jako v pohádce, jiná budou muset dřít, aby se jim dařilo.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si budou první měsíce roku 2022 rovnat vlastní priority. A to jim jen prospěje, protože jakmile budou mít jasno, budou vědět, kudy se v životě dál vydat. Není tak vyloučeno, že to bude ještě rok 2022, kdy si dokážou splnit svůj velký sen. Nebude to ale jen tak, cesta to může být náročná.

Další oblastí, kterou budou Blíženci řešit, jsou pak lidi, kteří je obklopují. Když se budeš aspoň trošku snažit, můžeš se seznámit s několika důležitými lidmi. V budoucnu tyhle známosti dost oceníš.

Práce a kariéra

Pracovní úspěchy opravdu můžeš vyhlížet. Ale jen když se budeš činit. Ideální období na větší kariérní posun bude od května do konce října, pokud máš nějaké plány, které už ti dlouho leží v hlavě, pusť se do jejich realizace hned na jaře – teprve na podzim totiž začneš sklízet ovoce, ale bude pořádně velké a šťavnaté!

Finance

S financemi nebudeš mít v roce 2022 problém. Hvězdy přejí nadstandardním příjmům, a když si pravidelně něco odložíš bokem, budeš si hned jistější v téhle nejisté době. Pozor si ale dej v prosinci, kdy bys mohla o větší obnos snadno přijít – v žádném případě si nekupuj losy a nedávej sebemenší šanci kapsářům.

Láska a rodina

V téhle oblasti to bude opravdu jednoduché – kdo je zadaný, bude dál pěstovat vztah. Bude vidět, že ti na tvé drahé polovičce opravdu záleží. Kdo je nezadaný, bude hledat svou spřízněnou duši. Nejlepší období pro to nastane v březnu, na přelomu června a července a ještě na konci září a v říjnu. Flirt pro tebe v roce 2022 vůbec nebude, s tím ať na tebe nikdo nechodí.

Zdraví

Zima ti moc na energii nepřidá a až do jara můžeš cítit otravnou slabost. S rozpukem přírody se to ale změní a všichni si všimnou, jak najednou ožiješ. Hvězdy doporučují zaměřit na zdravou stravu a pravidelný pohyb, ale i preventivní prohlídky a dostatek spánku. Vyzkoušej nějaký nový sport, ať si rozšíříš spektrum aktivit, ale nepřepínej se – tak by mohlo dojít k nepříjemnému úrazu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci budou až do dubna 2022 docela zadumaní. Budou hodně vzpomínat na ty, kteří už nejsou mezi námi, budou přemýšlet o smyslu svého života a řeč s nimi moc nebude… Jaro je ale, stejně jako Blížence, probere k životu. Ničeho se tedy neboj, všechno bude zase veselejší. Když budeš mít pocit, že ti někdo nepřeje tvůj úspěch, nebo ti dokonce hází klacky pod nohy, což se může během roku 2022 dít, zúčtuj s ním dřív, než napáchá větší neplechu.

Práce a kariéra

Pro Raky je připravená celá plejáda příležitostí, jak vystoupat po kariérním žebříčku výš. Úspěchy jim budou vysloveně padat do klína – bude to ale výsledek dlouholeté tvrdé dřiny, kterou podstoupili. Když nebudeš vědět, kterou z nabídek vybrat, dej na svou intuici, a spíš než na finance hleď na to, jak se v té které společnosti cítíš.

Finance

Peněz sice nebude kdovíjak nazbyt, trpět hlady ale nebudeš. Když neutratíš všechno, co si vyděláš, vyjdeš s penězi v pohodě po celý rok 2022. Možná se budeš v oblasti práce rozhodovat mezi standardní a výrazně lukrativnější nabídkou ohodnocení, mysli ale na to, že peníze opravdu nejsou všechno. Co může být lepšího než těšit se každý den do práce?

Láska a rodina

V oblasti partnerských vztahů se nic přelomového konat nebude. A to je snad i lepší! Dlouhodobé svazky budou šťastné, občas se sice po obloze přežene mráček, nicméně lásku, kterou máš, si i tak budeš hýčkat. Ve vzduchu je letní románek, který by mohl single Rakům prospět, ale těm zadaným uškodit. Radši nic neriskuj.

Bude fajn, když se trochu pověnuješ mladším sourozencům. Možná budou potřebovat tvoji radu, ať už půjde o vztahy, přístup k rodičům nebo cokoli jiného. Tvůj názor je pro ně důležitý, tak ne abys je odbyla!

