Barvy pro blondýnky: V tomhle nebudeš vyblitá!

|
11. 03. 2017
|
Každé červené auto není ferrari a stejně tak každá blondýna nevypadá jako já. Nebo jako Paris Hilton. Pro většinu blonďaté populace tak bohužel neplatí oblíbené rčení mojí babičky „ty budeš vypadat dobře i v pytli od brambor“. Nebudete.

Vezměte si na sebe světle hnědou a kolegové se vás budou ptát, jestli vám náhodou není špatně. Jaké barvy se hodí pro blondýny? Bohužel na tuhle otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Respektive – podle mě je to růžová.  Ale ne každý na ní má koule. Já to znám moc dobře, polovina blondýn i všech ostatních holek vám bude tvrdit, že růžová je barva pro slepice a barbíny.

Víte, proč to říkají? Mají moc velký zadky a moc malý sebevědomí na to vyjít si ven v růžových kraťáskách a bolerku. A pravděpodobně by se pod tíhou všech těch pohledů a blbých poznámek o Kenovi rozbrečely. Otázka by tedy měla znít takhle: Jaké barvy by měly blondýnky nosit, když neunesou růžovou?

Studená blond a platina: Vsaďte na světlé barvy a na pastelky

Pokud ladíte svoje vlasy do studeného blond odstínu a sluší vám to, zabruste s výběrem barev oblečení ke světlejším, jasným barvám se studenými tóny. Z těch tmavých doporučuji pouze černou a inkoustově  modrou. Kromě vlasů záleží totiž i na pleti a barvě očí. U platinových blondýnek předpokládám světloučkou pleť, ke které se tmavé oblečení příliš nehodí. V některých případech si můžete dopřát i čistě bílou. Ale pozor – pokud vaše zuby nesvítí stejně jako záchod po útoku mistra Propera, na jasně bílou zapomeňte.

reese_witherspoon_at_the_83rd_academy_awards_red_carpet_img_1306_-_mingle_mediatv_-_wikimedia_commons.jpg

jaké barvy sluší blondýnkám?

Reese bude vypadat dobře ve všem. Kombinace černé a bílé je údajně nesmrtelná, může ale občas působit rochu výstředně. FOTO: Mingle MediaTV, Wikimedia Commons

Embargo platí na barvy se žlutými a oranžovými tóny. Je dost pravděpodobné, že by vás v nich mohli prohlásit za mrtvou. Naopak pastelové barvy by vám měly slušet nejvíc a stejně tak ty s modrými nebo šedými tóny.

TOP informace o barvách pro studenou blond

  • Chcete zabodovat? Totálně sexy budete v pastelech a barvách s modrým nebo šedým podtónem. Ten může mít klidně i červená, chápeš?
  • Mátová zelená, baby blue, pudrová růžová, levandulová – to je terno pro holky s porcelánovou pletí a studenými blond vlasy.
  • Vyhněte se barvám s oranžovými, červenými a zlatými podtóny. Naopak dobře by vám měly sedět barvy se šedými tóny, studenými tóny. Dejte si pozor na teplou oranžovou a růžovou, ale třeba i na teplou tyrkysovou.
  • Platinovým blondýnkám bude slušet hnědošedá barva (taupe) i sněhově bílá. Tu si můžou dovolit i dívky s platinovými melíry kolem obličeje.
  • Barvy jako slonovinová, velbloudí nebo zlatá vám nemusí sedět dobře. Mají v sobě žluté podtóny a v kombinaci se světlou pletí to působí poněkud mrtvolně.
  • Pokud chcete nosit černou, zvolte k ní výrazné líčení a outfit doplňte vhodnými doplňky – třeba stříbrnými šperky nebo něčím v barvě, která vás rozjasní.

lily_donaldson_cannes_2012_by_georges_biard_licensed_under_cc_by-sa_3-0_via_wikimedia_commons.jpg

jaké oblečení sluší blondýnám?

