Příběh: Švagrová mě nesnáší. Prý jsem jí ukradla bratra

www.pixabay.com
|
11. 10. 2018
|
Vztahy v rodině jsou občas složité. Zvlášť tehdy, jedná-li se o rodinu přítele, snoubence nebo manžela. Nedávno nám do redakce dorazil e-mail od jedné z našich čtenářek, Dany. Svěřila se nám v něm s nepříjemnou situací.

Má zcela opodstatněný dojem, že ji švagrová nesnáší. Zkazila jí svatební hostinu, hází jí klacky pod nohy, pomlouvá, kde jen může, a zcela nepokrytě dává najevo, že jí ukradla bratra. Jak z tohohle začarovaného kruhu ven? Jednoduché to rozhodně nebude.

Malý bráška

„Dobrý den, jsem Dana a v listopadu mi bude 30 let. Už pátým rokem žiji v jedné domácnosti s mým manželem Zbyňkem. Zbyněk je super chlap, skvěle jsme si sedli. Máme společné zájmy, koníčky, stejný smysl pro humor, zbožňujeme stejný styl hudby i filmy. Chodíme po horách, létáme k moři, na první pohled se zdá, že nám nic nechybí. Bohužel, problémem je Zbyňkova rodina.

Ze začátku to vypadalo, že mě skvěle přijali. Manžel má dvě sestry – Karolínu a Martinu. Obě jsou o několik let starší a dá se říct, že svého „malého brášku“ od malička vychovávaly a rozmazlovaly. Možná to je důvod, proč mi jedna z nich dává najevo, že já pro něj nejsem dost dobrá. Možná se ptáte, jak to vím, co když si to přece jen nalhávám. Naneštěstí to tak není.

Zkažená svatba

Když jsme se se Zbyňkem brali, pochopitelně jsme na svatbu sezvali celou jeho i mou rodinu. Podotýkám, že nikdo z jeho rodiny neholduje alkoholu. Na svatbě ale jedna z jeho sester, Karolína, udělala výjimku. Když doba a hostina notně pokročila, začala z ničeho nic vykřikovat, jak mě nenávidí, že nejsem pro jejího brášku dost dobrá, že jsem jí bratra ukradla a další podivnosti.

bigstock-woman-painful-expression-suffe-182487718.jpg

V některých rodinách se musí našlapovat po špičkách.
Problémy, které většinou dělají tchyně, občas "zvládají" dělat i švagrové.

Skončilo to tak, že jsme sestře museli zavolat odvoz. Druhý den se samozřejmě hrozně styděla a omlouvala. Já už ale nikdy z paměti nevymazala to, co z ní ten večer vypadlo. Svým způsobem mi zkazila oslavu našeho velkého dne a to jí nikdy nezapomenu.

Znovu bojujeme

Časem se sestra „otrkala“ a náš boj začal nanovo. Nechala jsem se manželem přemluvit k tomu, abychom u ní strávili jeden z krásných letních víkendů. Snažila jsem se být milá, pomáhala jsem jí s přípravou pohoštění, všechno jsem ale dle jejích slov dělala špatně. Neodpustila si ani výtku na adresu mého manžela – jejího bratra, že nechápe, jak se mnou Zbyněk může být, když nic nezvládám.

Během večera z jejích úst začaly padat otázky týkající se mé minulosti. Zcela netaktně se ptala na to, s kolika muži jsem chodila, a neodpustila si ani poznámku, že se k sobě nehodíme a jednou Zbyňkovi zcela určitě zahnu. Ten večer jsem viděla Karolínu naposled. S manželem jsme se rozhodli, že tohle nemáme zapotřebí a návštěvu předčasně ukončili.

Budoucí teta

Vím, že Zbyňka to nesmírně mrzí, netuším ale, jak z téhle situace ven. Nikdy jsem nechtěla dělat v rodině rozepře, nemám zapotřebí s někým soupeřit a už vůbec ne poslouchat to, že jsem někomu někoho ukradla. Zároveň ale nevím, jak tuhle citlivou rodinnou záležitost řešit. Odmítat styk se švagrovou donekonečna nemůžu, přece jen to bude teta našeho vytouženého potomka. Proto se obracím na vás. Možná máte podobnou zkušenost a poradíte mi, jak z tohohle začarovaného kruhu ven.

Co bys Daně poradila? Má se švagrovou nadobro zpřetrhat vztahy, nebo jí dát ještě jednu šanci? Dej nám vědět do komentářů pod článkem.

Související články