7 způsobů, jak snadno a rychle přijít o přátele

Pexels
|
24. 08. 2023
|
Přátelé a kamarádi k životu patří, o tom nemůže být sporu. Někdy se ale nestačíme divit, proč jsme si vlastně vybrali na cestu životem právě ty osoby, které nás dokážou pořádně vytočit, občas jen tím, že dýchají. Takže… Jak se jich zbavit?

Až si skutečně budeš přát rozdělit svoji a kamarádčinu nebo kamarádovu cestu, máš spoustu možností, jak na to. My favorizujeme tu, u které se i trochu pobavíš a zvedneš jim mandle.

1. Ne, tvoje dítě není hezké

Rozplývá se právě tvůj odvěký přítel na sociálních sítích nad fotkami ulepeného cosi, co sotva pár hodin nosí lidské jméno? Co se ale nijak neliší od dalších miliónů mimin na celém světě a co rozhodně tedy není krásné? Tak mu to napiš, zbytek už zařídí sám život.

2. Nebul už na tohle téma

Rozchodové a usmiřovací herecké etudy tvé kamarádky a jejího boyfrienda tě nemůžou bavit donekonečna, o tom žádná. Až už to opravdu nebudeš moct vydržet, prostě jí řekni, že její nářky už dál nehodláš poslouchat. Buď se umoudří a přestane tě s nimi štvát, nebo bude chodit plakat na jiné rameno. Tak jako tak to bude dobře.

3. Ty se radši nefoť

Přátelství nestojí na kráse dvou lidí, ale na duševním spříznění. To je nad slunce jasnější. Ať už si o vzhledu kamarádky myslíš cokoli, zřejmě jí nebudeš denně říkat, že nechápeš, jak se mohl někdo narodit s takovým… Obličejem. Připrav se na velké finále a řekni jí to, až ti zase zasype Facebook i Instáč svými více či méně retušovanými fotkami, které její ošklivost stejně nezmění.

4. Tak sis ty děti neměla dělat

Jestli jsi nevyužila bod č. 1 a došla až do okamžiku, kdy tvoje kamarádka fňuká, že si nestíhá ani umýt vlasy, spát dvě hodiny v kuse nebo se nedej bože ještě pracovně realizovat, řekni jí, že ty děti, které opečovává na svůj úkor, nebyly tvůj nápad. Prostě si je neměla dělat.

bigstock-portrait-of-upset-tired-mother-248432476.jpg

Mastné vlasy a vytahané triko - obraz typické české matky.
Bigstockphoto
Péče o dítě je náročná. To ale měla tvoje milá kamarádka tušit ještě dřív, než si je udělala.

5. Přijď, ale bez něj

Ať už chystáš mejdan, nebo jen skromné posezení pro pár přátel, pozvi kamarádku, ale zatrhni jí, aby přivedla toho svého. A máš to bez práce, nepřijde ani ona a nejspíš s tebou nepromluví, dokud se jednou nerozejdou.

6. Takhle bych bydlet nemohla

Střídá se u ní v bytě kýč s kýčem? Nechala si každou místnost vymalovat jinou barvou a zazdila to 3D tapetou přes celou hlavní stěnu obýváku, aby se cítila jako v lůně přírody? Pokud se chceš vašeho společného přátelství zbavit, prostě jí řekni, že v tomhle může bydlet jenom úplný tragéd.

7. Tvé děti jsou spratci

Jestli jsi nestihla přijít o kamaráda nebo kamarádku tím, že jsi řekla nepěknou pravdu o nepěkném miminu, ani o tom, že si je neměli dělat, rozeber trochu pokulhávající výchovu. Výchova totiž vždycky v některém ohledu pokulhává. Je jedno, jestli v sedmi letech dětičky srkají polévku tak, že to slyší celá čtvrť, nebo jestli se jim musí říct všechno devětkrát a podesáté to zařvat. Určitě přijdeš na to, na kterou strunu zabrnkat.

Jakou větu bys použila ty, aby ses zbavila kamarádky nebo kamaráda, s nímž tě už nic moc nepojí? Dej nám vědět do diskuze pod článkem a my pak možná přichystáme druhý díl!

Autorský článek

Související články