Pánové, shoďte to aneb Kdy dlouhým vousům konečně odzvoní?

Bigstockphoto
|
09. 10. 2021
|
Vyrojili se tak rychle, že jsme tomu ze začátku ani nestihli věnovat pozornost. Začalo se to ale rychle šířit a teď už před nimi skoro není úniku. Pánové a jejich výstřelky v podobě dlouhých vousů elegantně schovávané za pojem „lumbersexuál“.

Pro případ, že jsi ten pojem ještě nezaznamenala, si dovolíme vysvětlení – lumbersexuál je moderní muž, který si zakládá na vzhledu „opravdového muže“, svým způsobem reaguje na metrosexuály. Jeho oblečení jako by říkalo jsem dřevorubec – kostkovaná košile, džíny, na nohách traktorky nebo pohorky. A co je zásadní – i kdyby vlasy nebyly, vousy budou. A budou dlouhé. Tak co říkáš? Že už jsi nejednoho potkala, viď? Ona to totiž není žádná novinka.

Kozlík šikula hadr. Bez výjimky

To se rozumí, že je to věc názoru. K (pravděpodobně všude) zarostlým mužům ženy vzhlížejí, nebo se na ně dívají opovržlivě. Jenže my jsme se v redakci shodly, že musíme začít bojovat za to, aby pánové nevypadali ani jako holčičky, ale ani jako dřevorubci.

Taky jsme se shodly na tom, že si vždycky, když vidíme takového „borce“, představíme Kozlíka šikulu nebo klidně i obyčejného kozla. A představujeme si i jiné věci – jaké to asi je, když takový muž „s tímhle“ líbá svou drahou polovičku, když se k ní ráno přitulí nebo když ji po večerech ústy uspokojuje. Nechceme si to představovat, ale nemůžeme se tomu ubránit. A už vůbec bychom to nechtěly převádět do praxe.

bigstock-man-looking-at-his-reflection-15697964.jpg

Metrosexuálové jsou zase pověstní svou dokonale hladkou tváří.
Bigstockphoto
Ne, fakt nemusíte mít tvář hladkou jak dětskou prdelku. I když i to je lepší než ty vousy...

Je to styl. Tečka. Fakt?

V návaznosti na to si nechtěně přivoláváme představu o tom, jak pak takové vousy vypadají. Zřejmě to není nic extra, co bychom pak chtěly mít vedle sebe v posteli. Jasně, vyřeší to sprcha, vždycky, i proto, že se tihle týpci o svou chloubu (pořád myslíme ty vousy, i když chlouba tomu říkáme skutečně nanejvýš ironicky) náležitě starají. Pokud tedy nejsou jako ti týpci, kteří nosí dlouhé vlasy, ale nejsou schopni si je umýt častěji než jednou za měsíc. A podle toho vypadají.

bigstock-elegance-and-success-117478313.jpg

Muži často nosí dvou nebo třídenní strniště.
Bigstockphoto
Tak o tenhle kousek bychom se s radostí otřely...

A dál – pánové, kteří nosí tyhle dlouhé vousy, na nás působí tak nějak nečistě, špinavě. 

Tenhle styl je prostě silně diskutabilní, stejně jako styl „metrosexuál.“ A my se ptáme, proč po světě nemohou pobíhat pánové s dvou nebo třídenním strništěm na tvářích, o které je radost se mírně poškrábat a kteří vypadají čistě a přiměřeně upraveně…

Jaký je tvůj názor na dlouhé vousy nebo lumbersexuály obecně?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články