Trendy v líčení pro období podzim/zima 2021: Návrat výrazného make-upu

Bigstockphoto
|
17. 09. 2021
|
Taky už ses nemohla dočkat, až vytáhneš výrazné stíny, linky a rtěnky? Konečně přišel tvůj čas!

Zatímco loňskou zimu jsme vytáhly paty maximálně do sámošky, takže nestálo za to se ani převlíkat z tepláků, natož malovat, letošní návrat do života si užijeme se vším všudy. Vizážisté jdou nám v tom naproti a přinášejí trendy tak odvážné a rozmanité, že si na své přijde každý. Co bude letos na podzim a zimu v kurzu?

Výrazné oči

Oční linky a stíny slaví velký comeback. Letošní podzim totiž bude ve znamení výrazných očí. Orámovat je můžeš buď černou konturovací tužkou, nebo rovnou širší kajalovou tužkou. Neboj se vytvořit širší linku nebo delší kočičí linii. Pro extra dramatický efekt můžeš linkou orámovat celé oko.

Vedle nešlápneš ani s kouřovými stíny nebo černými monochromatickými stíny. Pokud nejsi zrovna fanynkou dramatického líčení, vyzkoušej jinou monochromatickou barvu. Pořád jsou v kurzu i pastelové odstíny, které můžeš používat i jako oční linky.

Nezapomeň ani na výrazné řasy. Kromě dobré řasenky je vhodné vypomoct si kleštičkami nebo rovnou umělými řasami.

bigstock-portrait-beautiful-woman-with-413101177.jpg

Podzimní a zimní trendy jsou hodně výrazné.
Bigstockphoto
Výrazně namalované oči, nebo rty jsou in. Ale ne obojí!

Návrat rtěnky

Po dlouhém čekání nadešel čas oprášit všechny výrazné rtěnky, které máš. Ať už se jedná o rudou, hnědou, fuchsiovou nebo fialovou, fantazii se meze nekladou. Neboj se experimentovat, v kurzu jsou všechny výrazné odstíny.

K výrazné rtěnce se ovšem nedoporučuje malovat oči nijak extrémně, jednoduchá černá linka stačí. A naopak – k silným očním linkám nebo černým stínům stačí obyčejný balzám na rty. Chce to přece jen balanc.

Přirozená pleť

Aby dramatické líčení vyniklo, dej si záležet na sjednocené, zdravě vypadající pleti. Základem je hydratace ve formě kvalitních podkladových krémů, případně masek na obličej. Oživit svou pleť můžeš tvářenkou nebo bronzovými konturami. V případě výrazného líčení je ale používej s mírou! Nechceš přece vypadat jako panenka Barbie.

Hravé nehty

Celkový look jde ozvláštnit o různobarevné nehty, kdy má každý nehet jiný odstín. V manikúře momentálně frčí klasické podzimní barvy, tedy vínová, oranžová, hnědá nebo zelená. Manikúra tak působí hravě a zároveň elegantně.

Těšíš se na podzimní dramatické trendy, nebo to není tvůj styl? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Související články