Zdraví

Měla bys ubrat, a to okamžitě. Jestli se zmítáš mezi hektickým pracovním tempem, rodinou a k tomu se stresuješ s postavou, nic dobrého z toho vzniknout nemůže. Udělej si každý den chvilku pro sebe a nenech se ničím rušit. Jen tak se možná vyhneš žaludečním vředům nebo totálnímu vyčerpání, z něhož by ses ještě dlouho dostávala.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jde to, ale dře to. Tak nějak bude vypadat celý tvůj rok 2022. Aby ses někam posunula, budeš muset vynaložit mnohem víc úsilí, než tomu bylo dosud. Možná bys měla trošku zvolnit a místo nějakého zběsilého životního stylu se radši usadit, věnovat se partnerovi a třeba si i najít nového koníčka, který ti přinese víc radosti než stávající hobby. Nic nepůjde úplně snadno, ale nečeká tě ani žádná velká jobovka.

Práce a kariéra

V práci nebudeš mít žádný problém, jen ti dojde, že obor, který děláš, tě už možná neláká a nenaplňuje. Netlač na sebe, dej si čas a promysli si, co bys mohla dělat, abys byla spokojenější. Neboj se odvážných nápadů, štěstí jim bude přát, akorát na nich budeš muset pořádně zamakat. Nakonec to ale bude stát za to!

Finance

V oblasti financí tě nečekají žádné zvraty, příjem budeš mít stabilní, a dokonce nejspíš moc pěkný. Dej si jenom pozor na neuvážené a zbytečné utrácení, abys dokázala pokrýt nečekané výdaje. Než si zase zajdeš do obchodu pro nové kousky do šatníku, protřiď ho a třeba si to utrácení rozmyslíš.

Láska a rodina

Hvězdy varují Lvy před zálety – ty by se totiž mohly provalit nečekaně brzy a ty bys ani neměla připravenou řeč pro svého partnera. Nakonec bys rány utržila ty, protože rozchod by tě opravdu zdrtil. Nezadaní budou spíš flirtovat než koukat po protějšku dlouhodobě perspektivním. Dělej, co uznáš za vhodné, jen dej pozor, jestli tím někomu neubližuješ.

Nezapomeň občas zkontrolovat rodiče, možná si řekli, že si ještě něco užijí, ale mohli by se do toho vrhnout nebezpečně po hlavě!

Zdraví

Buď aktivní a jez zdravě, pak se ti budou i v roce 2022 zdravotní komplikace vyhýbat. Nevsázej na žádné zázračné kúry nebo drastické diety, které by ti mohly ublížit i víc než jen jojo efektem. Místo přemíry kofeinu dej přednost kvalitnímu spánku a užívej si, že tvoje tělo funguje tak, jak má!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny budou až do května pracovat na vztazích se svým okolím a mnohými reakcemi svých blízkých budou mile překvapené. Od května se pak nezastaví v práci a taky budou hodně řešit majetek. Občas tě může přepadnout smutek, třeba i zničehonic. Pokud to bude často nebo to bude trvat dlouho, svěř se do rukou odborníka, ať se zbytečně netrápíš!

Práce a kariéra

V oblasti práce s tebou budou šít všichni čerti, ale taky budeš jako na baterky – pár dní ti půjde všechno od ruky a pak se zase budeš pár dní vyloženě trápit. Na druhou stranu bude šéf nebo klient s tvou prací spokojený, takže žádný stres. V závěru roku budeš mít příležitost říct si o vyšší odměnu, tak ji nepromarni a obhajuj to svými kreativními nápady.

Finance

V roce 2022 si můžeš oproti předchozím rokům dost polepšit, ale bude to vyžadovat spoustu úsilí, přesčasů, a pokud podnikáš, tak i nervů. Nakonec ale budeš ráda – za peníze navíc se vydáš na báječnou dovolenou nebo si pořídíš moderního pomocníka do domácnosti. Kup si občas los, třeba budeš mít konečně štěstí i ve hře!

Láska a rodina

Pokud ti stávající partnerský vztah nepřináší radost, jako spíš starosti, hvězdy ti pomůžou se z něj vymanit. Ty pak budeš mít lepší náladu, víc energie a celkově si život zase budeš pořádně užívat. Jen si rozchod dobře promysli, abys později nelitovala. Možná se s tím dá ještě něco dělat.

Nezadané Panny pravděpodobně potkají někoho důležitého, zatím ale není jasné, jestli půjde o krátkodobý románek, nebo počátek dlouhodobého vztahu, v němž se může jeden na druhého spolehnout.

Zdraví

Kromě psychických problémů tě možná potrápí ještě i záda. Sedavé zaměstnání nebo jednostranné pohyby nikomu neprospívají. Řeš svou situaci, dokud ještě není úplně zle – můžeš vyzkoušet třeba pilates nebo jógu. Pozor si dávej taky na krk a v zimě ho nenechávej odhalený. Odstonala bys to.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články