5 dámských prohřešků, které muže odradí od dalšího rande

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
01. 06. 2015
|
Malá příručka mladých svišťů přetransformována do jakéhosi studijního materiálu psaného zkušenými ženami a glosována vyzrálými muži, by se hodila. Proč ne! Máš za sebou první rande a teď čekáš co dál?

Takže zaprvé. Neseď doma a nehypnotizuj telefon, nečekej 24 hodin denně a 7 dní v týdnu zoufale s hlavou v dlaních. Nekontroluj, zda Pan vyvolený byl online, kdy a nespekuluj proč. Vše má svůj čas.

Nenaléhej, nestalkuj

Když už čekání nevydržíš, nenaléhej. Ženy jsou více aktivní, více vnímavé a také větší pisatelky. Muži nechápou slohová cvičení, které je něžné pohlaví schopno vyplodit. Pokud řešíš hádku se svým milým, více řádků je někdy potřeba, ale pokud jste teprve v začátcích, pár vět (pár, jako maximálně dvě) bude naprosto postačujících. Žádné výtky, žádné narážky, žádné domněnky. Alespoň na chvíli přistup na chlapský způsob komunikace, piš stručně a výstižně.

bigstock-woman-in-love-on-romantic-date-32697641.jpg

"Ale jo, přesně takhle by měl vypadat otec mých dětí!" Tuhle větu na prvním rande raději spolkni!
"Ale jo, přesně takhle by měl vypadat otec mých dětí!" Tuhle větu na prvním rande raději spolkni!

Dojde-li na rande druhé, nenech nic náhodě. Nervozita by měla být už menší, a proto se odvaž vkročit do ohniska jeho života, zaměř se na jeho zájmy. Miluje fotbal? Překvap ho lístky na zápas. Je zarytým fitnessákem? Ptej se ho na triky při cvičení či doplňkovou stravu. Je to nenapravitelný knihomol? Vytáhni ho do klidné čajovny, kde si knížku můžete užít ve dvou. Vztah je o práci na sobě samotné. Překroč nervozitu a přizpůsob se panu Božskému. Když budeš chytrá a oběť se lapne do sítě, bude se pak už celý život přizpůsobovat on.

Neplánuj, nehnízdi

Neplánuj. Pokud jste se viděli vícekrát, neznamená to, že muž již zamýšlí nad vážným vztahem, společným bydlením, či dokonce svatbou. Ano, už jako malé holky jsme si zkoušely, jak se bude krásně vyjímat na papíře náš podpis s novým příjmením. Bohužel to nás neopustilo ani v dospělosti. Ženy rády hnízdí a plánují, nicméně právě to, může být rychlým koncem. 

Muž by měl být pevně natažen jako struna celý život, protože jakmile pocítí sebemenší jistotu, začne mít roupy. Neukládej si hned do telefonu pana Božského pod označení „miláček“, nezkoušej se dostat na rodinnou oslavu a neplánuj, jak vyrazíte na výlet ve čtyřech s tvojí kamarádkou a jejím přítelem. Dej oběti čas, nech ho vyčkávat. Časem půjde ke tchýni na svíčkovou velmi rád.

bigstock-waiting-for-that-call-80444279.jpg

Zavolal! To ale ještě neznamená, že je ruka v rukávě a bude z toho láska na celý život!
Zavolal! To ale ještě neznamená, že je ruka v rukávě a bude z toho láska na celý život!

Nevyčítej, nespekuluj

Od nuly! Nic nevyčítej, nespekuluj, zbytečně se v ničem nerýpej. Více než polovina vztahů končí v začátcích kvůli neporozumění. Pokud muž udělá chybu hned v rozjezdu, zkus se nad tím povznést. Nevyčítej mu stále dokola pozdní příchod, opomenutí tvého svátku nebo nedostatečný zájem. 

Existují výjimky, kdy je muž velice pozorný, schopný a aktivní, ale těch byste na jedné ruce spočítaly. S většinou je potřeba více trpělivosti, ale i z nich můžou být skvělí manželé a otcové. 

Keep calm and wait. Co se má stát, se stane. Jdi štěstí naproti, ale především měj na prvním místě vždy samu sebe. 

 

Související články