Tohle jsou věci, kterými ho zaručeně vytočíš. Bacha na ně

Pexels
|
01. 04. 2021
|
„Ne, fakt mi nic není,“ procedíš mezi zuby, zatímco ti z očí šlehají plameny. Tvůj kocour moc dobře ví, že něco není v pořádku, není to ale jasnovidec, aby věděl, co tě zrovna v téhle chvíli žere. Proto zaujme pasivně agresivní postoj.

Časem ho tvůj přístup začne frustrovat, odkud je to jen krok k tomu, aby ho pořádně rozlítil. Jsi protivná, on je naštvaný a k hádce to není daleko. Jaké další věci dokážou chlapy vytočit do vývrtky? Máme obsáhlý seznam.

Výkyvy nálad

Chlap se probudí a až do večera má víceméně stejnou náladu. Žena se potýká každou chvíli s jiným emočním rozpoložením. Po ránu se třeba cítí uvolněná a odpočatá, během snídaně ale objeví flíček na nové košili, která letí rázem do koše. Její barometr nálady klesá. Aby toho nebylo málo, výtahy nejezdí a ona se sekne v dopravní zácpě. Do práce přijde pozdě a kartáč od šéfa na sebe nenechá dlouho čekat. Najednou je jí z toho všeho do breku. To ten den ale nešťastně začal.

Náladu jí spraví až kolegyně s čokoládou, se kterou probere největší drby, a je zase na chvíli dobře. Domů přijde utahaná jako kotě a první, co ji praští do očí, jsou ponožky na zemi a pupek milého vyvalený na gauči. Děti jsou nevykoupané, úkoly nenapsané a lednička zeje prázdnotou.

Ve chvíli se z naší milé, emocionálně (ne)vyrovnané ženy stává lítá saň, která má chuť smést všechno a všechny z povrchu zemského. Nakonec to odnese zase chlap, který si myslí něco o ukřičené hysterce, a než aby ji poslouchal, uteče na pivo. Klid. Změny nálad jsou u žen běžné. Na druhou stranu muž za to, že jsi dostala do vínku nálady jako na houpačce, nemůže.

pexels-photo-924885.jpeg

Výkyvy nálad muži na ženách nesnáší.
Pexels
Jeden den snášíš všechno v pohodě a druhý den kvůli tomu samému křičíš? Nevyděs ho!

Kamarádky

Ne že by kocourovi vadila Lenka, která přijde občas na kávu, ale neustálé vysedávání u telefonu a probírání malicherností muže pořádně vytáčí. Pokud už máš potřebu sdělovat svým kamarádkám to, že mají v obchodě super předvánoční slevy, dělej to raději tehdy, když tvůj milý není doma. Nákupy ho moc neberou a několikahodinové klábosení s kamarádkou už vůbec ne.

Pokud máš v oblibě informovat ho o nejnovějších změnách ze života kamarádek, opět se zamysli nad tím, zda všechny tyhle detaily nutně potřebuje vědět. Opravdu nemůže žít bez informace, že Martina trpí inkontinencí a Lenka poslala šéfa do oněch míst?

Hysterie

Že se tvůj milý otočil za tou prsatou blondýnou, která kolem vás před chvílí prošla a ty mu za to hodláš vyčistit žaludek? Zadrž! Chlapi mají oči na koukání, proč by se za krásnou ženou neotočili? Ty ostatně děláš to samé u opačného pohlaví. Dělat dusno a hysterické scény to na chlapy neplatí.

Někteří si tě možná vyslechnou, ti druzí prohodí něco o hysterkách a odkráčí k počítači nebo na trénink. Nezapomeň, že to samé platí také o neumytých talířích na kuchyňské lince nebo ponožkách rozházených po bytě. Jasně, můžeš na ně svého milého upozornit, vyšilovat kvůli nim je ale naprosto zbytečné. Zítra bude ten talíř na lince zase a ty si akorát zničíš hlasivky.

