Kolik mít kamarádek a jakých? Hlavně dobrou směsici

Bigstockphoto
|
16. 04. 2023
|
Přijde ti líto, že někdo má celou armádu kamarádek, s nimiž si může užívat divoké dámské jízdy doma i na dovolené? Nebo takový arzenál kolem sebe máš, ale nenajdeš v něm jedinou, které bys mohla říct úplně všechno? Víme, jaké kamarádky bys skutečně mít měla!

Je docela jedno, kolik jich ve finále máš. Spousta kamarádek neznamená víc štěstí a lepší společné okamžiky. Naopak – když si vytvoříš pevné pouto třeba jen se dvěma nebo třemi, zřejmě to bude znamenat, že k sobě cítíte silné vzájemné sympatie, můžete svůj vztah vést důvěrně, všechno si říkat a o všem spolu diskutovat. Pokud najdeš takovou kamarádku, která bude navíc naprosto respektovat tvoje názory, i když se budou od těch jejích lišit, máš vyhráno!

Směsice, která se nikdy nesejde

Ani když máš kamarádky, které k sobě tak nějak neladí, protože je každá z nich úplně jiná, není to žádný průšvih. Určitě víš, proč sis tyhle osoby za kamarádky vybrala, respektuješ jejich osobnosti a prostě víš, že by si dohromady nejspíš moc nerozuměly, i když kvůli tobě by se taky respektovaly. Může tě mrzet, že si spolu nikdy nevyrazíte na víkend všechny společně, ale s tím nejspíš moc nenaděláš. Buď ráda za to, že je opravdu máš, jednu jako druhou!

Typy kamarádek, které vážně potřebuješ

Odborníci se shodují na tom, že opravdu nezáleží na tom, kolik těch kamarádek je, ale na tom, jaké jsou a jestli se vzájemně nějak doplňují. Tady jsou typy, které by ti neměly chybět, ať už je najdeš všechny třeba ve dvou nebo třech ženách.

Módní poradkyně

Nemusí nutně znát poslední módní trendy, ale měla by být schopná ti v obchodě poradit, co ti sluší a taky ti říct, že tohle ti fakt nesluší. Zároveň by měla chápat, že se v něčem necítíš dobře, i když ti to sakra sekne!

bigstock-can-you-imagine-that-80815094.jpg

Společné nákupy mohou být skvělou zábavou.
Bigstockphoto
Hele a co tenhle kousek? Teda jestli mi zase neřekneš, že se v tom budeš cejtit jako selka!

Ta, která je pro každou srandu

Jedna z tvých kamarádek by rozhodně měla mít trochu dobrodružnější povahu, abyste společně vyzkoušely motokáry, vodní lyže, lanový park nebo podobnou aktivitu. S někým prostě na takové akce potřebuješ čas od času vyrazit.

bigstock-185663818.jpg

Společné zážitky kamarádky prostě potřebují.
Bigstockphoto
Ať už spolu vyrazíte kamkoli, vždycky je to skvělý zážitek. Minimálně proto, že jste spolu.

Ta, která ti vždycky řekne pravdu

Taková ta dokonale upřímná, která ti až vžene slzy do očí, když ti řekne, že ten kluk, se kterým randíš, je blbeček a ty máš na víc. Slzy po chvilce zamáčkneš, protože víš, že ona to s tebou myslí dobře a tahle upřímnost je snad nejvyšší level jakéhokoli přátelství. I ona by ale měla pochopit, že někdy potřebuješ slyšet „bude to dobrý“, i když dobře ví, že „to fakt dobrý nebude“.

Ta, které říkáš nejlepší

Svědčíš jí na svatbě, scházíte se u kafíčka, proberete všechno, co je pro vás nejdůležitější. Znáte svoje rodinné poměry, a ač jste se seznámily až v dospělosti, víte i o svém dětství, protože se o sobě stále dozvídáte něco nového a nebojíte se jedna druhé na cokoli ze života zeptat. Tuhle kamarádku máš ze všech nejradši. Ne že ne. Když se najde taková, která to s tebou má stejně, je to požehnání!

bigstock-two-beautiful-young-women-hold-150654335.jpg

Nejlepší kamarádku potřebujeme všichni!
Bigstockphoto
Můžeš s ní mluvit pořád a o všem. Je nejlepší!

Ta, která tě obdivuje

Není příliš hezká, možná o sebe nedbá, jak by měla, nepotrpí si na super oblečení a životní cíle má docela průměrné. Ty ji máš ale ráda, protože tě vždycky vyslechne, vždycky si na tebe udělá čas, víš, že cokoli řekneš, u ní zůstane a neobrátí se to proti tobě. Nikdy o tobě neřekne křivé slovo a ve všem tě podpoří. Pozor, neudělej z toho ale jednostrannou záležitost. Pokud ji opravdu nemáš ráda a scházíš se s ní jenom proto, aby sis zvedla momentálně pokulhávající sebevědomí, přestaň s tím!

Ta, která s tebou strávila mládí

Mít si s kým popovídat o starých dobrých časech, o střední nebo dokonce o základce, to taky není k zahození. I když se vidíte třeba jednou za rok, máte si o čem povídat a můžete to porovnat s tím, jak žijete dnes.

Můžete spolu probrat třeba největší strašáky školních jídelen. Nad vepřovým rizikem a žemlovkou jobovkou se určitě zasmějete!

Speciální kategorie: nejlepší kamarád

Která z nás se po bouřlivém rozchodu nechtěla vyplakat na rameno chlapovi a neměl to být tatínek? Vsadíme se, že to potkalo každou z nás. Nejlepší kamarád si s tebou rád jen tak vymění smsky, doprovodí tě na firemní akci nebo s tebou zajde na drink, aniž by si od toho něco sliboval. Tihle kamarádi obvykle pocházejí z dětství. Pokud jste spolu vyrůstali, zřejmě vás k sobě netáhne nic víc, protože kdyby ano, dávno by se to provalilo. Jo a nebo je to gay.

Jsou lidi, které vedle sebe mít nepotřebuješ

Když už víš, jakou směsici kamarádek bys kolem sebe měla mít, pojďme si ukázat na ty, které z tebe jenom vysávají energii a bude lepší s nimi veškerý kontakt utnout.

Závistivka

Na škole měla našlápnuto podobně jako ty, ale flákala to, školu nedodělala a teď má příšernou monotónní práci v rodném maloměstě. Navíc je zahořklá a nikoho nemá. Co si asi tak myslíš, že z ní bude mluvit jiného než závist? A to vždycky!

bigstock-189079651.jpg

Některé lidi kolem sebe nepotřebuješ, protože jen vysávají tvou energii.
Bigstockphoto
Tak ahoj. A nebuď, prosim tě, tak šťastná, jo?

Nespokojená

Stěžuje si na všechno – na práci, na přítele, na rodinu, na zdraví. A přitom by měla být vlastně spokojená. Tohle prostě nechceš poslouchat.

Vypočítavá

Ozve se, jenom když něco potřebuje. A když spolu někam vyrážíte, nechává se zvát, aniž by ti to někdy oplatila.

Podrazačka

Už tě jednou zradila? A seš si jistá, že to neudělá znovu?

Jak jsi na tom s kamarádkami ty? A musela ses už některé zbavit?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články