5 beauty vychytávek, které musí mít každá kočka!

www.bigstockphoto.com
|
04. 09. 2015
|
Jasně, ze všech stran je to samý „Buď přirozená!“, ale upřímně, holky, která z vás si ráno může dovolit vyběhnout do práce bez toho, aby se alespoň pět minut netrápila s vlasy a minimálně řasy nepřejela řasenkou? My, holky, prostě některé pomocníky pro krásu prostě potřebujeme – a proto jsem pro vás vybrala 5 beauty vychytávek z kategorie „must have“.

Možná už některé z nich doma máš, možná se nákup některé z nich chystáš. Poradím ti, jak na správný výběr žehličky na vlasy, k čemu je „pec na nehty“ nebo proč používat elektrický kartáček na čištění pleti. A navrch přihodím pár rad, jak při nákupu těchto pomocníků ušetřit.

Žehlím, žehlíš, žehlíme… vlasy!

Tomu, kdo vymyslel žehličku na vlasy, by měli postavit pomník! Pokud bez téhle vychytávky taky nedáš ani ránu, pak určitě víš, že za posledních pár let se proměnila. Pryč jsou doby, kdy ti vlasy ničily kovové žehlící plochy a výsledek byl i po hodině usilovné práce před zrcadlem, no, řekněme, že rozpačitý…

Dneska už jsou tyhle doby krále Klacka dávno pryč – tedy téměř. Ty úplně nejlevnější žehličky pořád jedou na levných kovových plochách, které tvoje vlasy ničí. Těm se vyhni. Žehlící plocha by měla být keramická (protože keramika zajistí rovnoměrné rozložení tepla). Na ní by pak měla být ideálně vrstva turmalínu, nebo teflonu (který zabrání „připečení“ stylingových přípravků). Existují už i žehličky s mramorovým povrchem, které kadeřníci doporučují na extrémně vlnité vlasy.

Svět není fér. Kudrnatý holky chtějí rovnat, holky, co mají vlasy jako hřebíky, chtějí kroutit!

Pokud plánuješ s žehličkou vlasy i vlnit, sáhni po modelu s užšími žehlícími plochami. Jestliže budeš jenom rovnat, pak zvol širší model. Nicméně pamatuj, že bys vlasy nikdy neměla zatěžovat teplotou vyšší než 200 stupňů.

A jak při nákupu ušetřit? Využij slevové kódy a kupony – třeba na nákup v internetovém obchodě Alza.cz – které jednoduše stáhneš na specializovaném portále. A mimochodem – nemají tam jen Alzu, ale i slevy na oblečení a kosmetiku, jaj! :)

Nevaž se, zapeč se!

Kuchařka nejsem nic moc, ale nehty umím upéct fakt moc pěkný! A ne, nezbláznila jsem se! V internetových obchodech (kde na rozdíl od kamenných můžete využít nějaký ten slevový kupon) mají „pece na nehty“, oficiálně tedy UV lampy, které můžete použít k vytvrzení speciálního laku. Abychom si rozuměli, nemluvíme teď o nepřirozených gelových nehtech, ale o vlastních drápcích, na které nanesete speciální lak a pod lampičkou ho zapečete.

V čem je to tak super? Lak na nehtech vydrží bez porušení klidně i 14 dní, nehty jsou pevnější, lesklejší, a když se rozhodnete pro změnu, prostě ho jednoduše sloupnete. Jak prosté, milý Watsone!

Neboj se použít barvy. Díky speciálnímu laku a pícce ti na nehtech vydrží i 14 dní.

Navlnit! Snadno a pomocí fénu

Pokud tě trápí kudrnaté vlasy, které prostě nedrží a NEDRŽÍ, nauč se používat difuzér. Tahle vychytávka vlasy přirozeně tvaruje a těm zplihlým dodá objem. A rozhodně se s ním manipuluje lépe než s kulatým kartáčem. Než použiješ difuzér, vlasy lehce vysuš ručníkem (nepročesávej), nanes do nich tužidlo (ideálně určené pro kudrnaté vlasy) a dej se do foukání (proti směru růstu vlasů, takže ideálně v předklonu).

Pokud už budeš fén s difuzérem kupovat, vyber model, který je vybavený ionizátorem (vlasy se nebudou krepatět a budou lekslé), a nezapomeň využít některý ze slevových kuponů.

Umíš to s fénem a kulatým kartáčem? Gratulujeme! Pro nás ostatní je tady difuzér.

Epilací proti chloupkům

Nebaví tě trávit každý druhý den v koupelně se žiletkou? Pořiď si epilátor! Už dopředu tě ale musím varovat, že rčení „pro krásu se trpí“ dostává při jeho používání konkrétní obrysy. Jo, bolí to. A docela dost. Na druhou stranu ale dalších pět týdnů o chloupcích nevíš a máš pokoj.

Jestliže jsi „začátečnice“, pořiď si epilátor „jen“ s dvaceti pinzetkami, modely se 40 pinzetkami už jsou pro starší a pokročilé (nebo pro ty s hroší kůží :) ). Doporučuju zainvestovat do modelu na mokré použití (epilace pak tolik nebolí) a nepřeceňovat masážní hlavice, které od bolesti trochu pomůžou, ale rozhodně ne úplně.

Hele, upřímně, epilace nohou rozhodně není taková pohodička, jak se snaží namluvit tahle fotka!

Alternativou je IPL epilace, kdy chloupky „vypálíš“ intenzívním pulsním světlem. Tahle epilace je bezbolestná, ale IPL epilátor není za hubičku. Ušetřit při jeho nákupu nicméně můžeš, pokud vychytáš nějakou příjemnou slevu s kuponkem.

Kartáček nejen na zuby, ale i na obličej

Pokud používáš make-up, popřemýšlej o elektrickém čistícím kartáčku na obličej. Odpadne nekonečné odličování, na které vyplácáš tubu vatových tamponků a polovinu odličovacího krému. S rotujícím kartáčkem máš obličej čistý za malou chvilku.
Některé modely kromě toho umožňují i hloubkové čištění, můžeš si dopřát peeling, nebo jemně vklepat pečující krém do pokožky.  


Chystáš se na nákup nového oblečení, bot, sportovního vybavení, nebo šperků? Neplať víc, než musíš! Na portále Slevovekody.com najdeš každý den desítky slevových kuponů a kódů, které můžeš uplatnit. A ušetříš i při nákupu kosmetických vychytávek – díky slevovým kuponům Alza.cz.

Související články