5 TOP sportů, které právě frčí a měla bys je zkusit

www.bigstockphoto.com
|
18. 06. 2015
|
Plavání, tenis, brusle, kolo, to je klasika. Čas od času se ale objeví aktivita, o které slyšíš poprvé, a netušíš, co se při ní dělá. Ale frčí to a rozhodně to stojí aspoň za zkoušku.

Tady je našich 5 tipů na to, co by sis neměla nechat ujít.

Twerk

Nejdřív to byla zumba, která dokonale rozpohybovala celé tělocvičny v rytmu rychlé hudby. Po ní ale do módy přišel twerk. A věř, že vrtění zadečkem ještě nikdy nebylo zábavnější, tedy vrtění zadečkem v tělocvičně. Twerk dobývá svět už 20 let, k nám se dostal docela nedávno.

bigstock-professional-dancer-in-studio-64976695.jpg

"Hejbnout zadkem" dostává v případě twerku úplně jiný význam.
"Hejbnout zadkem" dostává v případě twerku úplně jiný význam.

Úspěch vzbuzuje u žen, které díky němu organizovaně probouzejí své sexy já a ještě přitom pracují na svém vzhledu, ale i u mužů, kteří se na twerkující ženy tuze rádi dívají. Aby taky ne. Žádná legrace to ale není, spíš pořádná makačka.

Slackline

Nejdřív si říkáte, že „ti na tom laně“ jsou šílenci. Potom se nedůvěra obrátí v dojem, že to vlastně nemůže být tak těžké. V jistém okamžiku to působí hodně jednoduše, ale snadné je to až v momentě, kdy máte natrénováno.

Slackline je balancování a chůze na speciálním popruhu přichyceném ve dvou bodech. Popruh sice bývá umístěn jen nízko nad zemí, ale zato pruží, takže nuda rozhodně nehrozí. Jakmile na něm zvládneš s alespoň nějakou dávkou jistoty chodit, můžeš zkoušet nespočet triků, jako jsou sedy a lehy na popruh nebo výskoky (a samozřejmě návrat ze vzduchu na popruh).

bigstock-slack-line-in-the-city-park-70657057.jpg

Možná sis jich všimla. V parku mezi dvěma stromy mají natažený popruh a provozují na něm akrobatické kousky. Slackline je stále populárnější.
Možná sis jich všimla. V parku mezi dvěma stromy mají natažený popruh a provozují na něm akrobatické kousky. Slackline je stále populárnější.

Nejde o klasický sport, při němž se potíš, protože makáš. Je to spíš aktivita, při které se potíš, protože se snažíš udržet na lajně a ze začátku jsou to nervy. Je to záběr na rovnováhu, a aniž by sis to uvědomovala, při balancování a vyrovnávání perfektně zapojíš každý sval v těle, takže zpevňuješ, ani nevíš co všechno a jak. A ještě se s kamarády pořádně zasměješ.

Jumping

Žádný strach, nejde o skoky z mostů na laně, při kterých tuhne krev v žilách. Jumping je cvičení, poskakování na malé trampolíně o průměru 100-120 centimetrů. Cvičí se hromadně v tělocvičně podle instruktora a samozřejmě s hudbou. Poskoky, výskoky, otočky…

Ničeho se nemusíš bát, instruktor tě všechno naučí, a to tak šikovně, že to bude bavit. Jumping je báječné odreagování i parádní způsob, jak zpevnit svaly – i ty, o nichž nevíš, že je máš. A něco navíc – trankvilizační efekt, který vzniká vibrací plachty na trampolíně, působí jako antidepresivum. Tak do toho!

Kruhový trénink

Tenhle styl cvičení už je docela starý, ale u nás získává na větší oblibě až v poslední době. Mezi cvičícími se mu říká kruháč a vlastně vůbec nemusí jít o kruh. Jde o sestavu cviků, kterou během určené doby střídáš a procvičuješ tak jednotlivé partie těla. Na některých stanovištích se zaměříš extra na hubnutí, na jiných spíš na posilování a tvarování svalstva.

bigstock-female-athlete-is-performing-b-65573416.jpg

Při kruháči dostaneš pořádně do těla.
Při kruháči dostaneš pořádně do těla.

Všechna stanoviště po nebo proti směru hodinových ručiček projdeš, většinou to cvičící stíhají dvakrát. Cvičit se dá s trenérem i bez něj, můžeš to zkusit úplně sama, ale pro začátečníky je ideální absolvovat několik hodin s ním, případně s dalšími zájemci.

Fit box

Fit box už známe docela dlouho i my Středoevropani, ale v současné době si tuhle aktivitu zase vzalo do hledáčku víc lidí než v předchozích letech. Svou renesanci prožívá fit box díky všem, kteří v sobě mají trochu bojovnosti, díky všem, kteří se potřebují občas „vymlátit“, ať už je štve šéf nebo tchyně. Ze začátku ti bude fit box se všemi těmi údery, kopy a zvedáky připadat nejspíš neskutečně náročný, ale časem to vychytáš, báječně se při něm odreaguješ a budeš mít postavičku jako ze žurnálu.

bigstock-woman-kicking-a-heavy-bag-duri-27820709.jpg

Ano, na prvních lekcích fit boxu nebudeš vypadat právě sexy, ale ty výsledky, ty výsledky... :)
Ano, na prvních lekcích fit boxu nebudeš vypadat právě sexy, ale ty výsledky, ty výsledky... :)

Nebaví tě klasika? Zkus něco nového!

Sportuješ docela ráda, ale někdy máš pocit, že tě to nebaví? Pak vyměň kolo za boxovací rukavice nebo běžecké boty za sálovky a vyzkoušej něco nového. I kdyby tě některý z „módních“ sportů nebavil, budeš mít aspoň dobrý pocit z vlastní snahy a odhodlání. Věříme ale, že si nakonec vybereš minimálně jednu z těchto aktivit, která tě chytne a jen tak nepustí! Pojď do toho, máš na to!

Tagy: 
Související články