Ženy vs. muži 1:0 – umíme se rozejít rychleji a drsněji!

Bigstock.com
|
15. 09. 2016
|
Říká se, že když ženám není ve vztahu dobře, trvá jim podstatně déle se s drahou polovičkou rozejít než mužům. Odborníci ale přišli s docela jinými závěry!

Statistiky hovoří jasně. V momentě, kdy je muž ve vztahu již delší dobu nešťastný, tak spíš připomíná troubu pověstně chodícího kolem horké kaše. Neustále to jako konverzační téma nadhazuje svým kamarádům v hospodě u piva, kolegům na pracovním obědě, spoluhráčům na golfu, na fotbalu či kdekoliv jinde, kde vznikají pravé „chlapské rozumy“.

Mužům to prý dlouho trvá

A vědci říkají, že než se muž 21. století rozhoupe k činu a opravdu zahlásí rozchod, může od původní myšlenky uplynout měsíc či dva.  Prý je to tím, že muži nevědí, jak věc „šetrně oznámit“, a často se bojí hysterické reakce konkrétní ženy. Nám tohle zjištění zase nepřijde tak zásadní a působivé. Po několikaletém vztahu se člověk k rozchodu obvykle nerozhoupe během několika dní, ať už je to muž, nebo žena. 

Co je ale neodpustitelné? Třeba fakt, že muži se radši rozcházejí přes SMSku nebo ubohou zprávu na facebookovém chatu. Jasně že je to jednodušší a ušetříte se vzájemně nějakého toho poníženíčka. Jenže na druhou stranu - ukončit vztah důstojně by neměl být přežitek, ale prokázání úcty k partnerovi. Jistě že když se rozcházíme s tyranem, je lepší prásknout dveřmi a pak mu o tom teprve napsat. Ale ve většině případů to lze ukončit jinak.

bigstock-man-with-smart-phone-on-hand-34962794.jpg


Poslal rozchodovou SMSku nebo zprávu na Facebooku? Pak nestojí ani za slzu!

Jsme ostřejší!

Je ale pravda, že ženy mluví o rozchodu přímo, protože spoléhají na to, že mluví s chlapem, kterého jen tak něco neskolí. Možná si často neuvědomujeme, že i ten největší drsňák nějakou tu slabinu má - a možná je to právě společný vztah. Jakmile se rozhovoříš o rozchodu a on si uvědomí, že tě ztratí, je schopen se klidně i sesypat a brečet. 

A jak se rozcházíš ty? Jak dlouho ti trvalo se rozejít s posledním partnerem? Poděl se s námi o cenné zkušenosti na Facebooku!

 

Související články