Vztah se ženáčem? Je to zbytečná ztráta času a nervů!

bigstock.com
|
08. 02. 2020
|
Mají takové nějaké speciální kouzlo a k tomu ještě schopnost nás přitahovat, ačkoli doma mají svou Paní Dokonalou, která jim žehlí košile a sdílí s nimi ložnici. Jejich tempo je vražedné a jejich revírem jsou naivní ženská srdce. Ženáči.

Okouzlí tě kdekoli a kdykoli – v práci, v tramvaji, ve fitku nebo v bazéně, v obchodě u regálu s pečivem nebo při výběru parfému. Když jsi single, poddáš se chvilkové závrati a koketuješ s ním. Pokud to děláš, když máš doma vyhovující vztah, tak si pěkně koleduješ. Jakmile se podíváš na jeho prsteníček a objevíš tam snubák, zařaď zpátečku. Je to totiž to nejlepší, co pro sebe samotnou můžeš udělat.

Trojice lží, kterou používají

Asi tak v 99 % jim jde o postel, protože ta, kterou mají doma, už tak nějak vychladla (postel i manželka). Ono 1 % dáváme výjimkám, které jsou fakt nešťastné, ale samy se nedokážou od bažin manželství odrazit, takže k tomu využijí nové známosti. Aby tě dostal do postele, i když ti neslíbí lásku na celý život, použije nejspíš tyhle lži:

1. Manželka mu nerozumí, hrozně se změnila a už jim to neklape.

2. Děti jsou dospělé a manželka ho nepotřebuje. To potěší.

3. Rozvede se až… (dcera odmaturuje, syn dokončí vysokou, se manželka zotaví po úraze/vleklé nemoci, najde konečně práci, bla bla bla…)

Nakolik je to pravda, netušíme, ale zato víme, že všechny tyhle větičky jsou ve většině případů lži. Že jim vychladla postel, to je pochopitelné, ale kdyby bez sebe měli existovat týden, tak by oba umřeli, protože ona by nedostala jeho výplatu a on neumí zapnout pračku.

bigstock-pledging-allegiance-61263698.jpg


bigstock.com
Naslibuje ti toho spoustu. Ale většinu z toho nesplní, protože to nemyslí vážně.

Vzbuzují lítost

A to je prostě nejhorší. Když nejsi bezcitná mrcha, je ti pěkného a na první dojem hodného chlapa líto. Jak ho může někdo nemilovat? Jak se může někomu zdát nepřitažlivý, v důsledku čehož s ním nespí? A tak se v tobě probudí takové ty ženské pudy. Chceš o něj pečovat.

Hraješ druhé housle

Každý týden růže, dobroty a dárečky, vždycky když jste spolu, je neskutečně milý a nikoho pozornějšího jsi nezažila. Jenže tohle vždycky přichází po ránu, kdy se vzbudí vedle manželky (ať už s ní měl sex, nebo ne) a následovat bude opět ulehnutí do postele s manželkou. Před tím se spolu ještě podívají v teplákách na televizi, on ji podrbe na zádech a prostě… Idylka.

bigstock-try-this-81685538.jpg


bigstock.com
Milejšího muže než toho ženatého jsi neviděla. Myslí to s tebou ale vážně?

O Vánocích, na Valentýna a na svoje narozeniny s ním nebudeš. Na dvě poslední varianty možná ano, ale s vědomím, že mu dalo práci vymyslet lež pro manželku – musí na služebku, musí narychlo do práce, musí za kamarádem. A když ti bude smutno? Zapomeň na něj. Okopává s manželkou zahrádku nebo právě grilují se sousedy.

Dobře interpretuj signály a nedávej další šanci

Pokud se ti už několikrát rozbušilo srdce, protože ti řekl, že se rozvede, ale nakonec si to po několika dnech rozmyslel a najednou „to prostě nejde“, vykašli se na něj dřív, než přijdeš o nervy. To je totiž jednodušší, než se může zdát. Takový vztah, kdy jsi pár dní v sedmém nebi a pak se propadáš do pekel, je fakt zbytečná ztráta času a energie, kterou bys mohla věnovat někomu jinému a perspektivnějšímu.

Románek dobrý, na vztah to není

Takže je tu ta obligátní postel, do které tě chtěl dostat, protože s matkou jeho dětí už je to nuda. Mimochodem – už ti řekl, že je s manželkou jen kvůli dětem? Na tuhle výmluvu se mu vykašli, protože zůstat s někým kvůli dětem je ta největší hloupost na světě a hraničí s naprostou stupiditou. Kdyby s ní nechtěl být, prostě už s ní není. Takže – v posteli to může být super, ale musíš snést vědomí toho, že tvůj drahoušek jde domů za jinou, což je náročnější, zvlášť pro slabší povahy.

Můžeš ho totiž milovat sebevíc a je ti to k ničemu, protože pokud ho nechytneš za límec nebo ho nevmanévruješ jako správná mrcha tam, kde ho chceš mít, tak ho mít nebudeš. A je to lepší.

bigstock-young-woman-with-handkerchief-21192899.jpg


bigstock.com
Je ti smutno, nebo potřebuješ sdílet radost? S ním ne. Není k dispozici pořád.

Výjimka potvrzuje pravidlo

Na druhou stranu musíme přiznat, že známe dva nebo tři páry, kterým to takhle vyšlo. Ženáč se rozvedl a vzal si svou „milenku“. Ano, jsi milenka – jestli ti to přijde hanlivé, tak se s tím smiř. A mají spolu děti a klape jim to. Jsou to ale tak světlé výjimky, že bychom jejich iluzi doporučily nepodléhat. Udrž si svou úroveň a najdi si někoho, kdo tady bude pro tebe, když budeš potřebovat. Ne když on bude potřebovat zpestření nudného života.

Jo a kdyby to náhodou prasklo – těš se na peklo.

Související články