TOP 20: Nejlepší kavárny v Praze. Víme, kde je najít!

Shutterstock
|
21. 01. 2024
|
Jsou schované ve vnitrobloku domu nebo o nich nevíš, protože nejsi hipster. Věř ale, že tyhle kavárny tě dostanou nejen svojí atmosférou, ale především výbornou kávou a dortíky. Podívej se s námi do nejlepších kaváren v Praze!

V některých jsme byly my, v některých byli moji kamarádi. Každou z nich bys ale měla navštívit, pokud se chceš považovat za stoupence „pražské kavárny“. Vybraly jsem pro tebe 20 nejlepších kaváren v Praze!

MamaCoffee na pěti místech v Praze

Hrajete fér? Mohli byste taky pít fér! Tedy spíš fair. Mamacoffee, která má dnes už pět poboček po celé Praze, nalívá čerstvou fair-trade kávu z různých koutů světa. Největší kavárnu najdete na Vodičkově, kde se můžete zkafit hned ve dvou patrech. Kromě toho tu ochutnáte i pár lehoučkých jídel. Internetem koluje, že ochutnat musíte jablka v županu, podle mě si klidně župan nechte doma a dejte si něco jiného, jablka mají i v Tescu. Do Mamacoffee se chodí za domácí atmosférou!

Sladká cesta

V srdci Prahy se nachází zajímavá kavárna, která je výsledkem dvacetileté práce rodinného podniku (druhou pobočku můžete najít na Praze 3). Specializuje se na pečlivě vybrané suroviny, domácí marmelády, vlastní směs kávy vytvořenou ve spolupráci s pražírnou a ručně připravované sypané čaje. Nabízí celodenní brunch, domácí pečivo a populární dezerty. S důrazem na kvalitu a spokojenost zákazníků, kavárna představuje místo, kam se budete chtít vracet, ať už pro oslavu narozenin s bohatou nabídkou narozeninových dortů nebo jen pro chvíli pohody u šálku dokonale připravené kávy.

kopie_navrhu_poznate_zemi.png

Tady si dáte skvělou kávu a luxusní dortíky.

Kávovarna v Lucerně

Dokud dobrá kavárna nemá web, je to dobré. Máte ještě šanci, že si tu sednete. Kávovarna v pasáži Lucerna pořádný web zatím nemá, ale narváno tu bývá i tak. Kromě výborné kávy je důvodem hlavně zdejší atmosféra, která je opravdu „kavárenská“ – se vším, co k tomu patří. Noviny, fotky na stěnách, kulaté stolečky, rozvrzané židličky a hmatatelné intelektuálno. Ke kávě si tu dáte dortík a cenově to není žádné peklo, i když jste kousek od koně.

I Need Coffee kousek od Palackého náměstí

Je to tu malinké a útulné a mají tu hrozně, ale hrozně moc dobré dezerty. Takže jestli právě máte hubnoucí období, důrazně doporučuji sem nechodit. Pro všechny ostatní platí, že sem určitě zajít musí. Káva je skvělá, ale kdyby nebyla, tak o té kavárně nebudu psát. Nalít si tu můžete i dobrý alkohol, skvěle se tu snídá, a jestli máte rádi minimalismus, budete unešení ze zdejšího industriálního interiéru.

Kavárna Pražírna kousek od IPáku

Pokud na pavláku uniknete před předraženým Paulem, najdete za rohem schovanou Pražírnu. To jméno je vybrané dobře, kávu si tu sami praží a melou, což je poznat už z té vůně, která tu panuje. Kromě kafíčka, které je opravdu luxusní (a mají tu taky tajemné „něco mezi cappuccinem a macchiatem“ nebo tak nějak), si tu dáte i něco malého k jídlu nebo pivo. Když budete mít štěstí, zbydou na vás ta nejlepší místa v měkkých křesílkách, celá kavárna je ale pěkná a není problém tu najít soukromý koutek.

EMA espresso bar – 3 pobočky v Praze

EMA už nemele maso, EMA mele arabiku. Pobočka Na Florenci se rozrostla o dva sesterské bary na Palmovce a v Karlíně. I když to tady vypadá trochu jako ve škole, budete sem chodit rádi. EMA espresso bar vyniká skutečně velkým barem, před kterým jsou stoly se školními židličkami. Více než pro posedávání je podnik určen na rychlou kávu uprostřed hektického dne, ale nic ti nebrání v tom vychutnat si každý doušek kávy a k tomu ochutnat něco z dobrůtek, které tu mají.

