Není všechno zlato, co se na Facebooku třpytí!

www.bigstockphoto.com
|
17. 05. 2017
|
Na tvé facebookové zdi se to hemží fotkami z promocí, ze svateb a z porodnic, jedna ze známých právě uspěla ve výběrku na post asistentky ředitele nadnárodní firmy. A ty najednou získáváš pocit, že máš oproti nim nudný život. Je to ale pravda?

Chlubit se úspěchem a skrývat neúspěch, vypadat před okolím šťastně a spokojeně. Je to taková lidská vlastnost, kterou si neustále držíme. Chceme být dokonalí, nezlomní až neohrožení. Jenže takoví nejsme. Jsme lidé. Tak se tak snažíme alespoň vypadat před ostatními.

Sociální síť není realita a nikdy nebude

Je ti kolem třiceti a všude se to hemží nevěstami a ženichy, novorozeňaty nebo batolaty, na pohled úspěšnými kariéristy a všichni působí na pohodu a svěže. Jenže – vzali se zamilovaní a pomatení a dlouho jim to nevydrží, nebo se vzali ze setrvačnosti a teď se spolu budou nudit? Nebo si vážně myslí, že spolu budou do skonání světa?

To je samý selfíčko, vysmátý fotky z dovči, večeře s miláčkem... není divu, že Facebook podle vědců vyvolává pocit nespokojenosti se svým vlastním životem.

Bezva, že na svět přišel nový člověk, ale pyšná maminka se pár měsíců pořádně nevyspí a pěkně to na ní podepíše. A seš si jistá, že ta po kuchyni rozpatlaná čokoláda je legrační?

Neuvěřitelné. Ta holčina, co byla na střední úplně mimo, se právě fotí v sáčku ve své nádherné pracovně, ale víš, co následovalo před tím, než ji vzali? Neobíhala rok výběrka, nebyla celá zoufalá, vyčerpaná, vynervovaná a bez peněz a nedostala se teď náhodou do spárů špatného šéfa a nepříjemných klientů, což už nepřizná?

A ta dívenka tu kytici růží dostala od přítele jen tak? Vážně? Netají třeba to, že se před tím pohádali, on byl hrubý (jemně řečeno) a ještě jí ztropil scénu uprostřed rušné ulice, nebo že se jí snaží omluvit za něco ještě horšího? A tak dále. 

Panika není na místě, pokud…

Než začneš propadat panice, že tvůj život je nudný nebo nesmyslný, protože jsi právě sama, povídáš si se psem a celé dny trávíš prací, uvědom si, že lidi se rádi chlubí, ale nikdo na světě není nikdy jen šťastný. To, jestli jsi, nebo nejsi šťastná a úspěšná, můžeš říct jen ty sama – podle toho, jak se cítíš. A na počtu krásných fotek a rádoby veselých statusů na sociální síti vážně nezáleží…

Související články