Lily Donaldson to má těžké. Vlasy má totiž s platinovým i medovým odstínem. I proto je studený nádech v zelených šatech akceptovatelný. FOTO: Georges Biard, icensed under CC by SA 3.0 via Wikimedia Commons

Blondýna v červených šatech? Je to ještě vůbec sexy? Není červená jako červená, a to o tom ferrari je to pravda. Základ je vybrat si správně mezi studenou a teplou červenou a pak už můžete jen doufat, že se vám podaří najít tu správnou harmonii mezi líčením a doplňky. Bohužel je velmi pravděpodobné, že budete vypadat spíš frivolně než úžasně. Je mi líto, že to musím být já, kdo vám tuhle novinku prozradil.

Teplá blond a medové odstíny: Syté barvy vám dodají šťávu

Blondýnky s medovými vlasy (nebo jakkoli jinak nazveme teplý blond odstín) mají to štěstí, že si můžou dovolit opravdu hodně. To úplně nejlepší je, když zvolí oblečení s teplými tóny a také výrazné, syté barvy. Doslova k nakousnutí budete v teplých odstínech červené a růžové, jako je korálová, rumělková nebo broskvová. Pá pá je naopak potřeba udělat studené růžové (ano, také mě to mrzí), nebo čistě bílé, kterou se neustále a opakovaně snažíte nosit. Nedělejte to. Ve sněhové bílé vypadáte starší, tlustší a vrásčitější. Mnohem lépe vynikne vaše opálená pleť s krémovou, smetanovou a zlatou barvou.
A co černá? Není to sice to pravé ořechové, ale když ji doplníte vhodným líčením a doplňky, projde vám to. Třeba bronzové stíny a korálově růžová tvářenka udělají hodně. Z doplňků by k vám mělo sedět zlato.

2.jpg

barvy oblečení pro blondýnky

Denise Richards to prostě zvládá líp, promiň, Paris. K vlasům se zlatavým nádechem prostě patří i teplý odstín šatů. Zlatá jde k těmto blondýnkám daleko lépe než stříbrná. FOTO: Denise Richards by Toglenn, Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons, Paris Hilton by Eva Rinadli, Licenced under CC via Wikimedia Commons

TOP informace o barvách pro teplou blond

  • Blondýnkám s teplým odstínem vlasů bude sedět oblečení s červenými a oranžovými podtóny. Zkrátka s těmi teplými!
  • Zabodujete s výraznými, sytými barvami, kterým se také někdy říká „jewel tones“ podle nejslavnějších drahokamů.
  • Spíš než pastely, které sedí ke studeným blondýnám, vám budou slušet teplé, plné barvy. Zkuste třeba tyrkysovou, azurovou nebo tomatově červenou a trávově zelenou.
  • Citronově žlutá, broskvová, korálová, tmavě fialová, indigo – v nich budete doslova zářit.
  • Studené barvy k vám nejdou, ani takové jako mátová, olivová a studená vínová. Vypadáte v nich trochu jako upír.
  • I tak si ale můžete dovolit nějaké světlé, jemnější barvy – výborně k vám půjde zlatá, slonovinová, velbloudí, vyhněte se ale studeným neutrálním barvám, jako je taupe, čistě bílá nebo cínová.

3.jpg

co nosit k blond vlasům?

Víte, co mají společného tyhle dva sexy oblečky? Kromě toho, že jsou vhodné spíš pro večer s přítelem, oba dva mají teplý nádech. Ano, i ta modrá! A to prostě blondýnkám s medovým odstínem vlasů sluší. FOTO: VS Angel via Deviant Art

Zajímavou poznámku jsem četla někde na fejsíčku. Blondýny by si obecně měly dát pozor na velikánské náhrdelníky nebo náušnice. V kombinaci s výraznými vlasy to často vypadá trochu přestřeleně. Asi na tom něco bude, možná přehodnotím nákup dalších deseticentimetrových kruhů. Jaké barvy sluší vám? Trefila jsem se? Inspirujte naše čtenářky v diskuzi pod článkem ;-)

Tu správnou barvu a navíc ve slevě si můžete vybrat zde:

 
Související články