První rande: Tohle na něm holky fakt nechtějí slyšet

Bigstockphoto
|
01. 08. 2021
|
První pohled, první dotek, první rande. Jeden jediný okamžik, který může být začátkem krásného vztahu, ale také začátkem tragického konce. Mrkni na věty, které žádná kočka na prvním rande slyšet opravdu nechce!

Na prvním rande všechny chceme jedno: užít si ho a nebrat hned do zaječích s trapnou výmluvou o vařícím hrnci na plotně. Tak tedy prosím – tady je osm vět, které kočka od kocoura opravdu slyšet na prvním rande nechce!

1.    Na fotce vypadáš jinak!

Facebook, Instagram a všemocné filtry, zkrášlováky a další podvodné aplikace, které udělají z ošklivého káčátka luxusní šelmičku, jsou nešvarem sociálních sítí. Když ti muž na prvním rande řekne: „Jsme rád, že jsem tě poznal, ale na fotkách vypadáš úplně jinak,“ ptáš se, co tím sakra myslí? Že v reálu vypadáš o hodně hůře než bez kouzelných aplikací ve světě virtuálním? Přestože se tuto větu snaží zleva zprava okecat, udělal si u tebe vroubek, neslušňák jeden!

2.    Nemáš jednu cigaretu navíc?

Vedle závislosti na Facebooku jsou tu další nešvary. Kouření a alkohol. Nevycítila tvoje nastávající drahá polovička, že nesnášíte kouření a zapaluje si jednu cigaretu od druhé nebo dokonce žebrá u vedlejšího stolku o jednu kusovku? To je zaručený rychlý konec.

Pokud je žena nekuřačka, s živým popelníkem se prostě líbat nechce. A i přesto, že vyvolená kuřačkou je, muž by neměl na prvním rande ukázat, jak výkonné plíce má, a ani to, že ho flaška Tuzemáku neporazí. Ano, alkohol uvolňuje nervozitu, ale všeho s Mírou (nebo Karlem, Rosťou).

A víš, mimochodem, co zase naopak muže odradí spolehlivě od dalšího rande? Je to 5 těchhle dámských prohřešků.

3.    Ty jsou pravý?!?

Nežijeme v pralese a mužům se chceme líbit. Ano, některé máme silikonový dekolt, gelové nehty a vlasy z Ruska. Ale to vše děláme kvůli mužům. Bylo-li by to vše na nás a mezi ženami nepanovala konkurenční nálada, chodily bychom všechny jako v neděli při úklidu v teplákách, mastnými vlasy do culíku a oprýskaným lakem na nehtech. Takže když už se kvůli vám, milí kocourci, zkrášlujeme, nehaňte naše vylepšováky.

bigstock-woman-in-love-on-romantic-date-32697641.jpg

Je to ten pravý, nebo plká a tebe už po prvních několika minutách přestává bavit?
Bigstockphoto
Je to ten pravý, nebo plká a tebe už po prvních několika minutách přestává bavit?

Slyšet: „Hele to máš prsa po mamince nebo od doktora?“ není fakt cool. Podle jednoho britského deníku se na druhém místě v nejhorších větách na prvním rande umístil tento skvost: „Hledám poklad, ale když se dívám na tvůj hrudník, mám pocit, že jsem ho našel.“ Takhle opravdu ne!

4.    Prosím tě, zaplatíš to? Zapomněl jsem si doma peněženku.

Ne, ne a ne! To se nemůže stát ani v lepších rodinách. Je jen jedno slabé procento, kdy snad muž může být úplný mimoň, a na první rande, kde si pečlivě vybírá trendy outfit, voní se od hlavy až k patě (na patřičných místech i dvakrát, co kdyby náhodou) a použije dokonce i dentální niť, zapomene svoji peněženku doma. To se ti potom první rande na romantické Žižkovské věži sakra prodraží. Chceš mít doma někoho, kdo je dražší než tvoje vyhlédnutá nová kabelka?

5.    Bydlíš sama? A je máma doma?

Zjišťuje tvoje potenciální oběť kde a s kým bydlíš? Pak tě možná chce dostat do postele, a to ASAP. Ptá se proto, že buď sám bydlí s rodiči nebo kámoši a nemá možnost, kam s tebou po večeři plánovitě ulehnout, a nebo vychytrale zjišťuje tvůj stav, tedy zadaná, svobodná, rozvedená. Pokud jsi střelkyně a postelová scénka ti na prvním rande nevadí, proč ne. Ale rozhodně by sis ho neměla pouštět do svého teritoria. Počůrané prkénko ve vašem dívčím hnízdečku opravdu dokáže po ránu zkazit den.

6.    A ty si neplatíš důchodové pojištění? A to jsi vážně volila toho blbce?

Opět vedle. Podle britského výzkumu celých 40 % žen nesnáší, když muž začne na prvním rande mluvit o politice. Takže pokud nemáš zálusk na prezidenta, doufej, že ten tvůj vyvolený není otravný breptal, který by vše ve vládním křesle udělal lépe. A když ti muž při romantické večeři počítá, kolik by sis měla platit důchodové pojištění nebo tě kárá kvůli nezodpovědnosti vůči daňovým zálohám, vezmi do zaječích/kočičích, s takovým bude život jedna velká pruda!

bigstock-man-being-rejected-when-is-pro-84159500.jpg

Vyznal ti po deseti minutách lásku a po dalších deseti si tě chce vzít? Radši brzdi!
Bigstockphoto
Vyznal ti po deseti minutách lásku a po dalších deseti si tě chce vzít? Radši brzdi!

7.    To moje EX …

Zazní-li na vašem prvním setkaní slovo EX, utíkej (tedy pokud ti muž nechce říci, že jsi Extrémně krásná či EXtra třída). Že jeho ex byla strašná mrcha, že se rozešli ve zlém nebo že jsou naopak nejlepšími kámoši na život a na smrt? Ani jedno není v pohodě a chlapec má buď zlomené srdce, nebo je stále zamilován do tvojí předchůdkyně. Opět utíkej, přece nechceš být Vendulka utěšitelka či druhotná náhrada.

8.    Bude ti vadit, když si odskočím zavolat?

To je něco důležitějšího, než je první rande? Měnit PIN na kreditní kartě asi nechce, takže proč by měl odcházet telefonovat mimo váš doslech? Pokud si muž neuvědomuje, jak je první dojem důležitý, budete s ním zápasit celý váš vztah/život. Takovému ignorantovi nedojde, že bys byla občas ráda překvapená květinou, že bys ocenila, kdyby z vánočních dárků alespoň sundal cedulky, když už je nebalí, či prostě jen nečekal, že veškerý program vašeho společného víkendu budeš vymýšlet ty.

A na závěr trochu k vizuálu. Chlap by si neměl lámat hlavu, jak se na první rande obléci, protože podle průzkumu ani ženy nepřikládají velkou váhu oblečení. Muž nemusí mít na sobě značkové a drahé věci, musí však naopak působit celkově příjemně. Je super se oháknout do luxusních šatů, ale když sebou budete celý večer šít a škrábat se, je efekt elegance zaručeně pryč.

Tagy: 
Související články