Káva je tu jednoduše vynikající, za což můžou jak zdejší kávovary, tak baristé. Minimalistické prostředí sedí k předpisově připravené kávě, dojem z kavárny je vynikající!

Café Neustadt na Karláku

Přímo na nádvoří Novoměstské radnice se rozkládá kavárna Neustadt s retro interiérem a velmi příjemnou atmosférou. V létě si můžeš sednout na venkovní zahrádku, kde si na 100 % odpočineš od každodenního shonu. Podávají zde moc dobré sladké i teplé snídaně, k pití vynikající kávu, čaj, víno i pivo. Kromě toho si tu můžete po večerech poslechnout koncert ve stínu fíkusu.

Monolok Cafe na Vinohradech

Kamarád říká, že je hodně známá, nicméně je dobrá a tak je tady. Monolok Café najdete na Vinohradech, není tu tolik rušno a je tu příjemně.Kávička čerstvě upražená chutná famózně, je tu také spoustu dobrot, kterými velmi lehce překročíte denní limit sacharidů. Moc pěkná, zvlášť v létě, je malá zahrádečka ve vnitrobloku, po celý rok je tu příjemná obsluha. Snídaně, saláty, lehká jídla, Monolok je pro holky jako dělaný.

KAFE Smečky v Novém Městě

Malá roztomilá kavárna nedaleko Národního muzea, která se ti bude hodit, když potřebuješ nějakou dobrou svačinku na cesty nebo do práce zá pár kaček. KAFE Smečky tě oslní skvělými slanými dobrotami – obložené chlebíčky, plněné housky, sandwiche nebo omelety, ale také domácími dezerty, včetně jablečného štrúdlu. Pokud nemáš čas posedět a dát si nejlepší cappuccino v centru, můžeš si ho vzít samozřejmě s sebou.

TA Kavárna v Nuslích

Na první pohled obyčejná kavárna s příjemnou atmosférou, která nabízí zcela originální koncept, kde se pořádají různé kulturní akce. TA KAVÁRNA tě potěší velkou nabídkou dobrot, skvělou kávou a domácími limonádami, a pokud se přihlásíš do tréninkového programu, dokáže tě naučit získat základní pracovní návyky, jako je docházka podle rozvrhu, práce v týmu a další dovednosti. Jelikož je kavárna bezbariérová, je vhodná i pro osoby s tělesným postižením, děti se mohou vyřádit v prostorném dětském koutku.

Kavárna eFko na Vinohradech

Užij si příjemnou atmosféru a milou obsluhu v kavárně eFko na Vinohradech, kde můžeš posedět ve dvou malých patrech. Kromě lahodných koláčů a zákusků domácí výroby nechybí ani slaný quiche a čerstvý chléb. Na zapití je připravena vynikající káva, kvalitní bio víno, bio ledové čaje nebo pivo z nejlepších pivovarů.

Café Pavlač kousek od Žižkovské věže

Rodinná kavárna Café Pavlač tě přivítá s otevřenou náručí plnou domácích dezertů a limonád z čerstvého ovoce. Dominantou kavárny je útulné posezení s rostlinami a zahrádkou ve dvoře pod pavlačemi, kde se můžeš perfektně zašít s kamarádkou nebo sama a odpočinout si od ruchu velkoměsta. V nabídce najdeš i pár specialit na lehký oběd, včetně denního menu. Součástí podniku je rovněž galerie současného umění Galerie 35m2 a Klub Café Pavlač.

Cafe spirit na Žižkově

Jestli se chceš někde cítit jako doma, tak jedině v Cafe spirit na Basilejském náměstí. Útulně zařízené prostředí kavárny tě chytí za srdíčko. Velice milá obsluha ti připraví skvělou kávu a nabídne raw moučníky, low carb dobroty, polévky i něco malého k zakousnutí. Pejsci jsou zde vítáni. A když budeš mít náladu, můžeš protáhnout své tělo v přilehlém jógovém studiu.

