Holení intimních partií: v kurzu je bobr i Brazílie

bigstockphoto.com
|
23. 02. 2020
|
Mohlo by se zdát, že odstraňování chloupků je záležitostí posledních desítek let. Ve skutečnosti je holení intimních partií staré skoro jako lidstvo samo. Už ženy ve starém Egyptě hlásaly jasné poselství – všechno musí pryč! Co je v kurzu teď?

Nesmrtelná klasika

Podle průzkumů realizovaných v Česku se chloupků v intimních partiích zbavuje víc než 60 % žen. Muži jsou na tom o polovinu „hůř“. Intimní místa si holí asi jen 30 % z dotázaných. Mezi nejčastější úpravy patří „přistávací dráha“ – soukromá ranvej, která díky své jednoduchosti vévodí trendům oblíbenosti. Kontruje jí úzká čárka, ale i proslulý brazilský styl, před kterým se neschová ani jeden chloupek.

Srdíčka, diamanty i třpytky

Kreativnější a odvážnější ženy volí nejrůznější ornamenty, od srdíček až po diamanty. Abys dosáhla požadovaného tvaru, jednoduše si přizvi na pomoc šablony, se kterými bude úprava klína mnohem jednodušší. Některé ženy dokonce povýšily holení intimních partií na umění a chloupky si barví nebo klín zdobí barevnými kamínky a třpytkami - pak jde o vajazzling.

bigstock-part-of-woman-body-that-she-sh-214400881.jpg

Intimní partie si holí víc než 60 % žen a jen 30 % mužů.
bigstockphoto.com
Holení i neholení má své zastánce. Vyber si, co ti vyhovuje.

Vosky, žiletky i pulzní světlo

Způsoby odstraňování nežádoucích chloupků jsou v dnešní době rozmanité. U většiny žen je ale oblíbená nesmrtelná klasika – žiletka, která zajišťuje dokonalý, přesný, byť krátkodobý výsledek. Trvanlivější je odstranění chloupků za pomoci horkého vosku nebo cukrové pasty. Trendem posledních let jsou moderní depilátory a epilátory pracující s pulzním světlem, které zbaví pokožku chloupků bezbolestně a na dlouho. Nevýhodou těchto moderních vychytávek je vyšší cena a nákladná údržba (výměna žárovky).

Neholit se je nejlepší rozhodnutí mého života

Na pomyslné druhé straně barikády stojí odpůrci odstraňování chloupků, kteří tvrdí, že přirozené je neholit se. Příkladem budiž třeba příběh osmadvacetileté Katriny Hendrixové z Ruska, která si 8 let si neholila ochlupení na nohách ani rukách a chlupy si pěstuje i v podpaží a rozkroku. Jak sama říká:„ Bylo to nejlepší rozhodnutí v mém životě. S nenávistnými komentáři už jsem se smířila.“

  • Z extrému do extrému: Některé ženy se neholí, americký chemik pro změnu hlásá, že normální je se nemýt.

Není to povinnost, ale možnost

Ať už se rozhodneš tělo nežádoucích chloupků zbavovat nebo ne, vždycky by mělo jít o tvou vlastní volbu a rozhodnutí, a ne reakci na to, co dělají druzí. Jak výše uvedená Hendrixová říká: „Chtěla bych, aby si ženy uvědomily, že mají v životě volbu. Není povinnost dělat všechno stejně jako ostatní. A pokud mají potřebu se (ne)holit, nic by jim v jejich rozhodnutí nemělo bránit. A lidé by to měli respektovat. Nemusíme vypadat všechny jako dívky z časopisů.“

Holit, nebo neholit intimní partie? To je otázka do pranice! Poděl se s ostatními o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Související články