Randíš se zajíčky nebo staříky? Problém hledej u sebe!

Některým kočkám starší partner prostě vyhovuje. Když nejde jen o kreditku, tak proč ne, že?
|
05. 03. 2017
|
Kde jsou ty časy, kdy se kočky držely kocourků stejného ročníku… Čím dál více tíhneme k extrémům a to buď ke kocourkům ještě s mlékem u čumáku nebo naopak k šedivým lvům salónu. Chyba evoluce či hledání sociálního zázemí?

Ať tak či tak, za vším hledej kocoura. Ne nadarmo se říká, že dcery jsou více podobné svým otcům než matkám a ne nadarmo se říká, že právě otec hraje v životě ženy důležitou roli.

Právě role otce ovlivňuje budoucí vztahy dospívající dcery. Jako vždy, je jen na tobě, jak se svým životem naložíš, ale ne vždy se veškeré věci dají ovlivnit. Pokud patříš mezi ty, které mají doma doslova harmonické zázemí, kde se rodiče stále puberťácky milují, s výběrem partnera bys neměla mít problém.

Nicméně světové výzkumy ukazují, že více než polovina manželství dospěje k rozvodu, který poznamená budoucí partnerské vztahy dětí. A jak to tedy je? 

Kocour á la zajíček

Nemůžeš si pomoct, ale tvé zářezy bys ještě teď spíše mohla hledat v mateřské školce? Dobře, tak ne přímo tam, ale rozhodně platí, že jsou tví partneři vždy o něco mladší? Důvod je jasný, tvé mateřské sklony jsou natolik silné, že ovlivňují i výběr obětí. A otázka zní: chceš se celý život o někoho starat, ukazovat mu cestu a být vždy ta více zodpovědná? 

bigstock-couple-watching-media-in-a-tab-84159473.jpg

Jseš spíš pečovatelský typ, který se rád stará? Se zajíčkem ti bude fajn, ale...
Bigstockphoto
Jsi spíš pečovatelský typ, který se rád stará? Se zajíčkem ti bude fajn, ale...

Až ti bude 50, pětadvacetiletý zajíček bude ok, ale jak dlouho ti vydrží nadšení ve vztahu, když cestu na dovolenou musíš odřídit ty, neboť ten tvůj nemá ještě řidičák? Proti gustu žádný dišputát, nicméně muži jsou vždy, co se týče dospělosti, tak o 5 let pozadu než ženy. Takže s takovým mladým šutrem bude hodně práce, než ho vybrousíš v drahokam.

Kocour á la stařík

Takový vyzrálý muž je už diamant vybroušený, nicméně podle představy kočky, která si s ním pracně vyhrála před tebou. Kocour v pokročilém věku ti s největší pravděpodobností podá kabát či otevře dveře od auta, ale zároveň s tebou nejspíše nebude stíhat ranní běhy. Prostě a jednoduše, starého psa novým kouskům nenaučíš. 

bigstock-couple-heads-joined-at-sea-26532827.jpg

Imponují ti starší muži? Pak si upřímně odpověz na otázku, zda jsi měla pohodový vztah se svým otcem.
Bigstockphoto
Imponují ti starší muži? Pak si upřímně odpověz na otázku, zda jsi měla pohodový vztah se svým otcem.

A proč že ti dělá dobře, mít po boku charizmatického postaršího kocoura? Problém opět hledej u sebe, pokud tedy nepatříš do klubu zlatokopek, a spíše než srdce tě nezajímá jeho zlatá kreditka. Ženy tíhnoucí ke starším mužům nejčastěji hledají právě svého otce, který v rodině nefungoval. 

Nepoplácal vás táta po ramenou za diplom ve škole nebo zmeškal promoce? Starší přítel tyto prohřešky napraví a bude rozhodně více galantní než nevyzrálé kotě. Jsi-li připravena, že si tvůj přítel bude v některých věcech rozumět více s rodiči než s tebou, platí opět, proč ne.

Deset nahoru, čtyři dolů

Podle průzkumu by si žena měla hledat partnera ve věkovém rozmezí do 10 let směrem nahoru a 4 roky směrem dolů. Nevejdeš-li se do této hranice, kocourka k vodě hned nepouštěj. Jen zvaž, jak moc váš vztah bereš vážně a co od něj očekáváš.

bigstock-romantic-couple-kissing-at-sun-53152072.jpg

Se starším mužem se bláznivé romantiky nedočkáš. Najdeš u něj ale jistotu a zázemí.
Bigstockphoto
Se starším mužem se bláznivé romantiky nedočkáš. Najdeš u něj ale jistotu a zázemí.

A pozor, i role matky u rodinného krbu hraje velký prim. Pokud právě matka nosí doma kalhoty a nemá problém zastat i ryze chlapské úkoly, nejspíše i ty budeš lézt v bytě po štaflích a měnit žárovky.

Související články