Čokoládou za lepší sex! Dej si čtvereček denně

www.bigstockphoto.com
|
25. 05. 2015
|
Odbourává stres, zlepšuje kvalitu sexu a dokonce se po ní i hubne. Čokoláda je prostě magická cukrovinka. Jen pozor na to, že kouzelné účinky má jen ta skutečně kvalitní!

O účincích kvalitní čokolády moc dobře věděli už jihoamerické civilizace. Aztékové, Mayové, Inkové – ti všichni tuhle pochoutku konzumovali a vyvažovali ji zlatem. Paradoxně dnes mnozí čokoládu a kakao řadí mezi nezdravé potraviny, jež jsou podepsané pod obezitou a zdravotními problémy.

„To je ale velký omyl – opravdu kvalitní čokoláda totiž tělu neškodí – právě naopak. Má pozitivní účinky na náš psychický, ale i zdravotní stav,“ tvrdí v Cukrárně Viktoria v Praze, která se pyšní titulem cukrárna roku 2012 a kde vyrábějí právě z kvalitní čokolády luxusní pralinky, ale i luxusní tabulkové čokolády.

Tak si počtěte o pozitivních účincích čokolády a šupem do cukrárny pro tabulku nějaké opravdu kvalitní, abyste její účinky mohli ověřovat v praxi.

S každou kostičkou čokolády se zamiluješ!

Podle vědců prý konzumace čokolády v našem mozku vyvolává podobné pochody a následně pocity a stavy, jako když potkáme osobu, která se nám líbí. Při uzobávání čokoládových kostiček tak vlastně tak trochu randíme!

kolazz.jpg

Máš chuť na čtvereček čokolády? Klidně si dopřej!
Máš chuť na čtvereček čokolády? Klidně si dopřej!

Do těla se nám v tom okamžiku vyplavují hormony, které vyvolávají štěstí, a naopak prokazatelně klesá hladina stresových hormonů. Konzumace kvalitní čokolády tak odbourává stres, snižuje psychické napětí a naopak vede k uvolnění a pocitům pohody a štěstí. Už holky chápete, proč do sebe po každém rozchodu ládujeme čokoládu po tunách? Bojujeme tím proti depce!

Čokoládou za lepší sex!

Dobrou zprávu ale máme i pro šťastně zadané. Kvalitní čokoláda a její pravidelné uzobávání má vliv i na náš sexuální život. Ne nadarmo byla už kdysi dávno považována za silné afrodiziakum! Dámy, které si pravidelně dopřávají pár kostiček kvalitní čokolády, mají prý intenzívnější a především kvalitnější sexuální život!

Mimo to snižuje čokoláda riziko vzniku srdečních i mozkových příhod. Už jen jeden čtvereček kvalitní čokolády denně snižuje krevní tlak a šance na to, že vás v budoucnu porazí mrtvice nebo infarkt, klesá o 39 %. Tyhle údaje si z prstu navíc nevycucali prodejci čokolády, ale přišli na ně vědci z Harvardovy university, kteří se čokoládovým fenoménem seriózně zabývají.

Díky kvalitní čokoládě snáz zhubneš!

Říkáš si: „Fajn, ale před létem do sebe čokoládu fakt rvát nebudu“? Možná tě zlomí další z Harvardských výzkumů, podle kterého pravidelná konzumace kvalitní čokolády během diety při hubnutí dokonce pomáhá! Skupina dívek, která hubla a každý den malinko zhřešila, shodila víc kilogramů a novou váhu si udržela. Naopak ty slečny, které se čokolády vzdaly úplně, hubly pomaleji a byly náchylnější k jojo efektu.

kolaz.jpg

Vychutnejte si kvalitní čokoládu i další suroviny včetně tahitské vanilky v podobě luxusních čokoládových pralinek.
Vychutnejte si kvalitní čokoládu i další suroviny včetně tahitské vanilky v podobě luxusních čokoládových pralinek.

Pamatuj ale na to, že čokoláda musí být opravdu kvalitní – taková jakou přímo ve své provozovně na Žižkově vyrábí šéfkuchař Cukrářství Viktoria Martin Polanecký. Ostatně, přijď se přesvědčit a ochutnej třeba čokoládu z plantáže Mangaro na Madagaskaru. Chutná po tropickém ovoci, má přídomek bio a obsahuje 50 % kakaa.

Vychutnejte si kvalitní čokoládu, ale i luxusní čokoládové pralinky a skvělé zákusky v Cukrářství  Viktoria. Tým šéfcukráře Martina Polaneckého peče i nádherné svatební dorty a dorty na dětské oslavy.

Související články