Sex na prvním rande: Zatneš drápky, nebo utečeš?

Bigstockphoto
|
31. 05. 2021
|
Mám nebo nemám, to je to, oč tu běží! Stát se sexuchtivou kočičkou či zodpovědnou šelmou, která víc, co se patří, respektive co kam patří/nepatří a kdy.

Šťastná to kočka, která nemusela řešit tuto otázku. Sex na prvním rande řešíme všechny, ať už se jedná o nás samotné nebo o totálně vystresovanou kamarádku, která podlehla sexy kocourkovi v baru a nyní nervózně okusuje drápky s výčitkami svědomí. Takže dámy, jakže to vlastně je?

Rozhoduješ jen ty sama!

Při rozhodování hraje důležitou roli mnoho faktorů, ale jeden je ten nejdůležitější. Ty sama! Sex může být propojením těl s nadpozemskou vášní a citem, ale také pouhý biologický akt vedoucí k ukojení potřeb. Je na tobě, jakým stylem zatneš drápky, ale pozor na zklamání či citové nenaplnění. 

bigstock-woman-in-love-on-romantic-date-32697641.jpg

Jít do toho, nebo nejít? Rozhodnutí je na tobě - se všemi radostmi i potenciálními následky.
Bigstockphoto
Jít do toho, nebo nejít? Rozhodnutí je na tobě - se všemi radostmi i potenciálními následky.

Co vůbec k sexu na první dobrou vede? U kocourů je to jednodušší. Buď potřebují ulevit od přetlaku, jsou zarytými gigoly nebo si naopak kompenzují nefungující vztah. Průzkum ukázal, že každý čtvrtý muž na prvním rande smýšlí o sexuální aférce, u žen je to jen 15 %. A právě u koček je důvodů, proč skončí v pelechu neznámého, hned několik. 

Ano či ne?

Sex ano, pokud jsi připravená užít si ho od A do Zet, bez žádných ale. Pokud jsi čerstvě se zlomeným srdcem po rozchodu, může být sexuální románek posledním hřebíčkem do rakve. Ne, pokud o objektu smýšlíš jako o potenciálnímu příteli či dokonce o dárci genetického materiálu na potomky. Ne, pokud ti vnitřní hlas říká ne, ale hormony řvou ano. 

Ano, pokud ti jde jen o sex a jsi smířena s tím, že u kocourka dostaneš nálepku lehké číči. Ano, i když ti nejde jen o sex, ale i o něžné dotyky, fyzické sblížení, avšak bez citového zásahu. Ano, ano, ano, pokud to 100% chceš a jedním zavrněním neublížíš sama sobě. 

bigstock-angry-couple-not-talking-after-82516613.jpg

Čerstvě po rozchodu? Sex na první dobrou může být skvělou terapií, ale i pořádně hořkou pilulkou.
Bigstockphoto
Čerstvě po rozchodu? Sex na první dobrou může být skvělou terapií, ale i pořádně hořkou pilulkou.

Z mrouskání na prvním rande může být harmonický vztah, ale také totální fiasko. Recept, fígl či dané pravidlo není, musíš poslouchat svůj kočičí instinkt. A co, máme 9 životů, ono to nějak dopadne!

A ještě jedna rada na závěr. Přestože máš jasno, s jakou jdeš na schůzku a jsi si jistá, že taxi po náročném večeru pojede bez mlsného kocoura k tobě domů a nikoliv do jeho teritoria či nedej bože do hotelu, dej si pozor na alkohol. Právě ten bývá hořkým nepřítelem hlavně po ránu, když se probouzíš s bolehlavem a v cizím pelíšku. 

Tagy: 
Související články