5 ničitelů podzimní depky: Infrasauna a masáž dokážou divy

www.bigstockphoto.com
|
30. 09. 2015
|
Útočí na tebe podzimní chmury? Do ničeho se ti nechce, jsi věčně unavená a zakaboněná stejně jako podzimní obloha? Zkus některý z našich pěti osvědčených tipů a sama uvidíš, jak se všechno rychle změní.

1.    Infrasauna a její blahodárné teplo

Infrasauna je pro tvůj unavený organismus hotovým požehnáním. Krásně ti prokrví celé tělo a vyčistí mysl. Při saunování se z těla vyplavují nežádoucí látky, dochází k intenzivnímu prokrvení kůže i orgánů a zlepšuje se látková výměna. Během pobytu v infrasauně se tak důkladné očistí a obnoví celý tvůj organismus. Spolu s tím se zvýší i tělesná a intelektuální výkonnost. A únava? Ta prostě zmizí jako pára nad hrncem.

Užij si s kamarádkami pokec v infrasauně, která funguje na jiném principu než klasická sauna.

2.    Světlo likviduje únavu 

Odborníci se shodují v tom, že jedna z hlavních příčin problematického prožívání podzimních měsíců tkví v nedostatku světla. Spolu s tím, jak se zkracují dny a prodlužují noci, se častěji objevuje i zatažená obloha a nevlídné počasí. Negativní dopady nedostatku světla můžeš zmírnit světlem umělým. Neboj se doma pořádně rozsvítit, roztop krbová kamna, nebo si zajdi občas do solária.

3.    Pohybem k lepší náladě

Se špatnou náladou rychle zatočí i řádná dávka pohybu. Endorfiny se postarají o to, že se po sportu budeš cítit odpočatá a příjemně nabitá energií, takže si na tebe nějaká podzimní deprese ani netroufne. Není přitom nutné, aby z tebe byl hned maratonec, nebo aby ses hodiny trápila v posilovně. Stačí trochu svižnější procházka a uvidíš, že se budeš hned cítit lépe.

Sbal si do tašky sportovní náčiní a užij si hodinku nebo dvě sportu. Bude ti parádně!

4.    Masáže a další rozmazlování

Pokud se ti aktivní boj prostřednictvím sportu příliš nepozdává, můžeš se vydat pasivní cestou. Nech se rozmazlovat v salonu masáží, dopřej si aromaterapii pomocí svíček, nebo si zpříjemni večer se svojí polovičkou. Vířivky, infrasauny pro 2 osoby a lázně jsou zkrátka geniální a nemůžeš s nimi šlápnout vedle.

Natáhni se, uvolni se, užij si masáž!

5.    Cestování

Pokud tě unavuje každodenní stereotyp a sychravé podzimní počasí to ještě umocňuje, zkus změnu prostředí. Ta ti udělá zaručeně dobře. Stačí přitom jen vycestovat někam na prodloužený víkend a naordinovat si pořádnou dávku odpočinku. Nemusíš se vydávat ani nikam daleko, pokud nemáš finance na cestu do zahraničí, odhaluj krásy Čech. Pro dobrodružnější duše se pak nabízí i levný couchsurfing.

A pokud to spojíš všechno dohromady, uděláš úplně nejlépe. Tahle kombinace je totiž pro podzimní chmury naprosto vražedná!

 

Související články