5 věcí, které mu řekni hned a bez vytáček

pixabay.com
|
13. 08. 2020
|
Co na srdci, to na jazyku. Že to neplatí vždy? Máme pro tebe 5 případů, kdy by ses tohoto zlatého pravidla měla držet. Zvláště komunikuješ-li s pánem tvorstva – mužem.

Chlapi totiž obvykle nesnáší, když kolem nějakého tématu chodíme doslova jako kolem horké kaše. Existují ale situace, kdy se zbytečné vytáčky a odkládání nevyhnutelného jednoduše nevyplatí. Víš, které to jsou? Daly jsme je dohromady na následujících řádcích!

Co se ti líbí a co naopak nesnášíš

A je úplně jedno, jestli jde o oblíbenou barvu, květinu, vůni nebo určitý vzorec chování. Pokud jsi doma vyrůstala vedle alkoholika, pravděpodobně alkoholu v dospělosti nebudeš holdovat a to samé budeš požadovat také po svém partnerovi.

Velmi podobná je i situace v posteli. Chlapi jsou od přírody tak trošku zabednění a z filmů pro dospělé nemají vždy odkoukané ty nejlepší vzorce chování. Navíc každý člověk je velmi individuální a co se může líbit jednomu, to třeba druhý bytostně nesnáší.

Zapomenout nesmíme ani na dárky – s těmi totiž mají chlapi extrémní potíže. Pokud nechceš pod stromečkem rozbalit třetí žehličku a druhou sadu nerezového nádobí, jednoduše mu řekni, jaký dárek ti udělá radost. Kocour bude mít o problém míň, nemusí pátrat, shánět a přemýšlet, a ty budeš mít z dárku pravou a nepředstíranou radost – byť sis ho vybrala sama.

2.jpg

Chlapům se nevyplácí naznačovat. Je lepší jim to říct na rovinu.
pixabay.com
Jestli chceš, aby vztah fungoval, na nic si nehraj a mluv s ním upřímně.

Jakou budoucnost plánuješ

Důležitá informace nejen ve fázi seznamování. Pokud kocour rozjel slibný business, jenž zabezpečí jeho i případnou rodinu, kterou plánuje v brzké době založit, asi se mu příliš nebude pozdávat tvůj nápad odjet na půl roku na zahraniční stáž do Belgie. Proto je důležité vyjasnit si oboustranné cíle, vyhlídky a plány do budoucna.

Jestliže je jeden z partnerů rodinně založený a plánuje tucet dětí, s tím, který má osypky hned po tom, co se kolem něj dítko mihne, ho asi šťastná budoucnost nečeká. Všechno je samozřejmě o kompromisech. Pokud bys ale do nich nutila sebe nebo partnera, stejně se časem váš svazek rozpadne.

Proč jsi naštvaná

Ne, chlapi fakt neumí číst myšlenky! A na otázku „co ti je?“ tudíž odpovídej po pravdě. Žádné odpovědi typu „nic“ nebo „to je jedno“. Naštvaly tě netaktní poznámky jeho maminky, která kritizovala tvůj styl skládání prádla nebo nedělní oběd, na který se sama pozvala? ŘEKNI MU TO! Nevidí ti do hlavy a ty budeš postupem času akorát víc naštvaná kvůli tomu, že se nedovtípil.

Takže zapomeň na uražené pohledy, dětinská gesta a hraní si na „paní Tajemnou“. Pěkně od plic mu řekni, co tě naštvalo, rozmrzelo nebo vytočilo. Neboj se hádek. Ty jsou ve vztahu normální. Důležité ale je vyvětrat zatuchlý vzduch a nastavit nová pravidla. Problémy zametené pod koberec totiž o sobě stejně dají dřív nebo později vědět.

3.jpg

Komunikace je základ každého úspěšného vztahu.
pixabay.com
Klidně mu výhružně zašeptej do ucha, že jestli se tvá skoro-tchyně znovu vnutí na oběd bez pozvání, zmizíš na týdenní tah s kámoškou.

Co tě děsí

Že máš už od malička panickou hrůzu z doktorů, pavouků a tmy? Tvůj kocour by o tom měl vědět. Není totiž nic horšího než darovat poukaz na vyhlídkový let partnerovi, který z duše nesnáší létání a má panickou hrůzu z výšek. V takovém případě ze sebe nedokáže vyloudit falešný úsměv ani předstírané nadšení. A smutek pak ochromí obě strany.

Věř tomu, že vzájemné svěřování si slabostí a potíží je pro pevný a láskyplný vztah zcela nezbytné. Nejen, že vás to posune na jiný level, ale třeba se dozvíš, že tvůj alfa samec není ve skutečnosti takový drsňák, jak se na první pohled tváří, a v noci spí s rozsvícenou lampičkou a plyšákem, kterého dostal od své mladší sestřičky.

Že už ho nemiluješ

Na závěr jsme si nechaly opravdovou „lahůdku“. Pokud to ve vztahu dopracuješ do fáze, kdy zjistíš, že láska z tvé strany pomalu, ale jistě vyprchala, nenechávej si tuhle informaci pro sebe. Ať už byl důvod jakýkoli, partner by o tvém rozhodnutí měl v každém případě vědět.

Ty si naopak uvědom, že máš právo se do někoho bezhlavě milovat, stejně tak jako zjistit, že už ve vztahu není to, kvůli čemu jsi v něm setrvávala. Čím déle ale budeš lásku předstírat, tím bolestnější pro vás bude následný rozchod, který nelze odkládat donekonečna. Koukni, jak mu šetrně oznámit, že už o něj nemáš zájem!

Související články