Kondomy… a 8 šokujících faktů, které nepochopíš!

www.bigstockphoto.com
|
14. 04. 2016
|
Tak poslouchej, ročně jich spotřebuje celý svět na 5 miliard a přitom 8 z 10 mužů má v rukávě minimálně jednu taktiku, jak se prezervativu při sexu vyhnout.

1. šokující fakt 

První vůbec zachovaný historický záznam o používání kondomu je starý přibližně 12 až 15 tisíc let a nachází se na jihozápadě Francie v jeskyni Combarelles. Člověk by neřekl, že už tehdy se myslelo na plánované rodičovství! 

2. šokující fakt 

Až v 18 % případů kondom může selhat – a většinou je to kvůli chybnému nasazení či protrhnutí. Naší kočičí redakci by jistě zajímalo, co by na to řekl Ital Gabriele Fallopius, který před 516 lety jako první na světě testoval plátěné kondomy (ty, kterým slavný milovník Casanova říkal „Anglické jezdecké kabáty“), a to na 1 100 mužích.

3. šokující fakt

Víš, že se poprvé kondom začal volně prodávat v USA v roce 1928? A přesto od té doby jen 39 % zástupců mladé generace Američanů ví, jak „pracovat“ s kondomem. A mimochodem, jen 8 let před vynálezem kondomu, byl vynalezen latex.

4. šokující fakt

40 % nákupů „té věci“, která má životnost prý až 4 roky, realizujeme my, ženy! Pánové, o čem tohle svědčí? Ale zajímavé je rovněž i to, že dle posledních studií - u nás v ČR až 35 % žen „ tu věc“ během sexu nepoužívá.

5. šokující fakt

Kondom se dá natáhnout až do průměru 45 cm a vejdou se do něj až 4 litry vody. Že bychom to v redakci otestovali? Hm, raději ne… vzpomeňme na statistiku „selhání“.

6. šokující fakt

Dle jistých vědeckých výpočtů by 200 kondomů navlečených na sebe rozmačkalo „mužské nádobíčko“ na kaši. Ojoj…

7. šokující fakt

V Rumunsku byl v roce 2007 vytvořený nejdelší pruh kondomů na světě (je uveden i v Guinnesově knize rekordů). 1 683 lidí vytvořilo „gumovou monstrózní stěnu“, která měřila více než 3 km. Jinak největší kondom světa byl odhalen o dva roky dříve v Argentině – byl růžový, měl 63 m na délku a 3,5 m v průměru. Slušný fetiš!

8. šokující fakt

První gumové kondomy se začaly prodávat až po roce 1840, ale moc se v praxi neosvědčily, tedy především z té praktické stránky věci – kondom byl tlustý jak duše od jízdního kola, takže o nějakém slastném prožitku se asi rozhodně nedá vážně mluvit.

Související články