Boty, pásek, taška - prosíme nesladit!!!

|
04. 02. 2015
|
Stály jsme v obchodě a moje kamarádka Jitka držela v ruce hnědošedou kabelku. Minimalistický, ale originální střih, absence cvočků a debilních cingrlátek, prakticky řešené ucho, přijatelná cena. Nebylo co řešit. Jitka však tašku položila zpátky na polici.

„Nemám k ní boty,“ vysvětlila s výrazem nakopnutého štěněte a opustila butik. Nejdřív jsem pocítila pravidelné trhání levého očního víčka, brzy přišly křeče v rukou, které mě nutily pevně zatnout pěsti, nakonec se přidalo dlouhé vypouštění páry nosními dírkami. Jitka přede mnou zamávala verbálním červeným hadrem. Nepředstíraný smutek z této neměnné a konečné situace se mi zapíchl do hrudi jako toreadorský oštěp. Měla jsem chuť ji honit po obchoďáku a pak ji celou uhnanou v těch jejích černých křuskách s černou kabelkou přes rameno probodnout. Tohle snad ještě někdo považuje za legitimní módní věc?!

Nevím, kde se tady to stupidní pravidlo vzalo a nehodlám to zjišťovat. Jednomu ale opravdu nerozumím. Existuje tisíce módních doporučení - od toho, že zvířecí potisky v kombinaci se zlatou barvou ještě z nikoho lvici neudělaly, až po to, kolik procent bradavky smíte odhalit ve slušné společnosti, aby to bylo sexy, ale ještě vás nezastavovaly kolemjedoucí auta (34). A mnohá z nich se neustále omílají. České ženy si jich vzaly k srdci však jenom několik: Vlasy - čím barevnější, tím lepší, na zakrytí kil navíc je nejlepší vzorovaný stan a pak ono "boty, pásek, taška (vyberte vhodnou dvojici, ti bez vkusu nechají všechny tři) spolu musí ladit".

flickr_jennifer_longaway.jpg

jsou sice super, ale nemám k nim kabelku

Jsou sice super, ale nemám k nim kabelku. Škoda. FOTO: Flickr.com, Jennifer Longaway

"Sladit" kabelku a boty neznamená, že musejí mít stejnou barvu

Tohle poslední pravidlo navíc Češky dodržují se stejnou důsledností s jakou se Andrea Verešová snaží stát sexy módní ikonou. Těžko říct, na co je smutnější pohled. Milé dámy, máte snad pocit, že když nebudete mít pásek a boty ve stejné barvě, přijde rudě oděný Karl Lagerfeld se zlatými vidlemi a začne vás diamantovými hroty strkat až do velkého prošívaného kotle, ve kterém vás do módních hlubin stáhnou koženkové pásky hýřící všemi barvami?

Jistěže chápu, že trendy model potřebuje jednotící linii. A pokud na sobě máte hnědé pytlovité kapri kalhoty, žlutý hladký svetr s tlustě lemovaným lodičkovým výstřihem a do uší jste si nacpaly „orientální“ náušnice z Fleru, pak potřebujete svůj outfit ukotvit. K vaší smůle to ale není botami a doplňky ve stejné barvě, ale přikurtováním ke křeslu v obýváku.

flickr_geneva_vanderzeil_apairandasparediy.jpg

jaké boty si vzít k černé kabelce?

Černé boty, černá kabelka. Slečna na fotce to ustála, ale není to trochu nuda? FOTO: Flickr.com, Geneva Vanderzeil apairandasparediy.com

Inspirujte se ve Skandinávii a nakažte se jejich stylem

Vkusný model ladění bot, pásků a kabelek nepotřebuje, to je jen dávno přežitá berlička pro fashion tápaly. Zkuste vyjet například do Skandinávie, chvíli posedět v kavárně a pozorovat, jaké je DNA vkusu. Proč zrovna Skandinávie? Právě odtud totiž vyšly modly laciného, ale stylového odívání jako HM nebo Lindex. Měli bysme proto vyrazit na svatou pouť do jejich rodiště, abychom se vyzpovídali ze svých sladěných hříchů. V téhle zemi je totiž tolik módních kacířů, že bychom se lehce mohli propadnout do šusťákového pekla!
 

Související články