Vlasové trendy pro léto 2022: Ve znamení hravosti

Bigstockphoto
|
13. 06. 2022
|
Doba letních radovánek láká k experimentování a hravosti. Aspoň co se týče výběru účesu. Probuď tedy v sobě kreativitu a neboj se odvázat. Co bude tohle léto v kurzu?

Copánky – hit sezóny

Copánky jsou trendy v každém věku. Inspiruj se celebritami, které se nebojí vyrazit se zapletenými vlasy i do společnosti. Fantazii se meze nekladou. Zaplést můžeš třeba jen přední prameny kolem obličeje, nebo jich vytvořit klidně dvacet.

bigstock-brunette-girl-with-perfect-mak-400741589.jpg

Copánky? Ty už tu byly. Jako každý módní trend, i ony se ale vrací!
Bigstockphoto
S copánky letos v létě neuděláš chybu!

Prostříhat!

Prostříhané vlasy jsou zpátky v plné polní. Základem je výběr dobrého kadeřníka, který prostříháním dodá vlasům atraktivní texturu. A pokud se pak začnou samy kroutit, tím líp. Letos frčí přirozenost, takže žehličku na vlasy můžeš klidně nechat v šuplíku.

Prostříhané vlasy lichotí všem délkám vlasů. Obzvlášť v kurzu je ale tzv. long shag neboli dlouhé prostříhané vlasy, kterým vévodí prostříhaná ofina.

Trendy měděná barva  

Láká tě vyzkoušet novou barvu? Módní tamtamy hlásí, že letos bude v kurzu měděná a její podtóny. Dodá ti nádech zajímavosti, a přitom působí přirozeně. Důležité je ale správně trefit odstín vzhledem k tvé původní barvě vlasů. Pro blondýnky se doporučuje jahodově měděná variace, případně zářivě měděná nebo zlatavá. Pokud jsi spíš tmavší typ, zkus vsadit na červenorůžové odlesky, odvážnější můžou sáhnout po vínové.

Krátké mikádo

Vlasové neřesti devadesátek jsou zpět. Jedna z nich je tzv. heartthrob bob, se kterým jsme se tehdy setkali u žen i mužů. Jde o extra krátké prostříhané mikádo, které můžeš doplnit o sponky. Zatím je k vidění jenom u něžného pohlaví, ale není všem dnům konec.

bigstock-portrait-of-attractive-woman-w-304007167.jpg

Krátké rozcuchané mikádo dodá létu šťávu!
Bigstockphoto
S kraťoučkým mikádem se snadno staneš hvězdou léta 2022!

Ozdoby do vlasů

Chceš vyniknout v davu? Odvaž se! Letos můžeš hřívu doplnit o šátek, čelenku nebo výraznou gumičku. Butiky jsou plné doplňků všeho druhu, stačí si jen vybrat to své. Absolutním hitem léta 2022 jsou výrazné sponky a skřipce. Pro inspiraci koukni na první řadu seriálu Přátelé, v kurzu budou v podstatě stejné doplňky.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5  

Související články