Myšlenky na ex? Takhle se jich konečně zbavíš

Bigstockphoto
|
17. 10. 2023
|
Myšlenky na bývalého dokážou pěkně znepříjemnit život. Přinášíme seznam sedmi věcí, které ti zaručeně pomůžou.

Nemůžeš na toho bastarda zapomenout a myšlenky na něj tě dohání k šílenství nebo pláči (nebo obojímu)? Ať už jste se rozešli z jakéhokoli důvodu, prostě to tak mělo být. Dej se dohromady a pak se určitě objeví někdo nový a lepší. A jak se tedy odpoutat od toho „starého“?

Zbav se všeho, co ti ho připomíná

Schováváš si doma z nostalgie jeho věci nebo dárky? Hned se jich zbav! Můžeš je třeba darovat na charitu a zároveň tak udělat dobrý skutek. Pozor taky na sociální sítě. Některé z nás mají tendence si své bývalé nechávat v přátelích v naději, že budou kamarádi, nebo ještě hůř, potají slídí na jejich profilu. Kamarádi možná časem být můžete, ale ruku na srdce, stává se to výjimečně. Pro klid v duši si svého ex z přátel vymaž, nebo si pro něj aspoň vypni sledování a chat. Budeš ho tak mít míň na očích.

Vzpomeň si na to špatné

Všichni máme tendence časem zapomínat na to zlé a udržet si jen krásné vzpomínky. Prvotní vztek a trápení tak může sklouznout až do fáze, kdy přemýšlíš, proč jste se vůbec rozešli. Pozor! Nezapomeň, že k rozchodu je vždycky důvod a není náhoda, že se svým ex už nejste. Pokaždé, když tě navštíví příjemné vzpomínky, které jsi se svým bývalým prožila, nezapomeň je vyvážit i tím špatným. Určitě tě napadne spousta důvodů, proč už spolu nejste a proč je ti bez něj líp.

Choď víc mezi lidi

Vyrazit do společnosti je zaručený lék na jakýkoliv splín. Zavolej kamarádce a vyrazte společně na výlet, navštiv rodinu nebo to rozjeď s partou na nějaké akci. Hned se budeš cítil líp! Není taky dobré si své trápení nechávat jen pro sebe. Pokud se svěříš dobré kamarádce, může se ti hodně ulevit. Případně se neboj obrátit na terapeuta, který ti se zvládnutím situace určitě pomůže.

Pečuj o sebe

Každá si občas zasloužíme být hýčkaná. Měj to na mysli a pečuj o sebe. Kdy jsi naposledy byla na masáži, u kadeřnice, na manikúře nebo ve fitku? Je nějaká kosmetická procedura, kterou by sis chtěla vyzkoušet? Sem s ní! Nezapomínej, že ve zdravém těle zdravý duch. Pomáhá taky pravidelný pohyb. Pokud v sobě dusíš vztek, smutek nebo frustraci, můžeš vyzkoušet i něco náročnějšího jako třeba box, body pump, jumping nebo vytrvalostní běh. Příval endorfinů zaručen!

bigstock-beauty-blogger-applying-mask-a-331875520.jpg

Pečuj o sebe, i to pomáhá.
Bigstockphoto
Cítit se krásná? To je jeden z nejlepších léků na smutek!

Najdi si nový cíl

Když se zaměříš na sebe a zkusíš novou výzvu, na myšlenky na minulost nebudeš mít čas. Nemusí to být vyloženě nová láska, pokud se na to ještě necítíš. Jsi konečně svobodná, tak z toho vytěž maximum a splň si konečně své sny! Naučit se nový jazyk? Uběhnout maraton? Podívat se do Thajska? Začít podnikat? Fantazii se meze nekladou! Pamatuj, že svět patří odvážným, tak vyjdi ze své ulity a začni trochu žít!

Nebraň se myšlenkám

Bylo dokázáno, že čím víc se snažíš na určitou věc nemyslet, tím víc tě začne pronásledovat. Je to časté například v boji se závislostmi (kouření, alkohol nebo sladké), ale i v myšlenkách na bývalou lásku. Když si tedy na svého bývalého vzpomeneš, nepanikař a nebraň se tomu. Místo toho novou skutečnost přijmi a zamysli se nad tím, proč už spolu nejste. Rozhodně si nic nevyčítej. Vzpomenout si občas na svého ex je zcela přirozené a každá zkušenost je tady proto, aby tě posunula dál a něco nového ses naučila.

Ber to jako příležitost

I když ti teď rozchod může připadat jako jeden velký omyl, věř, že časem zjistíš, že to bylo to nejlepší, co tě kdy potkalo. Otevřelo ti to novou životní kapitolu plnou příležitostí a nových zážitků. Snaž se z ní tedy vytěžit co nejvíc a uvidíš, že ten pravý se určitě objeví. Až přijde ten správný čas.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články