Šťastná kavárna kousek od Tančícího domu

Malá rozkošná kavárna, kde se postarají o to, abys odsud odcházela o kousek šťastnější a s úsměvem na tváři. Šťastná kavárna nabízí výběrovou kávu z českých pražíren, včetně značek Dos Mundos, Amáres, First Crack Coffee a Mot Mot. S výběrem kávy ti rádi pomohou a taky doporučí některý z dortů nebo koláčů, které tu pečou každý den čerstvé. Pokud nemáš chuť na sladké, sendvičů nebo zapečený toast přijde vhod.

Kavárna Letka na Letné

Pro některé kočky už možná stará známá, pro jiné stojí za objevení. Kavárna Letka si drží svou pozici na špičce už dlouhá léta, patří k těm nejvyhlášenějším v Praze nejen svým pinterestovým designem. Ráno sem zavítej na famózní snídani, dopoledne na bohatý brunch, odpoledne na kávu a zákusek a večer třeba na drink. Krásné prostředí, luxusní jídlo, dokonalá káva, co více si přát…

Cafedu u Národního muzea

Pokud hledáš kavárnu, která se hodí nejen na odpočinek a relaxaci, ale taky na studium nebo pracovní schůzky, máme pro tebe skvělý tip. Dvoupatrový objekt Cafedu alias Cafe + education funguje jednak jako kavárna, ale i jako coworkingové centrum a nonstop studovna.

Unikátní kavárnu s točitým schodištěm najdeš na Vinohradech u tramvajové zastávky Muzeum. Zastavit se sem můžeš na výběrovou kávu z lokální pražírny Dos Mundos, sladký dortík, slaný koláč či na něco jiného k zakousnutí.

Kavárna Šlágr na Vinohradech

Kousek od Náměstí Míru se přeneseš do časů první republiky. Malá útulná kavárnička Šlágr s dobovým interiérem nabízí klasické zákusky, které byly populární ve 30. letech 20. století, ale samozřejmě i něco navíc. Podávají tady výtečné snídaně a co se týká nápojů, můžeš vybírat z klasických káv, alkoholových káv, čajů, piv, vín i něčeho tvrdšího. Třešničkou na dortu je stále usměvavý personál. A dokonce mají i velký výběr dortů na objednávku.

Kavárna pod lipami na Letné

Odpočiň si od víru velkoměsta. Tiché útočiště vždy najdeš v Kavárně Pod Lipami v Praze 7. Čeká na tebe úžasná atmosféra, vynikající jídlo a výběrové kávy z pražírny MamaCoffee. Doporučujeme vyzkoušet také některou z dobrot. Ať se jedná o sladká, nebo slaná jídla, všechno je fenomenální, například míchaná farmářská vejce, francouzský toast nebo domácí nakládaný hermelín. V horkých letních dnech můžeš posedět i na venkovní zahrádce plné zeleně.

Pidi kavárna v Uhříněvsi

Nedaleko dětského centra Tanzania najdete tichou Pidi kavárnu s velkým srdcem. Budeš překvapena příjemným prostředím a milou obsluhou. K výborné kávě si nezapomeň objednat i něco dobrého na zub. Doporučujeme sem zajít ráno na lahodnou snídani, ale můžeš vyzkoušet také vynikající štrúdl. V nápojovém lístku najdeš také různé speciality, jako jsou espresso tonic nebo svařené víno s hřebíčkem a badyánem.

Podnik je přístupný pejskům a jeho součástí je i malý hrací koutek pro děti. V létě můžeš s kamarády posedět i na venkovní terásce ve stínu vzrostlých stromů.

WAKE UP CAFÉ v Hostavicích

Kavárna s pekárnou a bistro v jednom, to je podnik Wake Up Café. Útulné prostředí s moderním interiérem je skvělým místem pro setkávání s rodinou i přáteli. Každý den je pro tebe připraveno jiné obědové menu s nabídkou lehkých čerstvých jídel bez přidaných zahušťovadel a glutamátů.

Je libo saláty, pizzu, těstoviny, palačinky, zmrzlinu nebo dezerty? V menu najdeš vše, co hrdlo ráčí. V rámci konceptu SNASCK2PACK si dokonce můžeš z kavárny odnést krabičky s jídlem, které můžeš pohodlně konzumovat například v autě.

Související články