Mluvení

Nový výzkum prokázal, že ženy toho namluví zhruba 3x víc než muži. Zatímco průměrná žena pronese denně asi dvacet tisíc slov, u běžného muže jde o pouhých sedm tisíc. Není se proto čemu divit, že ho tvoje neustálé kafrání rozčiluje. Jasně, že se chceš dozvědět o tom, jak se měl tvůj milý v práci, není ale potřeba rozebírat pointu filmu během jeho sledování a už vůbec ne mluvit drahému do řízení.

pexels-photo-289237.jpeg

Přílišné mluvení je to, co na nás muže odrazuje.
Pexels
Mluvit, nebo nemluvit? A co takhle řídit se heslem "všeho s mírou"?

Nemluvení

Jak vtipné, že? Na jednu stranu muže rozčiluje tvoje neustálé mluvení, na druhou stranu jsou zlostí bez sebe, když nemluvíš. Tady ovšem pozor. Máme na mysli podobné situace jako v úvodu dnešního článku. Pokud přemýšlíš o trojnásobné vraždě a o tom, jak přežiješ dalších dvacet let ve vězení, rozhodně se neschovávej za frázi: „Ne, nic se nestalo!“

Všichni totiž víme, že toužíš po tom, aby z tebe tvůj milý doloval, co je vlastně špatně. Pánové jsou ale od přírody tvorové líní, a tak to pravděpodobně skončí ignorací, která vyústí v tvůj hysterický výbuch. Když ti něco vadí, zkrátka a jednoduše to řekni. Chlapi to ocení.

Nebezpečná slova

Lukáši, Martin ale TAKY pracuje a Blance doma pomáhá víc než ty!“ „Že ty se VŽDYCKY musíš v té hospodě tak zprasit.“ „NIKDY mi s ničím nepomůžeš“. Poznáváš se ve výše uvedených frázích a často je doma používáš? Pak jsi možná jen kousek od pořádného problému.

Chlapi nesnáší, když je sekýruješ nebo jsi k nim svými výroky nespravedlivá. Jak můžeš říct, že se vždycky opije, když chodí každý pátek na pivo a jen ten minulý se to nějak zvrtlo? Když Martin skočí z okna, má tvůj milý skočit taky? A jak jsi vůbec mohla říct, že ti nikdy nepomohl, když minulý víkend vyluxoval?

Fňukání a hraní si na ublíženou

Většina chlapů ocení, když je doma uklizeno, klid, navařeno a útulno. Pokud není příprava pokrmů a udržování domácnosti tvým hobby, jistě ses čas od času přistihla při tom, že si hraješ na hodnou holčičku, která zvládá péči o domácnost i rodinu.

Na druhou stranu všeho moc škodí a tobě po čase dojde, že neděláš nic jiného, než služku, uklízečku, učitelku, kuchařku a manažerku. Začnou ti docházet síly a namísto toho, abys část povinností delegovala na svého milého nebo sbalila kufry a odjela na týdenní dovolenou k moři, začneš fňukat, naříkat a dělat ublíženou. Chlapi mají na tohle chování speciální radar, a jakmile ho zaregistrují, přepadne je panika a opět se stáhnou do ústraní.

Slzy

Používáš slzy jako donucovací prostředek? Pak tady prrr! Tohle manipulátorství se ti totiž nemusí dlouhodobě vyplatit. Nutit někoho někam prostřednictvím slz ještě nikdy nic dobrého nepřineslo. Jasně, že někdy se jim prostě neubráníš, pokud si ale vše vynucuješ skrze slzavé údolí, počítej s tím, že časem si tvůj milý najde ženu, která tolik nebulí. Chlapi nevědí, jak se k tobě chovat, pokud se ti oči promění v potoky slz. Neumí adekvátně reagovat a připadají si tak bezbranní. Nevystavuj je proto zbytečně tomuhle hrůznému zážitku, který je žene do kouta.

A čím svého drahého rozčiluješ ty? Dej nám vědět do diskuze pod článek.

Související články