Zajímavá fakta o flirtování. Tohle o něm říkají odborníci

www.bigstockphoto.com
|
18. 01. 2019
|
Flirtování je nedílnou součástí našich životů. Mnohé z nás si to možná ani neuvědomují. Jen si ale zkus všímat momentek, kdy hodíš očkem po pošťákovi nebo opraváři praček. Co o flirtování říkají odborníci? Tady jsou jejich závěry.

Žhavý flirt v kanceláři

Podle výzkumu jedné internetové seznamky až 75 % svobodných touží po žhavém flirtu s kolegou či kolegyní, přičemž na objekt svého zájmu výmluvně „hází okem“ i několik týdnů. Ačkoli mnozí z nás tvrdí, že co je v domě, není pro mě, výzkumy hovoří zcela opačně. Máš zkušenost?

Úsměv jako základ flirtu

Většina flitrů začíná něčím tak nevinným, jako je pouhopouhý úsměv. Na ten 18 % lidí reaguje okamžitě kladně, ale celých 80 % lidí je nejdříve zaskočeno a v rozpacích, teprve posléze se rozhodnou mírně rozpačitě reagovat. Existují ale i bručouni, kteří úsměv neopětují a myslí si něco negativního.

bigstock-young-seductive-businesswoman-260967463.jpg

Ne všude je radno flirtovat.
Bigstockphoto
Chce to přirozený úsměv, hlavně žádný nacvičený škleb!

Ženy jako přebornice ve flirtování

Podle nejnovějších průzkumů máme my ženy až padesát různých signálů, které ke svému objektu touhy vysíláme. Jde především o různé formy úsměvu, tóny hlasu i zcela „náhodných“ dotyků. My ženské jsme prostě vybaveny celou řadou zbraní. A pánové pozor – nebojíme se je použít.

Červená rtěnka táhne

Podle výzkumů vědců působících na Manchesterské univerzitě si celých 44 % žen zvýrazní své rty červenou rtěnkou. To ve chvíli, kdy chtějí svůj protějšek okouzlit. Nutno podotknout, že se jim to báječně daří. Muži totiž na červené rty zírají v průměru až sedmkrát déle než na rty namalované jinou rtěnkou.

O věk nejde

Dámy, posaďte se! Tahle překvapivá informace vás všechny příjemně potěší. Z výzkumů vyplývá, že celých 83 % mužů nevidí problém ve věku partnerky, s níž hodlají flirtovat. Nedívají se tak na to, zda je výrazně starší (nebo naopak mladší). Zajímá je především to, jestli má dobrou náladu a jak se s ní baví.

Flirt za volantem

Za volantem by se měl člověk soustředit zejména na to, co se děje v jeho okolí. Pánové si to přebrali ale tak trochu po svém. Přiznali totiž, že během řízení zvládají pokukovat po ostatních účastnicích silničního provozu (zejména pak řidičkách) a v kolonách s nimi bezostyšně flirtují.

Nezírej

Závěr jedné britské sociologické studie informuje o tom, že nejčastější chybou při koketování je přílišné „zírání“ na protějšek. To by nemělo v ideálním případě přesáhnout tři sekundy.

Flirtuji, flirtuješ, flirtujeme. Máš nějaké tajné zbraně? Poděl se o ně s námi v diskuzi pod článkem.

Související články